Almamorzsa recept

Az Almamorzsa hozzávalói:
1,5 kg savanykás alma
2 szál fahéj, félbe törve
6 szegfűszeg
1,5 dl víz
165 g kristálycukor

A morzsához:
500 g átszitált rétesliszt
1 kávéskanál gyömbér (por)
1 csipet sütőpor
125 g vaj
2 púpozott evőkanál barna cukor
2 púpozott evőkanál kristálycukor


Az Almamorzsa elkészítési módja:
Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az almát. Vastag falú edényben puhára főzzük a fahéjjal, szegfűszeggel és vízzel. Eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjat, a masszába belekeverjük a cukrot. Ha az alma nagyon savanyú, tehetünk hozzá még egy kevés cukrot. Lehűtjük. A sütőt 180°-ra melegítjük. A lisztet, a gyömbért és a sütőport keverőtálba szitáljuk. A vajat feldaraboljuk, és homok finomságúra morzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, és megint elmorzsoljuk. Az almát kb. 30 x 20 x 4 cm-es tűzálló tálba kanalazzuk. A tetejét elsimítjuk, de nem nyomkodjuk le. A morzsát egyenletesen az almára szórjuk, de ezt sem nyomkodjuk le. Kb. 30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almamorzsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook