Albérlet gondok, segítsetek! (beszélgetés)
Nem tudom mi lehet a gond, de egy ügyvédnek lehetne annyi esze, hogy nem ír "támadható" szerződést.
Ha jó helyen van és jó az ár, szerintem is tegye lakhatóvá a lakást. Manapság nem könnyű jó albit találni. Nem kell rögtön menekülni.
Én is kíváncsi lennék miért nem lehet ott lakni?
Mit nem láttatok meg a megtekintéskor?
Nincs víz, gáz, villany? Nem lehet ablakot nyitni, ajtót zárni? Bogarak? Szomszédok? Lyukas a tető?
Komolyan, el nem tudom képzelni.
Máskor, ha bérleti szerződést kötsz mindenképp közjegyző bevonásával írjatok alá bármit!
Gondolom az ügyvéd a saját szájíze szerint csinálta a szerződést!
Ha egyoldalú, miért írtátok alá? Bérleti szerződés keretében a tulajdonos a lakás használatát adja át a bérlőnek, ergó alkalmasnak kell lennie a rendelttésszerű használatra. Ha nem az, alkalmassá kell tennie.
A többhavi többet jelent, mint a szokásos kettő?
Ezt a szerződést csak rendkívüli felmondással lehet felbontani, meg kell hogy álljon az indokod. Kérj ügyvédi segítséget!
Biztos!
Miért menne ügyvédhez?
A bérbeadónak nincs gondja, hátradől és kér egy kv-t.
"Tessék elmenni egy ügyvédhez és felszólító levelet iratni a bérlőnek/már ha jogos a kifogásotok/"
Biztos a bérlőnek kell íratni? Nem a bérbeadó aki nem tájékoztatta őket, valami lakhatást gátló hibáról?
Teszem hozzá, a PTK külön rendelkezik a bérbeadás szabályairol is. A szak-ügyvéd bizonyára kiismeri magát benne
"A bérleti szerződés" bekezdés alatt
Elsősorban a bárbeadásra vonatkozó trv-t olvad át
A kauciót le lehet lakni, de nem kötelező. Magyarul a bérbead csak a rongálás, számlaelmaradás, bírság és hasonlóakra fordithatja, szabályos felmondás esetén visszajár
Felmondási idő egy hónap, hacsak más különleges ok miatt nem kötöttétek ki hosszabbra
Tessék elmenni egy ügyvédhez és felszólító levelet iratni a bérlőnek/már ha jogos a kifogásotok/
Mi lehet az a rejtett ok egy lakásban amiért nem lakható?
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Csótány az albérletben
- A párom kirakta anyámat az albérletünkből
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?