Őszi kehely recept

Az Őszi kehely hozzávalói:
kb. 5-6 kehelyhez
babapiskóta ízlés szerint
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 ek. nyírfacukor
kb. 50-60 dkg savanykás alma
fahéjrúd, szegfűszeg
1 szelet citrom

Grillázshoz:
1 marék darabolt dió
3-4 ek. kristálycukor


Az Őszi kehely elkészítési módja:
A pudingot a szokásos módon elkészítem, és félreteszem hűlni. Az almát megmosom, meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Egy lábosba teszem, majd egy kevés vízzel, egy rúd fahéjjal, 2-3 db. szegfűszeggel és a citromkarikával fedő alatt puhára párolom. Ha kihűlt kiveszem a fűszereket és a citromot, majd botmixerrel pürésítem. 2.) Ha minden kihűlt, összeállítom a kelyhet. Legalulra először pudingot kanalazok, majd babapiskótát tördelek rá, amire egy réteg almaszósz kerül. Addig folytatom, amíg a kehely meg nem telik. 3.) A grillázshoz a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a darabolt diót, pár pillanatig együtt pirítom, majd lehúzom a tűzről. Sütőpapírral fedett deszkára (vagy olajjal megkent tálcára/tepsire) öntöm, kihűtöm, majd mozsárban összetördelem. A kehely tetejét megszórom a törmelékkel. Tálalás előtt érdemes egy - két órát állni hagyni, hogy puhuljon a piskóta!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Őszi kehely elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook