Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alessandro pikáns vörösboros egresmártása recept

Alessandro pikáns vörösboros egresmártása recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro pikáns vörösboros egresmártása hozzávalói:
1/2 kg egres (lehet fagyasztott is),
2 púpozott kanál finomliszt,
2 kanál napaforgó olaj,
1 dl víz,
1 dl vörösbor,
1/2 zöldcitrom leve,
egy csipetnyi só,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer


Az Alessandro pikáns vörösboros egresmártása elkészítési módja:
Egy kisebb lábosban a felhevített olajon lisztes rántást készítek. Majd felöntöm a vizzel és hozzáadom az egrest. Folytonos kevergetés közben a vörösbort is és a citromlevet is hozzáadom. Ízesítem egy csipetnyi sóval és az édesítőszerrel. Folyamatosan kevergetem forrásig, majd utána is még pár percig. Ha sűrű lenne, akkor még egy kis vízzel lehet hígítani. Én a legvégén, ha már elzártam alatta a hőforrást, még szoktam hozzáadni egy teáskanálnyi vanília kivonatot és ugyanennyi rumaromát is.

Ez a mártás minden főtt vagy sült hús pikáns körete egy kis főtt burgonyával. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az alessandro pikáns vörösboros egresmártása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook