Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani? (tudásbázis)
Kedves Alexandar! Szerintem az általad említett, ajánlott módszer nem hoz végleges megoldást, ez biztos. Lehet telibe tálalva pár felnőtt egyedet, azokat ártalmatlanítja, de ha rejtőzködik, a hígított lúg, azaz a Floraszept nem fog semmilyen megoldást hozni,m.nem kepez meregmezőt. Másrészt a petéket sem lehet elpusztítani így. Olyan tok védi őket,ami jóformán az atomvillanast is kibírja. Egy kis nátrium -hipoklorit (mondjuk 2-5% van a termekben eredetileg, amit meg legalább tízszeresére higitasz) nen fogja megölni őket sajnos.
Nálad elfogytak?
A petéknek meg kellene fulladniuk vagy megfagyniuk, elegniük, na az a biztos halál számukra.
Az élő felnőtt egyedeknek úgyszintén. Hidd el, ha a sima hipo oldat működne, Nagy-Brittania már rég "tiszta" lenne...pl.
Tiszteletem!
Azokhoz szólnék akinek nincs pénze szakembert hívni az ágyi poloska irtáshoz. Van egy módszer amit merek ajánlani mivel le van tesztelve, olcsó és hatásos.
2 dl csapvíz
1 kupak Flóraszept. Betölteni egy pumpás flakonba és máris mehet a permetelés. A falon nyomot hagy mivel megmarja picit a festéket tehát falra ne permetezz. Az ágy mögött, belsejét, padlót nyugodtan lehet fújni. Akkor jó a keverék ha ráfújtad az állatra és pár másodperc múlva elkezd körbe járni majd emeli a hátsóját és úgy marad mintha oda szegelted volna. Utána hipó szag marad de könnyen kiszellőzik. A fal tövét a kis réseket be lehet szórni rovarirtó porozószerrel.
Remélem valaki jelez hogy nála is bevált.
Hello!
Segítene valaki, könyvekből hogyan irtsam ki az ágyi poloskát. Könyvtári, lehet azzal hoztam a lakásba, de nem akarom fertőzötten visszavinni.
Valahol olvastam, hogy akinek sikerült kiirtania az úgysem írja le, mert neki már nem jár az esze rajta. Ekkor jutott eszembe, hogy megosztom a világgal, hogy nekem hogyan sikerült megnyernem a küzdelmet.
Jót akartam vele, hogyha valaki hasonló gonddal küzd, akkor legyen egy tényleg hatásos megoldás is ha minden kötél szakad.
Reagálások a másik fórumon:
Egyébként, miért tetted fel máris két különböző oldalra? És csak emiatt regisztráltál ide??
Sikerült az ágyi poloskát házilag kiirtani!
Több hónapig küzdöttem mindenféle házi praktikával az ágyi poloskák ellen. Ritkítani sikerült őket, de pár hét után újra rengetegen voltak. Próbálkoztam mindenféle megoldással. Több flakon boltban kapható poloskairtót fújkáltam ki minden alkalommal, az ágyakat elhúztam, felfordítottam és körbeporszívóztam őket. Az ágyak lábát kétoldalú ragasztóval ragasztottam körbe. Mindent magas hőfokon mostam, zacskóztam állandóan. Minden alkalommal sikerült visszaszorítanom a számukat, de megszüntetnem nem sikerült soha. (Olvastam, hogy a kilélegzett széndioxidra jönnek, ezért csináltam szódabikarbónás csapdákat is nekik, de ez semennyire nem működött.)
Hívtam több szakembert is és mind azt mondta, hogy több kezelés kell és kezelésenként 30-40 ezer forint lesz... Nem szerettem volna kifizetni ennyi pénzt, úgy voltam vele, hogy utánajárok mivel szoktak ők permetezni.
Sok külföldi blogot átolvastam, mert mondták hogy például Angliában nagy a poloska invázió. Gondoltam, hogy akkor ott biztosan vannak rá házi praktikák jobban.
Találtam is egy anyagot. Egy angol nyelvű fórumon említette egy mezei felhasználó, hogy ezt a szert használják kisebb-nagyobb dózisban a rovarirtó cégek is. De például ebayről is lehet belőle rendelni 10 ezer forint körüli áron. Nem nyugodtam meg, mert ez sem tűnt túl olcsónak és megnéztem az összetevőit. Ekkor jött a felismerés, hogy minden ilyen irtószerben egy közös hatóanyag van a Deltametrin.
Bementem a legközelebbi agrár és kertészeti cuccokat áruló áruházba és vettem egy ilyen deltamtrin tartalmú szert. Én pl. a Bayer által gyártott Decis nevű rovarölő szerből vásároltam ampullás kiszerelést. Kültéri rovarölő szer direkt különböző poloska fajok ellen. Koncentrátum és a 10 ezrekért árult szerek többszöröse a koncentrációja és csak vagy 600 forintba kerül.
Fogtam egy kerti permetezőt, bekevertem és egy pár napig munkába indulás előtt gyorsan végigpermeteztem az ágyak háta mögött is. Hazaérve szellőztettem egyet, de kevesebb, mint egy hét alatt minden rovar eltűnt a lakásból. Mondjuk pókot sem láttam vagy egy fél évig.
Teljesen sikerült eltüntetnem a poloskát a lakásból.
Már hallotam róla, most már van is. Egyfolytában agyalok, honnan van, de nem tudom behatárolni. Egy ülőgarnitúrát kirakott egy lakó, május óta a folyosón van. Rögtön feltűnt az írtó embernek, merthogy azonnal hívtuk. Úgy gondoltam kerül amibe kerül, nem kísérletezek, a bőrünkre megy a dolog. Azóta itt ülök és visszaolvasom a fórumokat. Jó lenne nyilvánossá tenni, de azonnal én lennék a szutyok. Bár akinek már volt vagy van, annak jó szeme van, mert míg nem tudtam mi az, nem takargattam. (Most sem, mert nagy meleg van.) Amit leszűrtem a magam számára:
- Ágyak rendszeres elhúzása, gőzölése.
szegélyek, padlórepedések stb.
- Csövek ki- és bemenetét szigetelni.
- És ami nagyon bevállt: tefaolaj a testápolóba,
tusolóba (ami tetszik) megszűnik az új csípés. a flakonba vízben feloldott olajjal a párnákat, Három napja írtottak, két hét múlva lesz a második. Muszáj, mert a peték kikelnek. Addig nem lehet felmosni, de ez legyen a legnagyobb bajom. Lelkileg is megviselt a dolog. Ez így kb 30 ezerbe fáj, de ha elmúlik nem sajnálom. nyuggerek vagyunk, de majd lemondunk a csirkelábról :-)
Sziasztok!
Sajnos nálunk újra visszatértek a poloskák! Szomszédoknál állítólag nincsen, de felettem egy alkoholista él, alattam kábszeres, akiknek az sem tűnne fel, ha teljesen lecsapolnák őket. Szomorúan tapasztaltam, hogy ezek a poloskák a BIOKILL-re teljesen rezisztensek!! Fizikálisan irtom őket, de ez napi program lassan. BUGATOR-t ajánlották, de nem találom, hogy hol kell megrendelni. Tudtok ebben segíteni???
Előre is köszönöm!
Nem bírja a poloska sem hideget, sem a forróságot!:) Nyáron most itt volt a lehetőség kiírtani (fűtsetek be nyáron),télen meg ne fűtsetek be.
46 fok kell ahhoz, hogy a pete is elpuszuljon, ezért mondják a 60 fokos mosást. Az élő bogár nem éli túl a 30 fokos mosást sem. Angliában túl vannak szaporodva. Ha vesztek ruhát, először be a mosógépbe, nem a szekrénybe
Gőzös tisztító jó ötlet. Gyakran porszívózni, szintén jó ötlet, a kárpitokat is, mert csapást mér az állományra.
Olyan helyen dolgozom, ahol előfordulnak, de nem tudnak elszaporodni, mert okosabbak vagyunk náluk.
Imádja a paplant, párnát, kárpitokat. Nálunk a paplannal költöztették el őket (mind ott volt) egyszer.
Ha valamelyik helység le van írtózva, a poloska odébb vonul egy másik helységbe.
Nagyon nehéz kiírtani, ezért jobb megelőzni!
a meleg nem tesz olyan jot neki mintha
TÉLEN TEDD KI ÉLYSZAKÁRA HIDEGRE 1 ÉJJEL ELÉG
MIKOR BAROMI HIDEGET MONDANAK senki sem éli tul!!!!
Szia!
Én mindent kimostam amit lehetett 60 fokos vízben és gőzőlős vasalóval átvasaltam, majd légmentesen záródó zsákokba tettem, ezek már sterilek voltak, amit nem lehetett mosni azt átgőzöltük, és az ágyat is rendszeresen.
Remélem már megszabadultál tőlük azóta.
Sziasztok!
Nekem az eddigi 30 évem során soha nem volt dolgom ilyen élőlényekkel, ám most vettünk egy lakást és mint 1 héttel a költözés után kiderült, hogy poloskás volt és jelenleg is az... méghozzá nem is gyengén. Szerencsére az elmúlt több mint 2 hétben csupán 2-3 csípést fedeztünk fel a párommal, de maga a tudat, hogy vannak a lakásban, már az is felér egy tragédiával, főleg úgy hogy ez életem első saját lakása... Az írtók már egyszer voltak, a következő kör kb. 2 hét múlva lesz, de sajnos addig is utána is még hosszú ideig normálisan nem lehet élni ezek mellett. Nem olvastam végig a kommenteket, de ha valakinek van 1-2 jól bevállt tippje, azt szívesen meghallgatom. A Bugator egyébként valóban bevált módszer (csak francia nyelven találtam eddig, amit sajnos nem értek, már egy angol elérhetőség is jó lenne).
Köszönöm előre is az építő hozzászólásokat.
Piszok egy istenteremtménye az ágyipoloska.
Imátkozzatok,hogy el ne szaporodjon.Ha megfogtok néhányt vigyétek el a templomba az istenházába és eresszétek szabadon ottan.Ha az Isten megteremtette
legyen ott és szaporodjon az Ő házában.
Ezzel én is így vagyok, lassan 1 év után is, ha viszketek valahol, már nézem, hogy csípés-e és pánikolok.
Szerintem ez soha nem fog már elmúlni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani?
- Hogyan lehet kiirtani a bolhákat kiskutyákból?
- Ecetfát hogyan lehet háztetőről kiírtani?
- Hogyan lehet kutyából kiirtani a bolhát?
- Hogyan lehet kiírtani a molylepkéket a szekrényből? Mindig visszatér egy-kettő.
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?