Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal recept

Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal hozzávalói:
1 kg szeletelt vajbab,
1 nagy vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 ek. repceolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 dl tejföl,
2 ek. barna nádcukor,
1 ek. darált sózott paprika (édes),
2 ek. teljes kiőrlésű liszt,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt piros paprika, szárított tárkony, szárított petrezselyemlevél, babérlevél


Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal 1.Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal 2.


Az Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal elkészítési módja:
Először a hagymákat apróra vágva megdinsztelem a zsiradékon. Majd a cukrot is ráteszem és kicsit elkevergetem.
Mehet is rá a vajbab és felöntöm kb. 1 liter vízzel. A darált paprika és a fűszerek következnek. Fedő alatt
kis lángon 25 percig főzöm. Közben egy keverőtálban a tejfölt elkeverem a liszttel és a bab levéből rámerek pár
evőkanállal (hőkiegyenlítek), majd óvatosan egy habverővel kevergetve hozzáöntöm a vajbabhoz. Pár perc forralás
és el is készül ez a nagyon finom és nagyon egészséges főzelék. Fasírttal vagy pörkölttel, esetleg sült kolbásszal
szoktam enni.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 2. 20:00
Az alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook