Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csupa zöld metélt recept

Csupa zöld metélt recept

A Csupa zöld metélt hozzávalói:
2 főre:
a raguhoz 1 kis fej brokkoli,
1 marék friss spenót,
kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit),
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam),
só,
szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma

kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos)


A Csupa zöld metélt elkészítési módja:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg pároló rendszerben.
A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen.
Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet.
Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut.
A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 20. 07:23

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook