A média, a fogyókúra, a light cola és az aszpartam tették tönkre az életem! (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
"Ha majd rájösz, hogy ez mind a Te hibád, akkor majd elkezdhetsz gyógyulni."
még mindig nem olvastok elég figyelmesen. vagy pedig nem tudjátok, miről van szó.
camy IBD-s, ami igencsak korlátok közé szorítja az embert, és ezzel jár ez a hozzáállás. higgyétek el, kicsúszik az ember lába alól a talaj, amikor pl hetekig szimbiózisban él a lakás legkisebb helyiségével.
nem tisztem védeni camyt, mert nem ismerem, de azt tudom, hogy mivel áll szemben :(
Az elején már szóltam hozzá, de ahogy olvaslak benneteket eszembe jutott valami.
Lánykoromban nekem is voltak rosszulléteim.
Szinte minden reggel pánikroham tört rám, ha nem dőltem le azon nyomban elájultam.
Akkor még nem volt light cola, aszpargám, stb., a médiában sem szólt semmi arról, hogy akkor vagyunk csak jók, ha vékonyak és nagymellűek vagyunk.
Tehát a rosszulléteimet nem lehetett erre fogni. A szüleim egyszer ott voltak, amikor elájultam, így el kellett mennem orvoshoz. Semmit nem állapítottak meg. Akkor még a pánik betegséget sem ismerték.
Én gondolom, hogy a hormonváltozás kicsit megviseli a szervezetünket, lehet, hogy a fórum nyitónak is ilyen problémája van.
Nekem is vannak fóbiáim is, de ezeket meg kell tanulni kezelni, vagy kerülni.
Van, aki képes segítség nélkül összeszedni magát, de van, aki nem.
Az önbizalom egészséges szintre hozatalát nem tudom, hogy lehet megoldani, nekem ilyen gondom sosem volt.
Ha bunkó hangnemet szerettem volna megütni, ment volna az is, bár 22 évesen már néha tudom kontrollálni magam-ez is a korral jár:D.
Nem csipem ha valaki sajnáltatja magát, mert mindenre van megoldás. Az embernek a nyakánál fogva kell kirángatni magát a szarból. Meggyőzödésem, hogy aki unatkozik az tud ennyit foglalkozni magával. Élni kell.
Hát nem olvasom most el az összes hozzászólást, és lehet, hogy amit most fogok írni, az kemény lesz, és talán lelketlennek fog tűnni.
Szóval szerintem könnyű ezt a médiára fogni. Ez nem a média hibája, hanem csakis a Tiéd! Meg a szüleidé természetesen. Ez is a betegséged súlyosságát mutatja, hogy másra hárítod a felelőséget. Ha majd rájösz, hogy ez mind a Te hibád, akkor majd elkezdhetsz gyógyulni. Addig, amíg úgy gondolod, hogy más erők nagyobb hatással vannak rád, mint Te magad, addig ne várj javulást az állapotodban. Nem tudom vannak-e egyáltalán szüleid, de ha igen, akkor ők is jól el..szták. Rájuk sem támaszkodhatsz, mint kiderült, hiszen ha ott voltak veled, akkor nem sülyedtél volna ilyen mélyre. Lelkileg nem voltak veled, az biztos. Ez alapján, másra tényleg nem számíthatsz, csakis magadra.
A médiában sok szörnyűséget sugáronak. Ahhoz, hogy tudj szelektálni, hogy mi megszívlelendő és mi nem, fel kell nőni, kell hogy legyen egy bizonyos szintű intelligenciád. Ezért nem nézetnek a kicsi gyerekekkel tv-t, ezért van a korhatárkorlátozás a filmeknél. Érdekes, gyilkosságot is lehet látni a médiában, még sem lettél gyilkos. Ha megfelelő műsorokat nézel, akkor meg kiegyensúlyozott ember lennél?
Előszöris magadban kell rendet rakni, és ne nézz tv-t, ha nem vagy hozzá elég érett.
Sok sikert a gyógyulásodhoz! Remélem rájösz, hogy milyen erős is tud lenni az ember, ha akar, és mennyire jó érzés tudni, hogy te irányítod az életed! Hidd el, boldogabb leszel.
Nos, míg végigmazsoláztam a "cikket", bennem is egy efféle hozzászólás fogalmazódott meg, sőt... (Én kissé keményebb hangnemben vetettem volna oda mindezt, de inkább hagyjuk-heves vérmérsékletem sértően bunkó tud lenni.)
Csak annyit tehát, hogy veled értek egyet, nem pedig egy ilyen...
Lényeg a lényeg:
Akinek agya van az önmaga gyeplőjét is kézbe tudja venni!
Szánalmas, szerencsétlenkedés amit művel az illető. Önsajnáltatás helyett tessék a dolgok elejébe menni és hajrá.
Nyílván sz.ar, de mindenkinek vannak problémái-azt ne is említsem, hogy küszködtem én is a (többek közt-) kamaszkor eme csapdájával, (ja, és nekem is voltak rohamaim-talán ettől, vagy ettől teljesen függetlenül, ki tudja-estem össze nem egyszer, mostak már fel mindenhonnan, mert elkapott valami iszonytató viszolygás, ecetera, ecetera) de nini, az egészet befejeztem, 'legyőztem' cirka pár hónap alatt! Túl vagyok minden rosszon.
(Pedig ha nagyon akarnánk, még mindig rámerőltethetjük a 'kamasz'-jelzőt: nem vagyok még 20 sem...)
Hogy hogy ment? Ésszel él az ember, drága!
Erről ennyit.
Én is pont egyidős vagyok a cikk irójával, iszom light colát, használok aszpartamot, mégis köszönöm szépen jól vagyok.
Ez a leányzó inkább lelkibeteg, mint testi, bár ez is lehet ugyanúgy súlyos. Hiába produkál testi tüneteket, ha az elméje nincs teljesen rendben hiába kúrálja külsőleg magát.
Valószínüleg a kapcsolata sem lehet teljesen kielégítő, mert annak elégnek kellene lennie ahhoz, hogy kievickéljen a válságból-illetve nem is engedte volna, hogy ilyen mélyre sülyedjen.
Egy gyenge személyiség irta a cikket, akinek barátokra, segítségre van szüksége. Ezt nem feltétlen itt kapja majd meg.
Háááát...nem meglepetés amit olvastam a cikkben, mert több lány él ezzel az életfelfogással mint gondolnánk!
Amit nem értek:
MIÉRT GONDOLJÁK A LÁNYOK, HOGY A "JÓ NŐSÉG" CSAK A KINÉZETEN MÚLIK?
Kivülről nézve hiába vékony vagy tökéletes alkatú, nagymellű, frissen kozmetikázott stb. valaki HA belülről nézve unalmas, tájékozatlan, kötözködő és elégedetlen, görcsös és mindezeket külsejével leplezve megjátszóssá válik.
Nagyon sok lánynál tapasztaltam ezt, de fiúknál is van ilyen csak náluk kevesebb! Mikor tásaságban vannak azt gondolod, hogy hűűűha, de ha már nincs ott a közönség akkor más emberek! (nem is kicsit!)
Igen ebben teljesen igazad van:)
Ne folytassuk továáb,én személy szerint alcizok egyet:)Jó éjt neketek,akikkel vitáztunk,de nem veszekedtünk:)
Igen ,figyelemfelkeltés!!Úgy hívják segélykérés!!
Valóban a hipohonderek vetítik kimagukra az olvasottbetegséget,de ez ettől még számára valós gond!
Igen!
Szerintem Ő is olvasott róla bővebben és beképzeli az egészet!
Saját magamról tudom,hogy ha valamit észreveszek magamon és már túl is reagálom.
Kár,hogy a cikk írója nincs itt,akkor többet tudnánk az érzelmeiről,problémáiról.
ismerek olyat aki napi egy litert megiszik ebbol a remek italbol...
nem véletlenul alakít ki fuggoseget...
Tudom, de mivel fölhoztad, kénytelen voltam reagálni:-)
(Amúgy talán kicsit szolidabban jobb lenne, műbráner nélkül:-)
Az aszpartamfogyasztás tünetei:
fejfájás, hányinger, hasi fájdalmak, kiütések, fáradtság, alvás-zavar, látás-, hallás-zavar, izgágaság, depresszió, mellkasi bántalmak (szív zavarok, légzési nehézségek), memória-zavar...Jelentések vannak az elhízásra is, amit egy agyi stimulációs folyamat vált ki, tehát az aszpartám, mint reklámozott karcsúsítószer, nemhogy nem az, de pont az ellenkezõjére késztet.
Olvastam a cikket és olvastam,camy0520 adatlapját.
Olvastam az aszpartamról és össze is állt a kép!
Olvassátok el az adatlapját!
További ajánlott fórumok:
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 13 napos fogyókúra-nem a reggeli kávés
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Ki kezdi velem a fogyókúrát június 1-től?
- Valaki lenne a lelki társam egy fogyókúrában? Kezdjük együtt, így talán könnyebb lesz!