Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A "nagy fogyás" története. Kinek, hogyan sikerült? fórum

A "nagy fogyás" története. Kinek, hogyan sikerült? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
45. Csillagszem38 (válaszként erre: 34. - Dézy2022)
2023. febr. 19. 12:54

Pedig ez az igazság.


Ha orvosi probléma nincs, kevesebb kaja és rengeteg mozgás+akarat, kitartás, nem kell más!


Sikersztorit szeretnél? Lapozz a naplóm első bejegyezesehez. 🤫


És hidd el, rengetegen vagyunk, akik megcsináltuk.

44. Channa* (válaszként erre: 26. - Timycat)
2023. febr. 19. 12:20

Nem tudom, hogy mitől nem egészséges az amit én eszek. Itthon főzök és azt eszek. Magyaros konyha.


Pörkölt, sülthús, rántotthús, főzelékek, levesek, rakott és töltött ételek, szezonális ételek, valamint gyümölcsöt, zöldségeket, halat is szoktam enni, desszertet is.


Mitől nem egészséges a magyar konyha?


Ha, esetleg az nem egészséges, hogy napi 1200 kalóriát eszek vagy annál kevesebbet, hát ez van. Nő vagyok, nem túl magas (165 cm), a súlyom 64 kg. Nincs szükségem több ételre az ülő munkám mellett + a napi 30-60 perc tornám mellé.


Nem szoktam rendszeresen enni hamburgert (évente 1x, de inkább 2 évente), nem járok gyorséttermekbe, ha étterembe megyek, akkor is az általam kedvelt magyaros ételeket részesítem előnybe.


Azért egészségtelen az étkezésem, mert nem eszek annyit, mint egy kőművesbrigád és az otthoni étkezést preferálom? Ha igen, akkor nevezzük egészségtelennek.


És, ugye én is pajzsmirigy beteg+IR-es vagyok és van némi epe problémám. Nekem ezek a betegségek nem okoznak gondot, mert kezelve vagyok.

És mielőtt azt mondjátok, hogy az én pm. betegségem más, elmondom, hogy nem. Én is autoimmun vagyok, és mivel nincs egyáltalán pm-em, ezért alulműködnék a gyógyszer nélkül.

Az endokrinológusom, mindig gratulál, hogy mennyire ügyes vagyok, mert a pm. hiánya miatt, simán lehetnék 120 kg is, de ugye fele akkora vagyok, mert nagyon szigorú vagyok magammal.


Én is szoktam időnként többet enni de, ahogy érzem, hogy sok és ebből hízás lesz, visszatérek a megszokotthoz.

Igen, simán fel tudnám én is hizlalni magam, de nem teszem, mert nem akarok utána görcsölni a fogyókúrákkal.

Amíg tudok, addig mozgok, ha már nem fog menni, akkor valószínű, hogy az étkezésemben leszek még szigorúbb.

43. 55Judit (válaszként erre: 42. - Sirga)
2023. febr. 19. 12:14

Sok múlik az anyagcsere folyamatokon is, rokonságban is mindenki máshogy működik.


A kalória számolgatás egyébként is sántít, mert nem mindegy szénhidrátból vagy fehérjéből visszük be azt a kalóriát.

Szénhidrátból hasznosítja legkönnyebben a szervezet a kalóriát, gyorsan is szívódik fel, igyekszik beépülni. Könnyen lesz belőle zsír. Míg a fehérje sokkal nehezebben emészthető, a szervezettől több energiát von el, ezért a fehérjével bevitt kalória a fogyást segíti, míg a szénhidrát kalóriái a hízást.

42. Sirga
2023. febr. 19. 11:37

Alapvetően egyetértek a "kevesebb kalóriát vigyél be, mint, amennyit elhasználsz" - elvvel, de nekünk nem vált be. Erre alapozva akartam fogyni, a fiam pedig hízni próbált. Az eredmény? Én kevesebb kalória mellett se fogytam, ő több kalória mellett is veszített a súlyából. (Ugyanazt az alkalmazást használtuk becsülettel, mindent betartva.)

A genetikát semmiképp nem hagyhatjuk ki a számításból! Másik fiam rengeteget eszik - és imádja a szénhidrátot! -, nem sportol, mégis tűbe lehetne fűzni.

41. 55Judit (válaszként erre: 40. - Dézy2022)
2023. febr. 19. 11:32

Értelek.

Akkor összefoglalom neked: Az általános tapasztalat az, hogy minden fogyókúra működik. Többsége csak egy ideig. Ami mindegyikre jellemző, hogy kúra. Tehát a nevében benne van hogy csak egy ideig tart. A fogyókúrázók elhatározzák hogy ha lefogynak x kilót, akkor már csak a súlyt kell megtartaniuk. Ez a "csak" a legnehezebb a világon, nagyon kevesen képesek rá. Mondhatni, nincs ilyen. Minden fogyókúra után sokkal többet szed fel mindenki mint amennyit leadott. A fórumokon ők csak a kúra tartama alatti súlyveszteségekről számolnak be, de arról senki, hogy 2-3 év múlva milyen lett az életük. Én beszámolok neked a sajátomról: Siralmas. Több kúrába is belevágtam teljes hittel, bizalommal és igaznak tartom a mondást, miszerint a fogyókúra hizlal!


A megoldás, a nagy fogyás története az életmódváltásban keresendő. Ez egy rendkívül hosszadalmas folyamat az életünkben, mert mindig találunk valami változtatni valót. Az elején tisztában kell lennünk azzal is, hogy a zavaró zsírpárnácskák nem 1-2 hét alatt kúsztak ránk hanem hónapok, évek alatt. Ha ezektől gyorsan akarunk megszabadulni, megbosszulja magát.

40. Dézy2022 (válaszként erre: 35. - 55Judit)
2023. febr. 19. 11:11
Jó lett volna egy olyan fórum, ahol össze lehet gyűjteni a sikereket egy helyre.
39. ,zumba (válaszként erre: 32. - 55Judit)
2023. febr. 19. 11:11
Szabina, meg a többiek....
38. ,zumba (válaszként erre: 34. - Dézy2022)
2023. febr. 19. 11:09
Én azt vallom, amit Timycat leírt: ha nem áll fenn betegség, akkor kevesebb bevitt kalória, mozgás. Mozgás: ha van a lakóhelyeden edzőterem, könnyebb a helyzet. Mondjuk én 12 órák után, még sok kilométert nem tudnék utazni ilyen helyre.
37. Dézy2022 (válaszként erre: 35. - 55Judit)
2023. febr. 19. 11:09
Nem rád gondoltam, a két trollra alább
36. Dézy2022 (válaszként erre: 27. - Timycat)
2023. febr. 19. 11:09

Igen, így kéne lennie, viszont sok diétát kipróbáltam már, mozgok is, mégis csak az adott súlyomat tudom nagy nehezen szinten tartani. IR-em van és így nagyon nehéz. A legtöbb diéta olyan éhségrohamot generál, ami ellenállhatatlan. Aki nem élte át, annak ez elképzelhetetlen. Talán az elvonási tünetekhez tudom hasonlítani. A 160g-os diétával nem fogyok, attól tartok túl sok a CH benne. A legtöbb dietetikus tudománya ebben a diétában kimerül. Az edzőm a shake-ekre esküszik. Az egyik kolléganőm a ketogén diétára, a másik a Tománra. Az orvosok a gyógyszerekre...

Azt gondoltam (naivan), h itt hallok sikerekről, tanácsokat kapok olyanoktól, akiknek sikerült.

35. 55Judit (válaszként erre: 34. - Dézy2022)
2023. febr. 19. 11:05

Én nem ítélkeztem. Amit látok és tapasztalok azt írtam le.

A saját élet lehet sikersztori abból a szempontból hogy idősödő létemre amikor köztudott hogy könnyebben hízik az ember, sikerült megfékezni a folyamatot, sőt lassacskán kúsznak a kilók is felé. de erről már sok helyen írtam, nem fogom minden témában ugyanazt leírni. Nem lehetne hogy olvassad az fogyással és életmódváltással kapcsolatos eddig megnyitott témákat? persze egyszerűbb újra nyitni egy ugyanolyan témát és várni hogy a számodra lényeget röviden, tömören leírja. Az elhízott nagy részére jellemző a kényelem is.

2023. febr. 19. 11:00
Sajnos úgy látom, itt nem fogok sikersztorikat látni, csak főleg ítélkezés és okoskodás megy. Ez nagyon szomorú, mert az embereknek támogatásra lenne szükségük,nem pedig az ilyen trollokra, akik csak okoskodnak. A probléma adott és az nem segítség, támogatás, h ócsároljuk, aki segítséget kér.
33. Dézy2022 (válaszként erre: 15. - Aszparagusz)
2023. febr. 19. 10:51
Úgy érzem, a válaszod NEM releváns a témában, uh kérlek csatlakozz olyan témákhoz, amikhez érdemben is hozzá tudsz szólni.
32. 55Judit (válaszként erre: 29. - Fincsi5)
2023. febr. 19. 10:48

Jó hogy eszik mindig a kövér! A nagy testet csak sokból lehet fenntartani.😀 Persze pogácsa helyett zellerszárat rágcsálna, lehet hogy más lenne az eredmény. Csak az a baj, hogy a túlzott szénhidrátfogyasztás függővé teszi az embert. Ez évek alatt persze hogy elhízáshoz vezet. És ki eszik folyton szénhidrátot? Hát a szegény ember.


Megnézhetjük az üzletemberek, pl. a milliárdosok 90%-át, normál testlakatúak. Ha megnézzük a "Cápák" befektetőit, mind az egészséges élet ösvényén járnak. Épp a napokban volt velük pár perces interjú. Mindegyik sportol. Még a családos Tomán Szabina is rendelkezik én idővel, amit edző teremben tölt. Napi másfél óra!! Tehát nekik nem csak pogácsára és sültkrumplira futja.


Magamról tudom, ha kevés szénhidrátot fogyasztok és sok fehérjét, zöldséget akár nyersen akár hőkezelten, egész nap kevesebbet kívánok enni mintha sok szénhidrátot ennék.

Főleg ha kevés lassan felszívódó szénhidráttal és rostokkal indul a nap, az nekem a legjobb választás.

31. timycat (válaszként erre: 29. - Fincsi5)
2023. febr. 19. 10:39

Általánosítás. Én nem sok kövér embert ismerek, de jellemzően ők azok akik jobban odafigyelnek magukra.


Ha csak a megevett étel mennyisége, ideje számítana akkor én legalább 200 kg lennék főleg hogy lassan 2 éve menni is alig tudok nemhogy sportolni, ehelyett azzal küzdök hogy 50 kg felett maradjak. Igaz én a minőségre jellemzően odafigyelek, nagyon kevés rommá feldolgozott ételt eszek.

30. Epresturmix (válaszként erre: 19. - Fincsi5)
2023. febr. 19. 10:24
A te életed biztosan a sok fekvésről szólt idáig, de az enyém pl nem.
29. fincsi5 (válaszként erre: 24. - Timycat)
2023. febr. 19. 10:01
A legtöbb kövér nem ezektől lesz az. Aztán jajgatnak, hogy hiába fut, stb. nem fogy. S figyeld meg; az utcán is a kövérek esznek többségében. Kis pogácsa, kis bukta, mire hazaér, el is felejti, hogy evett és folytatja otthon.
2023. febr. 19. 09:44
Mindig akkor fogytam ha beteg voltam vagy fogyókúrás gyógyszert szedtem.
27. timycat (válaszként erre: 1. - Dézy2022)
2023. febr. 19. 09:40
Neked kell kiismerni magadat. Szerintem nincs olyan ami mindenkinek beválik. Te élsz magaddal, figyeld magad, nálad senki sem fogja jobban tudni hogy mi mit okoz nálad. Ha nincs semmilyen egészségügyi problémád akkor a mértékletesség, mozgás és a fokozatosság a kulcsszó.
26. timycat (válaszként erre: 21. - Channa*)
2023. febr. 19. 09:37

Húgom képes ezzel a betegséggel hetek alatt +/-10-15 kg-t leadni vagy felhízni, úgy hogy semmin nem változtatta. Pusztán annyi hogy milyen szakaszban van a Hashimotoja.


Már többször leírtad hogy bezzeg te, hogy csinálod. De az szerintem inkább a kivétel mint a főszabály, pláne hogy ahogy és amiket eszel az minden csak nem egészséges táplálkozás.

25. timycat (válaszként erre: 23. - Globus)
2023. febr. 19. 09:33
Addig jó amíg a sok okos nem tudja miről ír, csak ne hinnék hogy olyan qrvára igazuk van.
24. timycat (válaszként erre: 19. - Fincsi5)
2023. febr. 19. 09:31

Sokszor a kezelés mellékhatása a "túlsúly".


Felboríthatják az anyagcserét, felduzzadsz tőlük, szétverik a szerveidet mint májat, vesét, hasnyálmirigyet, beleket... Nehéz észbekapni úgy, hogy nyomják beléd ezt a sok cart, és hetente ugrik rád 2-3 kg.


Barátnőm 2 hét kórházi kezelés alatt kapott fel 12 kg-t, mozogni nem mozoghatott, akkor a súly miatt, nem kellett fél év hogy a szíve is gallyra menjen, ahogy a hasnyálmirigye is. Előtte teljesen normál testalkatú volt, sportos, most közel 100 kg, de orvosok szerint örüljön hogy él. Amikor ez történt vele nem volt még 30 éves se. Ha most valaki megismeri, hasonló előítéletekkel találkozik, minek eszik annyit, miért nem kapott észbe időben. Ja 🤦‍♀️

23. globus (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
2023. febr. 19. 09:27
Anyu barátnöje daganatos betegen kövéren halt meg, pedig hónapokon át annyit evett, mint a kismadár.
22. timycat (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
2023. febr. 19. 09:24
Badarság
21. Channa* (válaszként erre: 18. - Napsugár8)
2023. febr. 19. 09:24

"(pl. bizonyos betegségek esetén, mint a pm. alulműködésnél)"


Sokan hozzák ezt példának, de ennél az állapotnál is a sok kaja miatt híznak el és nem a betegségtől.

20. Csillagszem38 (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
2023. febr. 19. 09:20
Nagyon egyetértek.🙏🤗
19. fincsi5 (válaszként erre: 9. - Epresturmix)
2023. febr. 19. 09:07

Miért? Ha lefekszel 60 kilóval, nem ébredsz 70-nel.


Ha orvosi oka van, az az orvosra tartozik. Tudnak felírni gyógyszert, ha indokolt.

18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
2023. febr. 19. 08:54

Általában = igazad van!

Kivételes eseteknél = nem így van!

(pl. bizonyos betegségek esetén, mint a pm. alulműködésnél)


Csak azért mondom, hogy ne vegyünk minden túlsúlyos embert egy kalap alá.

17. aszparagusz (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
2023. febr. 19. 08:34

A túlsúly kb. 90 %-a a "túlzabálásból" ered.

Tudomásul kell venni, hogy az életkorral az anyagcsere lassul. Ugyanannyi evéssel és mozgással is hízni fogunk, ha nem változtatunk.

Általában nem egészségügyi gondok miatt ugrik meg a súly, hanem a megugrott súly miatt lesznek egészségügyi problémák.

16. aszparagusz (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2023. febr. 19. 08:31
Itt a pont!
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook