Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Abortusz vagy örökbeadás? fórum

Abortusz vagy örökbeadás? (beszélgetés)

1 2 3 4
2010. nov. 26. 12:50

Sziasztok!

Az este láttam a egy műsort..és döbbenet békésben mi folyik, de gondolom ez országos..a szülő beadja gyermekét a kórházban aztán ott hagyja...ezért szülnek egyesek gyermeket?

és volt egy bébi is akit nem tudtak haza adni, mert ganéban élnek a szülők..és a doki mondja hiába nyomor van..jön újabb baba ebbe a kegyetlen helyzetükbe..

83. a0c1361e44 (válaszként erre: 80. - Fókamama)
2010. nov. 26. 12:39
egyébként már én is gondoltam rá, hogy lehet rá kellene bízni egy gyerekre... de ugye nem az én dolgom ebben dönteni...
82. a0c1361e44 (válaszként erre: 81. - Fókamama)
2010. nov. 26. 12:38
Ezt úgy általában gondolom, látom. Nem neked szántam!
81. fókamama (válaszként erre: 79. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 09:48
Ja,és nálunk nem sikk,hogy a gyerekek utálnák a szüleiket.Ez talán nevelés kérdése is,hogy otthon a családban mit látnak.
80. fókamama (válaszként erre: 79. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 09:48

Először is magam is anya vagyok,háromszorosan.Nem csak a munkám kapcsán van kapcsolatom ezekkel a családokkal.A barátaink között is van aki örökbe fogadott, a rokonságomban is.Anyumnak 2 unokatesójánál már felnőttek az örökbe fogadott gyerekek.Az egyik családban tudták,már úgy nőttek fel,hogy Őket más nő szülte(ők nem testvérek),a másik családnál kiderült.Hát nem volt könnyű abban az időben,mert ez egyik 17, a másik 13 éves volt.Akkor valami eltört a gyerekekben.Pedig imádták a szüleiket,Ők is a gyerekeket.De azt,hogy nem voltak hozzájuk őszinték,ezt nem lehetett kimagyarázni.Az meg,hogy azt akarták elhitetni velük az Ő érdekükben volt így,rontott a helyzeten.Azóta már béke van,de nem kis törést okozott az igazság kiderülése,nagy trauma volt nekik.Na meg persze az,hogy nekik lehetőségük sem volt ismerni a vér szerinti szüleiket,nem volt választási döntési lehetőségük,elvették tőlük.Viszont a másik családnál,akik még látogatták is azt a nőt aki szülte a gyereküket,ott ha lehet még nagyobb becsben vannak az örökbe fogadók.Sokat szoktunk erről a családi összejöveteleken beszélgetni.Nagy érzelmeket indulatokat vált ki az érintettekben.

Egyébként úgy tudódott ki,hogy egy ilyen összejövetelen az egyik gyerkőc aki tudta az igazságot elszólta magát.De nem is tudom mit vártak azok a szülők,az csoda,hogy addig titokban tartották.Szerintem helytelenül.

Én azt mondom,jobb ha mielőbb tudja a gyerek.

És nem azt írtam,hogy ne lennének rendes emberek az ismerőseid,de ez akkor is önzés,hogy nem tudja a gyerek az igazat.Attól félnek elveszítik.De minél több idő telik el,erre annál nagyobb az esély.Persze az Ő dolguk.

79. a0c1361e44 (válaszként erre: 77. - Fókamama)
2010. nov. 26. 09:35

Tudod a mai világban a gyerekek a saját szüleiket utálják, mert ezt látják egymástól, hogy ez milyen jófejség.

Akiket ismersz, azokkal milyen a kapcsolatod? Ott vagy velük a lakásukon, vagy nálad vannak a te lakásodban és látod, hogy élnek, hogy mondják el, elmondják? Vagy csak időnként bemennek a szoc.osztályra segélyért? Az én barátaim nincsenek kapcsolatban a szoc.osztállyal. Ők nem kuncsorognak sem segélyért, sem támogatásokért. Ők úgy élnek mint mi, azaz mint egy normál család. Nincs emelt családi és társaik.

Igen, minden embernek joga van tudni, de mikor? Mikor van értelme elmondani? Azt a gyereket az ismeri, aki neveli, és nem a szoc.munkás.

Amikor kicsi volt a gyerekem, időnként kijött hozzánk a védőnő. Egyik alkalommal a fiam ült az etetőszékben és előtte volt a tálcán kenyér, szalonna, paradicsom, tea. 1 éves múlt a fiam kb. 2 hónappal. A védőnő teljesen ki kelt magából, hogy mit képzelek én, hogy ilyeneket etetek a gyerekkel? A védőnőnek nem is volt gyereke, az ilyeneket én nem tartom megfelelő tanácsadónak, így kikésértem az ajtón és megkértem többet ne jöjjön. Mondam neki, hogy járjon oda, ahol gond van, én meg szólok majd ha szükségem lenne a segítségére. Sosem volt rá szükségem.

2010. nov. 26. 09:27
Fókamama imádlak így látatlanban is:-)
77. fókamama (válaszként erre: 75. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 09:27

Nekem erről nem ez a véleményem,és a tiéd sem másé sem változtat rajta.Megtartom a sajátomat.

Egyébként ismerek sok ilyen párt családot,szoc szférában dolgozok magam is.

És tartom a véleményem,minden embernek joga tudni honnan kitől származik,és nem más kompetenciája eldönteni,elítélni aki megszülte.Ha ebben nő fel,akkor ez természetes számára.Ettől még az nem lesz kisebb a szemében aki felnevelte.Max akkor amikor rájön hazugságban tette.Ez nem a gyerek érdeke!

76. fókamama (válaszként erre: 73. - 0d717b184a)
2010. nov. 26. 09:23

Sajnos az élet nem mindig igazságos:(((

Remélem mielőbb anya lehetsz.

És igen,mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb.

75. a0c1361e44 (válaszként erre: 69. - Fókamama)
2010. nov. 26. 09:22

Nem, nem így van.

Az örökbefogadó szülőket gyerek koruk óta ismerem. Náluk önzetlenebb ember aligha létezik.

Erről okosat csak úgy tudunk nyilatkozni, ha mi is részesei vagyunk. Fogadtál örökbe gyereket? Valaki írta itt, de azt hiszem nem te, így nem tudhatod, hogy milyen érzés. sokat beszélgetünk róla, hogy mi lenne a legjobb. Próbálkoznak azzal, hogy elmondják, de nagyon nehéz. Épp néhány hete ez volt a téma, miután a gyerek elaludt. Megértem öket. Ennek a gyereknek mindent megadnak. Sokszor úgy érzem, hogy túlzásba is viszik, mert más sajátjával nem teszi ezt. Úgy beszélnek róla, mintha valóban a sajátjuk lenne. Meg is mosolygom őket időnként, amikor azt mondja a barátnőm, hogy tiszta apja a gyerek:) Persze viselkedésben lehet tiszta apja, hiszen velük él 7 éve.

Amíg nem fogadunk örökbe gyereket, addig látjuk, hogy mit kellene tennünk, ők is így voltak vele, hogy mindent elmondanak a korának megfelelően, de másként alakult...

Féltik a gyerek lelkét. Hiszen tudjuk, hogy a gyerekünk attól is sérül, ha viccből azt mondjuk, hogy megyünk a piacra elcsérélünk egy kislányra. nekünk vicces a gyerek viszont retteg, hogy valóban elcseréljük.

Hazugságban tartani?????? Hogy hazúgságban kell felnőnie? Ez így nem igaz. Inkább megkíméljük attól a csalódástól, hogy megtudja a szüleinek nem kellett.

74. fókamama (válaszként erre: 62. - 1fae7c36bc)
2010. nov. 26. 09:20

Megtörtént,terhes.

Nem tudhatod,hogy felelőtlenség következménye,vagy védekezés mellett lett terhes.

Az pedig közel sem igaz,hogy mindenki válogathat a védekezési lehetőségek közül,szerintem vagyunk páran akiknek eléggé korlátozott.

De itt már nem is az a kérdés,hogy teherbe essen e:!

Ha valóban annyira felelőtlen lenne,akkor most nem dilemmázna itt(is),hogy mi legyen a babával.Elmenne abortuszra úgy,hogy senki nem tudná,és kész letudta.

2010. nov. 26. 09:18

hú hát ez elég nehéz mivel mi már évek óta küzdünk egy babáért.

Elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet odaadni a gyermekemet valakinek, hogy ő nevelje.

De ugye én elfogult vagyok.

Viszont sok olyan pár van mint mi is akinek tudnál segíteni, hogy végre egy család legyenek.

Az abortusz hát én soha nem ítéltem el senkit emiatt, most szabadultam a kórházból, volt egy műtétem(nem abortusz) és ott sok fiatal lánnyal volt alkalmam találkozni akik abortuszra vártak, sajnáltam őket hisz még gyerekek, láttam, hogy nagyon félnek. Nekik ezzel kell leélni az életüket, meg van az ő keresztjük is.

Ennek ellenére nem támogatom az abortuszt.

Ha lehetséges tartsd meg a babát és neveld emberségre, becsületre szeretetre.

Nagy kincs van benned ne dobd el, és értékeld azt, hogy ez neked megadatott.

2010. nov. 26. 09:12
nem mindenkinek van lehetősége kihordani a terhességet ilyen-olyan-amolyan okok miatt
71. fókamama (válaszként erre: 57. - Mókinca)
2010. nov. 26. 09:08

Ezt nem mindenki képes felfogni,amíg nem kerül abba a helyzetbe,hogy dönteni kell.

És nagyon szerencsés az,akinek nem korlátozottak a lehetőségei a döntését illetően.

Mert nagyon is igaz,hogy mi nők 2 dologért mindenre képesek vagyunk:1)Legyen gyerekünk

")Hogy ne legyen

70. fókamama (válaszként erre: 67. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 09:06

Szerintem sem a védekezésről kellene felvilágosítani...

Egyébként biztos hihetetlen azoknak az embereknek,akiknek akkora szája van ezzel kapcsolatban,hogy velük is megtörténhet,hogy teherbe esnek akaratlanul,és nem tudják vagy akarják megtartani a babát,dönteni kell mi legyen.

És azután már mindegy,hogy felelőtlenség következménye,vagy csak balszerencse.

Én a magam részérő abban az egyben biztos vagyok,hogy megválni nem tudnék tőle már a születése után.

Ha meg kívülállóként reális fejjel gondolom végig,akkor talán jobb megoldás mint az abortusz.Nem tudom.Az biztos,hogy ha a gyerek szemszögéből nézem,kemény dió lehet,hogy miért nem az anyjával nő fel.De ha ismerheti szeretheti talán könnyebb.

Hát remélem jól döntesz,úgy,hogy mindnyájatoknak a legjobb legyen.

69. fókamama (válaszként erre: 66. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 09:01

Nálam ez a téma (is) annyira nyitogatja a bicskát a zsebembe.Hogyan lehet annyira egoista önimádó egy ember,hogy egy gyereket tárgynak néz?!Mintha valami kis cuki-muki plüssmacskáról lenne szó,ami a tulajdona.Nem hazugsággal kellene kezdeni szegény gyereknek az életét,hanem már eleve abban a tudatban nevelni,hogy más szülte Őt a világra.

Attól még biztosíthatja a szeretetéről,ha jól gondoskodik róla a gyerek érdekeit is nézi nem csak a saját önző érdekeit,hogy már pedig akkor is gyerek kell minden áron,és Ő az enyém,a tulajdonom,akkor nem kell attól tartani,hogy lelép egyszer,és letojja.És megmagyarázza az ilyen ember a hazugságait azzal,hogy a gyerek érdekben történik.Pff...

Szerintetek korrekt dolog egy emberi lényt hazugságba tartani?Hogy így kelljen felnőnie?Hát tarthat is a következményektől,amik előbb utóbb kiderülnek,és akkor jogos a félelme alapja,mert talán akkor veszíti el a "szeretett" gyerek bizalmát.De szerintem ezek az emberek magukat szeretik mindenek felett,és nem a gyereket.

68. 1fae7c36bc (válaszként erre: 67. - A0c1361e44)
2010. nov. 26. 08:53
A kérdésre válaszolva ,ha megfoganna egy élet bennem és sémijén úton módon nem bírnám felnevelni ,akkor rögbe adnám.A gyermekem egy szerető párnak akiknek nem adatot meg az, hogy közös gyermekük szülessen.
2010. nov. 26. 08:41

A teherbe esés megtörtént, valamint Ildikó kora már túl van azon, hogy ne ismerné a védekezési módszereket, így annak nincs értelme, hogy ilyen jellegű tanácsokkal traktáljuk.

Én bármelyik megoldást jobbnak találom, minthogy megölné a születése után...

66. a0c1361e44 (válaszként erre: 49. - F.Ildikó71)
2010. nov. 26. 08:38

Nem mostmár. Ezt már hosszú évek óta így oktatják, de az örökbefogadó szülők félnek a következményektől. A barátaim nagyon félnek attól, hogy ha megtudja a fiúk, hogy igazából nem az övék, akkor kezelhetetlen lesz. Amikor kicsike volt, akkor nem találták értelmét, hogy beszéljenek erről. Most olyan korban van a kisfiú, hogy már megértené, de ha megtudja, lehet nem fog ilyen jól teljesíteni az iskolába, vagy magatartás gondjai lesznek. Ha később mondják meg, akkor elképzelhető, hogy bármilyen neveléscélzatú eseményeknél a visszavágás az lenne, hogy semmi közötök hozzá, nem vagytok a szüleim....

Tehát nehéz...

2010. nov. 26. 08:05

Ha nem akarsz gyermeket !!!!

Használj fogamzásgátló tablettát.Vegyen fel óvszert a partner.Nézd a hőmérsékleted,számold vagy vegyél ovulációs tesztet és még sorolhatnám !!!!

64. 1fae7c36bc (válaszként erre: 63. - Katicam)
2010. nov. 26. 07:59
szia nekem 3 gyermekem van és védekeztem ha nem akartam ennyi!!!!
2010. nov. 26. 07:53

Azért azt csak az jelentheti ki ,hogy a ma már annyi féle védekezési módszer van ,hogy aki nem akar nem esik teherbe, aki sosem járt még úgy ,hogy mégis megtörtént.

Tényleg sokféle módszer van de 100%-os csak egyetlen : az önmegtartóztatás.

Persze védekezéssel minimálisra lehet csökkenteni a teherbeesés valószínűségét, de 0-ra nem.

Sok nő esik teherbe pl spirál mellet.

A tabletta mellett elég 1 hányás, hasmenés , vagy bármi gyógyszer amit tudatlanul beszed a nő és üti a tabletta hatóanyagait vagy más ami megakadályozza a felszívódását.

Én nőgyógyászati munkám során még olyan nővel is találkoztam 1-2-vel aki több gyermek szülése után elköttette a petevezetőit , és mégis teherbe esett. Valahogy nem dolgozott jól a műtétet végző orvos.

Egy ismerősöm egyetlen egyszer volt együtt óvszer nélkül a férjével, utána gyorsan rohant a nőgyógyászhoz, bevette az esemény utáni tablettát...most 4 éves a kislánya aki ebből az eseményből született...

Persze ,hogy a legtöbb nem kívánt terhesség a felelőtlen ,védekezés nélküli kapcsolatokból ered sajnos!! De azért van egy kis százalék olyan is , aki védekezett és mégis megtörtént...

62. 1fae7c36bc (válaszként erre: 59. - F.Ildikó71)
2010. nov. 26. 07:22
Szia szerintem a mai világban terhesnek lenni véletlenül nem vigyáztam okkobold . Szerintem nagy felelőtlenség mert egy kis élettel játszottál,van egy csomó fogamzásgátló mond szer amit választhattál volna nem értelek? .Én ha nem akarok gyermeket védekezem .Szerintem felelőtlen voltál .
2010. nov. 26. 06:13

Hát egyik sem!!!

De ha választani muszáj:örökbeadás!!!Nem bírnék elvenni egy életet...de örökbeadni sem..!!!

2010. nov. 26. 00:07
ha válaszolni kell valamit, akkor abortusz. De ha megtartod és megszülöd, úgyse fogod tudni oda adni már senkinek. Kívánom, hogy ha az abortuszt választod, utána tudj vele együtt élni!
59. F.Ildikó71 (válaszként erre: 53. - Fókamama)
2010. nov. 26. 00:00
Anyagi okokból nem tudom vállalni,egyedülálló vagyok egy lakáshitelel a nyakamon,ráadásul már a szüleim sem élnek.Meg az igazság az,hogy nem érzek késztetést arra,hogy anya legyek,de megfogant egy élet..,
2010. nov. 25. 23:53
Butternutnak üzenem,ha szerinted rémisztő a topikom akkor NE OLVASD!nyilván nem az alapján döntök,hogy ki mit mond,de attól még érdekelhet más véleménye.
2010. nov. 25. 23:33

Sziasztok!

Azt hiszem én "minden oldalról" érintett vagyok. Röviden ennyi:

Még a házasságunk elején volt egy spontán vetélésem, szövődménnyel megspékelve.

Az orvosok azt mondták, hogy nem lehet természetes úton gyermekem. 3 sikertelen lombik-program után aztán döntöttünk és örökbefogadtunk egy újszülött babát (akit úgy imádunk, mintha én szültem volna).

Aztán nagy csodára 9 év múlva én adtam életet a kisebbik lányunknak.

Ennek ellenére már nem vállalnék újabb babát. (Sem koromnál fogva, sem egyéb okokból.)

2010. nov. 25. 23:27
Ez nagyon nehéz kérdés.Igazából ezt annak kell eldönteni aki ilyen helyzetbe kerül. De nagyon nehéz lehet. Én személy szerint abortusz ellenes vagyok,de senkit nem itélek el ha már volt,mondjuk 1,mert azért ha több...ott már azért van felelőtlenség. Meg aztán vannak olyan estek amikor a nő nem tehet a bekövetkezett terhességről,és lehet,h érzelmi oka van az abortuszra.Vagy például nagyon súlyos anagi problémák vagy komoly betegség. Szóval ez egy nagyon nehéz kérdés. De a lényeg lányok,h tegyünk meg mindent a nem kivánt terhesség ellen.
55. fókamama (válaszként erre: 51. - Hte23)
2010. nov. 25. 23:22

Szerinted létezik olyan ember,aki nem akarja ismerni ki szülte a világra,ne akarna kapcsolatot tartani anyjával apjával?

Max befolyás hatására nem,ha bűntudatot keltenek benne akik felnevelték akkor nem.

Szerinted hogy lehet olyan tudattal élni,hogy tisztázatlanok a születési körülményeink?

Csak meg akarnám érteni mi vezetett oda,hogy az anyám örökbe adott.És tőle akarnám hallani személyesen.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook