Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Alessandro sajtos zabálma recept

Alessandro sajtos zabálma recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro sajtos zabálma hozzávalói:
10-12 darabhoz:
25 dkg túró,
6 kanál zabpehelyliszt,
2 db tojás,
1 kanál zsiradék (kókuszzsír v. kacsazsír v. szőlőmagolaj)
1 kávéskanálnyi patikasó,
1/2 kávéskanálnyi szódabikarbóna
tetejére: 5-6 dkg reszelt sajt (legjobb a Karaván, de lehet trappista is)
ízlés szerint: őrölt színes bors, őrölt kömény, fokhagymapor (1-2 kk.)


Alessandro sajtos zabálma 1.Alessandro sajtos zabálma 2.


Az Alessandro sajtos zabálma elkészítési módja:
Egy közepes keverőtálban egy villa segítségével összekeverjük a hozzávalókat.
180 C fokra előmelegítjük sütőt aló-felső lángon. Sütőpapírt teszünk egy nagyobb tepsibe,
majd egy kanál segítségével összesen 10-12 db korongocskát formálva ügyesen rákanalazzuk
a masszát. A kupacok tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és már mehet is a tepsi be az
előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szépen megsül a korongok teteje.


Pofonegyszerű elkészíteni. Nem igényel nagy hozzáértést és hamar elkészül ez az igazán
finom, könnyű és puha sós nasi. Mivel zabpehelylisztből készül alakbarát és még a cukorbetegek is
fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Reform ételek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 8. 18:52
Az alessandro sajtos zabálma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook