Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Albérletbe vállalnál kisbabát? fórum

Albérletbe vállalnál kisbabát? (beszélgetés)

19. e54caf90fe (válaszként erre: 18. - A8972e6228)
2011. márc. 2. 16:54
Szerintem is. Itt nem lenne elég hely hármunknak és édesanyámnak. Mert csak két szobás a lakás.
18. a8972e6228 (válaszként erre: 14. - E54caf90fe)
2011. márc. 2. 16:53

Ha jó albit találtok,akkor az mellett is lehet spórolni. Mi is rakunk lakástakarékot.

Sztem fontos a babának a külön szoba,és a nyugodt családi környezet.

17. e54caf90fe (válaszként erre: 15. - _anatha_)
2011. márc. 2. 16:52
Köszönöm. :)
16. e54caf90fe (válaszként erre: 13. - A8972e6228)
2011. márc. 2. 16:51
Mi is mindenképp újépítésű társasházba mennénk. Nem szeretem a panel közeget. Sajnos jelenleg itt lakunk, és a lépcsőház állapota katasztrófa, nha meg a rezsinek sokszor se eleje se vége. Csak nézünk, hogy hogy lett megint ennyi, pedig nem pazarlunk.
2011. márc. 2. 16:51

Szerintem ha szeretnétek babát, ne befolyásoljon az albérlet titeket ebben. Picivel is lehet költözni, ha úgy alakul majd, és főleg kiskorban nem viseli meg a gyerkőcöket igazán a költözés.

Nálunk egy éves a baba, és ugyan nem költöztünk el, de állandóan jövünk-megyünk, sokszor több hónapig is távol az otthontól, soha semmi baj nem volt ebből, jól viselte babó a mozgást.

Sok sikert! :)

14. e54caf90fe (válaszként erre: 11. - Anika70)
2011. márc. 2. 16:50

Az a baj, hogy tudnánk sprólni ha itt maradnánk édesanyámnál, de ugye milyen áron.

Nagyon kicsi a szoba, ami a miénk és minél több hónap telik el, annál nagyobb a feszültség, holott egyikőnkkel sincs probléma amúgy. Csak ugye az együttélés hatása, szokások és társai...

13. a8972e6228 (válaszként erre: 11. - Anika70)
2011. márc. 2. 16:49
Mi ugyanannyit fizetünk albérletre,mintha anyáméknál családi házban csak a rezsit kellene fizetnünk. Ezért fontos,hogy újépítésű,alacsony rezsijű albi legyen. Mi tudunk spórolni mellette.
12. a8972e6228 (válaszként erre: 8. - E54caf90fe)
2011. márc. 2. 16:47
Mi is lakhatnánk szülőknél,de akkor már biztos nem lennénk együtt. akármilyen jó fejek,azért csak nem bírják megállni,hogy bele ne szóljanak a kapcsolatba,és a gyereknevelésbe. Nagyon jó a kapcsolatom anyósomékkal és a szüleimmel is,de csak azért,mert önállósodtunk.
11. Anika70 (válaszként erre: 1. - E54caf90fe)

Szia!

21 évesen kevés ember mondhatja el magáról, hogy saját lakása van.

A baba vállalása természetesen csakis a Te döntésed, de még olyan fiatal vagy, hogy ezzel sem vagy elkésve, mert mint írod a Párod jól keres, van esély egy saját lakásra, de albérlet mellett spórolni...ez bizony nem egyszerű.

Én is éltem albérletben :-(

Igazából lehet úton van a baba. :) Ezért tettem fel a kérdést. Mert ez egy komoly döntés a jövőnk szempontjából. Mindenképp terveztük a költözést albérletbe, de ugye most változott pár dolog és ebből adódik ez a bizonytalanság.

De nagyon pozitív dolgokat olvasok és ez engem is pozitív gondolatokkal tölt el. :)

2011. márc. 2. 16:46

Szia!

Mi is anyós,após probléma miatt költöztünk az akkor három hónapos kislányunkkal albérletbe.

Azóta is itt lakunk,és kész.

Erre telik most,nem érzem úgy,hogy ez a lakás nem az otthonunk.

2011. márc. 2. 16:45

Köszönöm a válaszokat. Mindkettőtöknek gratulálok a picikhez. :)

Igen, igaz. Sokan laknak albérletben. Csak néha nagyon a dolgok mögé nézek etéren.

Itt nekünk is biztosabb helyünk lenne, mivel a vezető, az egyik nagyon közeli ismerősünk édesanyja. Ő azzal nyugtatott, hogy lesz itt még kiadó, meg megoldjuk, csak nha. :)

Kíváncsi voltam és vagyok még hasonló helyzetben lévők életére, akik emellett döntöttek.

2011. márc. 2. 16:44
Jobb is külön lakni. Aki megteheti így is kell.Még egész fiatal vagy,szerintem még várj a babával.Tegyetek félre pénzt és szórakozzatok.Aztán 2-3 év múlva jöhet a várva várt pici baba. Sok sikert !
2011. márc. 2. 16:43
Ha nyagilag jól álltok,és a kapcsolatotok is eljutott arra a szintre,hogy babátok legyen,akkor ne befolyásoljon,hogy sajátba vagy albiba laktok-e. A baba abból nem fog érzékelni semmit. :-)
ha arra vártunk volna hogy saját lakásunk legyen, akkor még nem lenne gyerekünk a mai napig! így 3 gyerekes boldog anyuka vagyok és még mindig albérletben lakunk! a családi nyugodt légkör sokkal fontosabb a kicsinek/leendő kicsiknek mintsem egy veszekedős saját otthonos házban lakni. költözzetek csak el és meglesz az a saját ház is! remélem nekünk is..:o)
Én azt gondolom,hogy nincs tökéletes időpont a babára. Nyilván nem árt,ha van biztos háttér, de ha szeretet van,akkor mindene megvan. Arra ne is gondoljunk hogy esetleg nem jön rögtön össze,nagyon sokan vannak,akik megvárták amíg minden (karrier,ház,pénz stb) adott lett,aztán nem jött nekik össze. Ez az én véleményem, biztos hogy vállalnám a babát!
3. a8972e6228 (válaszként erre: 1. - E54caf90fe)
2011. márc. 2. 16:42

Szia!

Mi is albérletbe lakunk,mert sajátra nem telik egyenlőre. Mi is újépítésű lakásban lakunk már 4éve,és elég biztos helyünk van,így bevállaltuk a babát,amiből ikrek lettek. :-)

Sztem teljesen mindegy,hogy albérletbe vagy sajátba vállaltok gyereket. Gyerekkel is lehet költözni. :-)

2. kismedve81 (válaszként erre: 1. - E54caf90fe)
2011. márc. 2. 16:41

Szia!

Mi, amióta együtt vagyunk a párommal, idén ez már 9 éve, azóta albiban lakunk.Én úgy voltam vele, albérletbe nem szülök babát, aztán eldöntöttem, hogy nem érdekel már, hogy albérletben lakom-e vagy sem, akkor is lesz baba, tavaly meg is született.És mi azért lakunk albérletben, mert sajnos másra nem telik.

2011. márc. 2. 16:37

A kérdés abból adódik, hogy a Párommal hosszas vívódás után, úgy döntöttünk albérletbe költözünk. Van alaptőkénk, de annyiért nem kapunk olyat amit szeretnénk. Páromnak jó munkahelye van, magas fizetéssel. Régebben felvetődött a gondolat, hogy maradjunk édesanyámnél és gyűjtögessünk, mivel megtehetjük. Így három-négy éven belül össze tudnánk rakni egy rendes, saját lakás árát. De itthon nem felhőtlenek a viszonyok, szóval mindennapos nézeteltérések adódnak az együttélés miatt édesanyámmal. Ezért szeretnénk külön menni. Családot tervezünk, szeretnénk alapítani, de nem tudom mennyire jó ötlet ez albérletben? Másfél éve épült társasházi lakásról van szó. Kérdem én, nem nehezíti a helyzetet, vagy befolyásolja a döntéseiteket az, hogy "nem biztos pont az otthonotok"? Elvégre ha úgy alakul, akkor lehet, hogy fél év múlva költözhetünk is, ha találnak rá vevőt és a társai. De az is lehet, hogy több évig eltudunk ott lakni. (Nem a környékkel van gond, mivel 120 lakásos társasházról van szó, tehát lenne ott még kiadó, ha bármi ilyesmi történne. Csak maga a tudat, hogy mi lesz mondjuk négy hónap múlva vagy bármi.)

Mondanátok pár sajátos példát ilyen esetekre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook