Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal recept

Alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal recept

Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal hozzávalói:
kb. 70-80 dkg csontos nyúlhús,
1 kg sárgahüvelyű vágott zöldbab (fagyasztott is jó),
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 nagy gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
2 dl tejföl,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is hagyható),
1 teáskanál osztrigaszósz (de ez is elhagyható),
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
1 teáskanál majoranna,
ízlés szerint só, őrölt fekete vagy színes bors, kevés kakukkfű, 1-2 babérlevél


Az Alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd a zsiradékokon (étolaj és kacsazsír) megpirítom, ezután a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat a sült szalonnán enyhe barnulásig pirítom. (kb. 5-6 perc) Ezután a paprikákat és a paradicsomokat is beleszeletelem. Pár perc párolás után 1 dl vörösborral felengedem,tovább párolom kevergetve, majd hozzáadom a töpörtyűkrémet, az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, a szója és az osztrigaszószt és a többi fűszert. A nyúlhúsokat is beleteszem és felöntöm kb. 2 dl vizzel. Fedő alatt néha megkeverve kislángon 60-70 percig pörkölöm az egészet. (addig amíg a hús közepesnél jobban megpuhul) Ekkor hozzáadom a zöldbabot és felengedem kb. fél liter vizzel. Fedő alatt még 15-20 percig párolom az egészet. (ki mennyire szereti a zöldbabot megpuhulva) A legvégén megszórom egy kanál liszttel, átkeverem és utána hozzáadom a tejfölt. Jól elkevergetem és még kb. 5-6 percig fedő alatt készre párolom.

Friss félbarna kenyérrel tálalom. Nagyon finom, laktató, igazi férfias étel. Jól illik utána egy közepes pohárka finom rosé vagy vörösbor.
Szerintem nyúlhússal a legjobb, de lehet csontos csirkehússal vagy csirkemell filével is elkészíteni. Csináltam már kecskehússal is. Azzal is nagyon finom volt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro kedvenc tejfölös zöldbabja nyúlhússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook