Akik nem nézik a Barátok közt c. sorozatot... (beszélgetés)
Ez biztosan így lehet.
Athénban láttam olyan vak koldust (sok más nyomorék ember mellett), hogy a szemének a helye sem volt meg. Nem voltak szemgödrei!
Én is sokat gondolkozom azon, mikor lett volna jobb élni. Régen símán lenyakazták az embert, de nem volt még így elrontva a táj. Ma meg fejlettebb az orvostudomány.
Ha engem egy éves koromban nem operáltak volna meg ágyéksérvvel, már nem élnék. Több száz évvel ezelőtt ezt nem tudták volna megcsinálni. A jövő meg túl civilizált, van vonzódásom a régi dolgokhoz.
Nah pont ezért mosolyogtam én is a dolgon.
De mélyebbre nézve tudom, hogy ez egyáltalán nem vicces, sőt inkább siralmas :(
Én nap mint nap a Vakok Intézete mellett utazom el kétszer is...mondjuk úgy, vegyes az emberek hozzáálláa velük szemben...és arra is volt már példa, hogy segítségnyújtáskor a vak kezdett el velem ordítani, hogy mit képzelek, hagyjam én őt békén, nem béna, csak vak...ezek után két napig nem nagyon volt kedvem segíteni senkinek...egyszer viszont egyikük nagyon aranyos volt:átkísértem az úttest másik oldalára, erre el kezdett udvarolni, hogy milyen jó illatom van, s biztosan barna a hajam, mert"olyan" hangom van... :-)
De hallottam már beszélgetni őket, mikor úgy mondták egymásnak, hogy: "mész öt lépést, aztán vigyázz, mert van egy gödör"....
És mi a maradék 1%???
Ha egyáltalán ki van téve.
--
Még egyet a vakságról. Valamikor levelezősakkoztam. Teljesen ráállt az agyam, hogy fejben is elemezzem az állást. Ahol és amikor eszembe jutott. Egyszer egy kollégámmal sakkoztam, ő nézte a táblát, én nem. Döntetlent értem el ellene. (Látva símán megvertem.) Ma már erre nem lennék képes, eltompult a zagyam.
Ilyen rossz a tapasztalatod? Én biztosan segítenék.
Nem is tudom mi értelmét találnám az életemnek ha nem látnék. Élményeim 99%-át a látnivalók adják.
Ha egy utcasarkon mind a két utca nevét ki tudja tapogatni, akkor az már sokat jelenthet. Csak emlékezni kell, tehát fejben kell "látni" a térképet.
Persze az átlósan szembe lévő utcasarkok egyformák, tehát tudni kellene azt is, hogy páros vagy páratlan oldalon van az illető.
Hidd el, én is asszociálok sok mindenre! :D
Botondot és Lindát persze "úgy" nem láttam. De másokat már igen, persze sajnos csak filmről.
Na erről eszembe jutott valami, tudom genyó vagyok :)
Nos: Még a nyáron szó volt róla, hogy a fővárosban kitábláznak az utcaneveket vakoknak is. De hiába olvassa el az utcanevet, úgysem látja merre megy nem? Vagy egy kereszteződésben addig tapogat, amíg rá nem jön merre forduljon?
Akkor már csak olvasnod kell megtanulni vakon... mert amint látom, azonkívül már MINDENT tudsz vakon csinálni...
:-DDD
Jajjjj!!!
Értettelek én amott is, csak incselkedem...meg egy kicsit másra asszociáltam Botonddal és a lányok fejével kapcsolatban... :-)))
Azt képzeltem el, s azért kérdeztem, hogy Te "azt" is láttad? :-D
Ja, és javítani kell a memórián. Hogy vakon is tudj gépelni. :D Kiválóan tudok szemüveg nélkül telefonon "tárcsázni" (nyomógombos) és a tv távírányítóját kezelni. Megtalálom vakon az utcaajtókulcsot, bármelyik tipusú kocsikulcsot, sót a számkombinációs biciklilakatot is vakon kezelem. :D
Ja és a szerszámos fiókban a szerszámot. Meg a nadrágban a "szerszámot".
Tudom, eleinte csak virág van, majd színesednek a szirmai,...aztán asszem több virág...lapozgattam már fórumokon, ahol ez a téma, meg hogy kinek van több stb. Ez engem annyira nem motívál, csak az élvezet miatt szólok hozzá dolgokhoz, nem azért, hogy minél hamarabb koronám legyen, meg hogy nminél többen jelöljék be a naplómat...de úgy hallom, Te azért büszke vagy a koronádra :-)
(Azért írtam a sok semmmit, mert arról van szó, hogy a semmiről is tudunk beszélni...)
Na egy M-et le is hagytam :DD
Velem van gáz, nem vele :)))
További ajánlott fórumok:
- Te milyen sorozatot nézel? Mi a kedvenced?
- Walking Dead! Ki nézi a sorozatot?
- Hol találok Cybergoth barátokat, itt vannak akik szeretik azt a stílust?
- Kaposváriak akik barátokat keresnek?
- Vannak itt olyan 19-26 év közötti csajok, akik szintén szeretnének változtatni az életükön, barátokat, ismerősöket keresnek?
- Vannak itt akik Párizs és környéken élnek, és barátokat szeretnének?