Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akik netes oldalakon beszólogatnak, vajon a való életben is megtennék? fórum

Akik netes oldalakon beszólogatnak, vajon a való életben is megtennék? (beszélgetős fórum)


1 2 3
30. gribedli*** (válaszként erre: 28. - E8da813d29)
2017. jan. 16. 14:24
Vagy megette a radírpók, azért nem láttál ilyet:)
2017. jan. 16. 14:17

Ha én is hozzászólhatok? Én csak azt nem értem, hogy egyáltalán: miért kell beszólogatni???

Ha mindenki csak elmondaná az adott témával kapcsolatban a saját véleményét, sokszor az is elég. A másik hozzászóláshoz kapcsolódóan is el lehet mondani, hogy mit gondolunk úgy, hogy nem szükséges azt és főleg a hozzászólót különböző jelzőkkel illetni!!


Meg letámadni a másikat, hogy mielőtt leír valamit, nézzen utána, meg hogy károg, vagy éppen lehülyézni, stb. stb. Ezt nem értem, mire jó, miért kell csinálni????


És ha pl. arra gondolok, hogy itt még esetleg meg is válogatja a szavait, mert tud törölni, javítani, tudja "saját magát moderálni"!!! akkor milyen lehet a való életben??? Akkor sajnálom csak igazán a környezetét. Persze az is lehet, hogy őnáluk ez a napi szintű társalgási forma. Nem vagyunk egyformák.

2017. jan. 16. 13:57

Én itt még nem láttam igazi ocsmány beszólást, máshol igen. Lehet, hogy elkerültem és nem vettem észre.

Na meg kérdés, hogy mi is igazán az, hogy "beszólás" (az ocsmány nem kérdés)

Amiket láttam, azokon én is elgondolkodtam már.

99%-ban politikai jellegű volt a vélemény nyilvánítás, hemzsegő helyesírási hibával.

Szemtől-szembe biztosan gyávábbak.

2017. jan. 16. 13:31
Embere válogatja. Szerintem, akik rendszeresen és minősíthetetlen stílusban fröcsögnek a zinterneten, azok a való életben sokkal gátlásosabbak. Vagy, ha ott is ilyen felszabadultak, akkor 100%, hogy nem szedik a gyógyszereiket, és már hiányos a fogsoruk. A mérsékelt beszólogatót kiegyensúlyozottabbnak gondolom, és szerintem a való életben is legalább ennyire közlékeny.
2017. jan. 16. 13:01
Vállalom a véleményemet arccal-névvel, mindig kulturáltan.
25. PöttyösPanka (válaszként erre: 24. - Gribedli***)
2017. jan. 16. 13:00
Vagy csak naivan önigazolást keres, hogy igen, ő jó ember annak ellenére, amit tett, csak hát nem kapja meg, mert nem fér bele mások értékrendjébe.
24. gribedli*** (válaszként erre: 20. - PöttyösPanka)
2017. jan. 16. 12:55

Ennyi. Ha nem akar véleményt olvasni, elég kiírni úgy a cikket, hogy azt az opciót, hogy hozzászólhassanak-e, nemmel jelöli be.


Vagy töröltesse a cikket vagy a fórumot és vonuljon titkosba, ahol csak olyanok szólhatnak, akik bólogatnak neki. Mivel ezeket nem teszi, úgy gondolom, hogy az ilyen az direkt csinálja, hogy utólag picsoghasson, ennyi.

23. Panna.33 (válaszként erre: 21. - Magdol)
2017. jan. 16. 12:54

Igen, a facebookon sokkal durvább anyázások vannak, általában addigra az elmére is ráborul a sár, ami meg is látszik.

Ki tudja, milyenek a való életben. Talán ott is lipót-pozitívak.

2017. jan. 16. 12:49

Én vállalom a véleményem, még ha sarkos is, a való életben is.

Egyébként a véleményem nem beszólás, akkor sem, ha máshogy látom.

Amúgy azt sem értem, hogy mondjuk aki pl. szeretősdit játszik, miért akarja átverekedni azt, hogy az úgy helyes és szép, ahogy ő csinálja, amikor a való életben sem tapsol senki az ilyen szituációra. Maximum nem akarják megbántani,így ráhagyják.

21. Magdol (válaszként erre: 13. - Gribedli***)
2017. jan. 16. 12:45
Nem feltétlen a Hoxára gondoltam, hanem úgy általánosságban.Itt azért még nagyon durva dolgokat nem olvastam. De ha mégis olyan már a hangvitel ami legalábbis nálam már súrolja a határokat, azért el szoktam gondolkozni. Persze nem vagyunk egyformák, lehet, hogy az egyik embernek még belefér, de a másiknak már nem. Amúgy fel se merült bennem, hogy itt alacsony a színvonal, sok érdekes dolgot olvastam már itt.
20. PöttyösPanka (válaszként erre: 17. - Gribedli***)
2017. jan. 16. 12:29
Nem értem, hogy miért írnak ki folyton olyanok fórumtémát, akik ha ellenvéleményt kapnak, azt egyből ítélkezésnek veszik, és visszavágnak azzal, hogy "visszaítélkeznek" (méghozzá általában fröcsögős stílusban), és hangoztatják, hogy milyen alapon alkotunk véleményt róla, hiszen nem is ismerjük. Egyrészről aki fórumon kiteregeti a szennyesét, az ne csak vállveregetésre számítson. Másrészről ezek a "visszavágások" sokszor kritizálják a hozzászóló stílusát egy sokkal rosszabb stílusban.
19. b1dbc250b6 (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 12:26

Jól látod. itt mindent lehet, amit a fizikai valóságban nem. Ezzel sokan élnek, és visszaélnek.


emberek vagyunk.

18. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 12:22
Én pont ugyanígy kommunikálok a való életben is. Talán annyi a különbség, hogy itt alkalmam nyílik cizelláltabban fogalmazni, mivel írásban lehet korrigálni. Fórumon és élőben is igyekszem nem alpárian fogalmazni, mert "a stílus maga az ember", és nem azért, mert azon aggódom, hogy ki mit fog gondolni rólam. Saját magamat becsülöm annyira, hogy nem úgy beszélek, mint egy kocsis. Bevallom néha azért becsúszik egy kis káromkodás, de igyekszem leszokni róla.
17. gribedli*** (válaszként erre: 16. - Wheat)
2017. jan. 16. 12:17

Pont ez az. Olvasd el a 7. Hsz-edet. Szerinted szomorú, hogy itt mindenki mocskolódik (szerinted), mégis megosztottad a sztoridat. Most meg azt írod, minek osztanád meg, megkövezésért? Pontosan. Egy nick mögé bújva, megkövezésért. Direkt. Mert azt gondolof eleve, hogy itt mindenki ítélkezik. Elsősorban te ítélkeztél róluk, hogy ilyenek, már akkor, mielőtt kiírtad a cikket.


Ha tudod, hogy el lesz ítélve, mégis direkt megosztod, hogy utána panaszkodhass, ezt nálam úgy hívják, hogy provokáció. Az utána jövő panaszkodást meg úgy, hogy mártírkodás.

16. wheat (válaszként erre: 14. - Gribedli***)
2017. jan. 16. 11:55

Nem tudhatod, hogy kivel és mivel osztottam ezt a történetet meg a fórumon kívül.

Egyébként az a tapasztalat, hogy aki ismer, az nem ítélkezik, mert belelát.

Annak a rétegnek, aki rosszindulatú, miért is mondanám el? Egy jó kis megkövezésért?

15. gribedli*** (válaszként erre: 11. - Arón1)
2017. jan. 16. 11:54
Egyetértek. És ez vonatkozik egy csomó emberre, hiába nem tesz magáról fotót, mégis koherens az itteni mondanivalója teljes mértékben azzal, amit kint is mutat.
14. gribedli*** (válaszként erre: 7. - Wheat)
2017. jan. 16. 11:51

Bocs, de ha nem minden írunk le szó szerint, az azért is van, mert a hsz nem publikálható. Próbálj beírni egy csùnya szót, nem fogja menteni, mert trágár kifejezés van benne.


Vagy ha átmegy, utólag moderálva lesz. Hidd el, hogy nem azért nem írja ki mindenki az odaillő szót, mert nem meri, vagy álszent, vagy ilyesmik.


Mellesleg a te szituációd meg annyira olyan, hogy kötve hiszem, hogy ezt bemutatnád kint. Itt egy nick mögé bújva megtetted. Kint már nem mered. Úgyhogy a kritikád talán magadról szól.

13. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 11:40

Én itt is csak annyira szoktam beszólni, amennyit az életben is még elfogadhatónak tartok. Sőt, talán kicsit többet káromkodom a valóságban, mert itt a rendszer nem engedi át a csùnya szavakat:D


De akik nagyon anyáznak mindennap itt, azok a valóságban elnyomják szerintem. Nagyjából a legtöbben a közepesen beszólogató kategória, és ezekről el tudom képzelni, hogy ezt az arcukat mutatják máshol is, szóval rendben van.


Amikor valaki minden második szavával az itteni szintet kritizálja, hogy mennyi mocskolódó, vagy sok hülye vagy hogy alacsony a színvonal, azt csak egyszerűen nevetségesnek tartom, mert mégis itt lóg, szóval az ő szintje is. Ha neki ez alacsony szint, nem kell regelni, nem kell hozzászólni, nem kell olvasni és meg van oldva. Ha közléskényszerből muszáj leírnia: akkor az életben elég frusztráltka.

12. wheat (válaszként erre: 11. - Arón1)
2017. jan. 16. 11:37
Lehet, ezt már én nem tudom megítélni. Nem ismerek innen senkit sem személyesen. Más netes ismeretségem van, de ott is sokan és sokfélék.
11. Arón1 (válaszként erre: 7. - Wheat)
2017. jan. 16. 11:31
Aki nem ugrál egyik nick névből a másikba, hanem egy néven felregisztrál és marad is, azok a fórumozók szerintem olyanok a való életben is mint itt a fórumon.
10. 2da769306a (válaszként erre: 9. - Wheat)
2017. jan. 16. 11:29
Ámen ! :)
9. wheat (válaszként erre: 8. - 2da769306a)
2017. jan. 16. 11:27
Hát én pozitív ember vagyok... inkább nem foglalkozom a negatívokkal... szóval maradjunk a jobbnál :)
8. 2da769306a (válaszként erre: 7. - Wheat)
2017. jan. 16. 11:25
:) Mindig vannak aktuális furcsaságok, de lesz ez még rosszabb is. :)
2017. jan. 16. 11:20

Azt gondolom, hogy amit a net kihoz, az mélyen benne van az emberekben. Itt ki merik mondani, otthon a társadalmi és családi elvárásoknak kell megfelelniük. Sokkal fontosabb nekik a külsőség, hogy ki mit gondol róluk. Itt ez elveszti a jelentőségét, mert nicknév mögé bújva bármit megtehet. Szomorú dolog ez, de ez van...

Azért az megdöbbent, hogy néhány ember mindenkit felakasztana, aki "olyan"... hogy milyen azt nem mondja ki, de ugye minden ember sokféle, ha kiveszünk egy embert, akkor az egy ember is olyan sokféle csoportba esne bele, hogy az emberiség 99%-át halálra ítélné...

A legnagyobb baj, hogy bele sem gondol, hogy mit is írt le...

2017. jan. 16. 11:17
Változó. Van aki bevállalja nyíltan is, de van ,aki csak neten mert parasztkodni. Viszont többségük valószínűleg csak írásban olyan nagy billentyűrodeós, amúgy meg nyájaskodik ,kedveskedik a való életben.
5. syria (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 11:16

Ezen itt nem gondolkozom el, mert ez is olyan kérdés, amivel kapcsolatban nem lehet általánosítani.

Csak magamból tudok kiindulni: amiket ide írok, azt bármikor, bárki előtt felvállalom szemtől-szembe.

2017. jan. 16. 11:15
Mondjuk az az ember, aki a való életben is egy igazi bunkó, sem feltétlen kezd olyan stílusban beszélni egy vadidegennel nevetséges vélemény különbség miatt, mint amit megenged magának a neten.. elképesztő számomra hogy nonszensz dolgokon is úgy összevesznek, hogy azonnal és csípőből a másik halálát kívánják meg mindenféle ocsmány jelzővel illetik őt, az anyját, a gyerekét stb.. Milyen degenerált dolog ez? Szóval ja, szerintem a neten nagyon elszabdul a pokol ez nem tükrözi a valóságot.. sőt, hát nem megyünk oda az emberekhez és meséljük el nekik, hogy mit ettünk aznap meg, hogy voltunk edzeni.. Kicsit szürreális és nevetséges a netes társadalom..
3. 2da769306a (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 11:10

Szia,

Az én meglátásom, hogy nem tudni, kik vannak sokszor az ocsmány stílusok hátterében, gyanítom, hogy a való életben nem ilyenek, ott egy normális ember benyomását keltik. A neten el lehet bújni IP címek, vpn-ek, proxy-k stb...mögé, kíváncsi lennék, hogy kik vállalnák fel magukat igazából, kétséget kizáróan.

Másrészről a véleményem, hogy az írás és a beszéd nem ugyanaz a legtöbbünk esetében, egyrészt ez normális is. Hiszen egy élő beszéd alkalmával nincs lehetőségünk vissza törölni és új szót beilleszteni. Sok esetben egy kifogástalan írás mögött egy döcögős, ő-betűzős, helytelen szóhasználatú egyén húzódik meg. Szóval el lehetne gondolkodni azon, hogy a magukat véletlenül sem vállaló, személyeskedő, ocsmány, sértő hangnemben írogató emberek -akik másokat gyakran perverz szóval illetnek- viselik-e magukon a perverzió jegyeit.

2. *HoldViola* (válaszként erre: 1. - Magdol)
2017. jan. 16. 11:05
Az általam személyesen ismert emberek közül sokan teljesen mások a való életben, úgyhogy megkockáztatom, legtöbbjük pont azért támad habzó szájjal mert frusztrált, tehát a való életben elnyomja magában vagy más nyomja el. Persze biztos sok közülük a való életükben is trollparaszt, nem tudom amúgy melyik a gázabb.. Egy kiegyensúlyozott értelmes ember nem viselkedik így, az biztos, szóval végtelenül szánalmasnak tartom, ha önmagát adja, ha nem.. :)
2017. jan. 16. 10:44
Időnként elgondolkozok egy-egy téma hozzászólásain, hogy némely emberek milyen ocsmányul beszélnek. Igazából is ilyenek, vagy csak itt élik ki magukat, mert itt nem ismerik őket, és bátrabbak? Nem azt mondom,én sem vagyok egy szent, de kulturáltan is lehet vitatkozni.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook