Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Alessandro karfiolos rizses lecsója recept

Alessandro karfiolos rizses lecsója recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro karfiolos rizses lecsója hozzávalói:
1 kg lecsópaprika,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db paradicsom,
1 fej karfiol,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
1 szál baromfi vagy sertés főzőkolbász (a vegák el is hagyhatják),
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, só, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Alessandro karfiolos rizses lecsója

Az Alessandro karfiolos rizses lecsója elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd a rózsákat elfelezzük késsel a nagyobbakat negyedeljük.
Pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felaprított nyers karfiolt és egy kevés vizet öntünk alá. 5-6 percig közepes lángon fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomokat.
Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk.
25 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon.
Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskóból és a lecsóhoz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 20 percig fedő alatt egészen kis lángon.
A vége előtt lehet hozzáadni a felaprított főzőkolbászt és még 5 percig fedő alatt készre főzzük a lecsót.


Igazán könnyű nyári egytálétel. A karfiol ugyan nem marad nagyobb darabokban, mert belefől a lecsóba, de nagyszerű ízt kölcsönöz neki.
Aki szereti a lecsót és karfiolt, az kipróbálhatja ezt a változatot is.
Én kovászos uborkát is szoktam enni hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 22. 16:46

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook