Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Osztrák burgonyasaláta recept

Osztrák burgonyasaláta recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Osztrák burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 és fél dl víz, só, őrölt bors, 2 evőkanál 10%-os ecet, 1 db marhahúsleves kocka, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál napraforgó olaj.


Az Osztrák burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet megsózzuk, és kb 20-25 perc alatt a burgonyát megfőzzük.Közben elkészítjük a salátalevet.A húsleveskockát külön felfőzzük a 2,5 dl vízben, egy salátástálat pedig kikenünk a fokhagymával. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a salátástálba tesszük a mustárral, az ecettel, egy kiskanálnyi sóval, az olajjal és őrölt borssal. Ha a marhahúsleves kész, a salátástálba öntjük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. Közben a főtt burgonyát lehűtjük és meghámozzuk. A még meleg burgonyát vékonyan a saláta lébe szeleteljük, összekeverjük, és hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Sültekhez kiváló


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 11. 05:43
Az osztrák burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook