A magyar ember mindent tűr?! (beszélgetés)
magyarul nem "unszimpatikus", hanem antipatikus.
de egyébként tényleg van "ügyvezető igazgató", nem kell szííózni itten. :) ez nem a szíeszáj :)
Én meg a takaritónővel is szivesen beszélgetek:)
VC, CFO, CEO. Hmmm.
Ez számomra nagyon unszimpatikus.
Miért nem lehet Magyarországon magyarul beszélni?
Attól, hogy egy atomfizikussal beszélgetek én nem leszek az:)
Az, hogy ki mennyire proaktiv es meg mer szolalni akkor is, ha meg csak keveset tud, az nem nyelvfuggo.
En alig nehany hetes olasz nyelvtanulas utan is olaszul boldogultam Romaban. De ez en vagyok, nagyon konnyen tanulok nyelvet.
Van akinek nehezebb, sot nem is megy.
De nyugodt szivvel alltom, hogy a nemet sokkal komplexebb es nehezebb nyelv, mint az angol.
nekem könnyebb volt...bár ez szubjektív.
:)
Az angolok, meg igen...de az amerikai egyszeru mint az olajto.
Te ne legyel demagog, nekem Magyaroszagon sincsennek McDoffiban dolgozo ismeroseim.
Csak mindenfele VC-vel, meg CFO-val, meg CEO-val beszelgetek. Nap mint nap, a munkam reven.
:D
Az volt a forrasa, hogy azt irtad, evekig tanitottal angolul es nem lehet az alapokat megtanulni.
En nemetul anyanyelvi szinten beszelek (mindenfele nemet felmeno, vagy nemet nyelvteruleten tartozkodas nelkul sikerult) angolul 'csak' targyalasi szinten-felsofokon.
Az angolok és az amerikaiak is igencsak szofisztikáltan tudják kifejezni magukat - na persze, ha az embernek mcdonalds-os eladók az ismeretségi köre, akkor nem ezt tapasztalja.
Ne legyél demagóg.
A nemet nyelv mind kiejtesben, mind nyelvtanban osszetettebb mint az angol.
A szuletett angolok (elnezest, amerikaiak) egyebkent is eleg egyszeruen fejezik ki magukat, nem bonyolitjak tul, nem ugy mint egy nemet, aki szeret szep, kerek mondatokban megnyilvanulni :D
Csak azt mondom, az állam nem a megfelelő képzéseket biztosítja. Persze, mindent meg kell próbálni, szó se róla. Pont azt írták korábban, hogy a cselekvés segít, nem a siránkozás. Ezzel egyetértek.
(Láttam olyan "rendszergazdaképzést", amiről a szerencsétlenek azt hitték, hogy utána majd jól rendszergazdák lesznek, a képzés pedig konkrétan olyan szinten volt, hogy a húgom konkrétan az áltisiben többet tanult számtechből egy fél év alatt. Hogyan nyissuk ki az Excelt meg nemtommi. Nem csodálom, hogy csalódottak és elkeseredettek a munkanélküliek.)
Ezek szerint nem a munkaügyi központ iskolázza be.
Csak azért mert még ilyenről én sem hallottam.
"Neked van munkád. MOST"- nézd, legutóbb 2009-ben szűnt meg a munkám, a válság közepén.(eladták a céget)és? a 100 éve legnagyobbnak mondott gazdasági válságban 1,5 hónap alatt találtam munkát (a fizetés még több is:))vidéken, érettségivel, OKJ-s tanfolyammal, némi angollal, de azt nem kérték)megpályázott állás volt, semmi ismerős..)
mennyire biztos? semennyire, engem nem a biztos állás érdekel, mert olyan NINCS! fizessék meg:)
"Mondj hiányszakmát. És mond hogy képeznek. "
de csak mert kérdezed: pl.ács-állványozó képzés: OKTÁV Nyíregyháza.
csak mondjuk ezt nem nekem kellene keresgélnem, hanem annak, akinek nincs munkája:))
Már megint bemutattad mindennek a negatív oldalát...hidd el ez a hozzáállás benned van, belülről fakad, a világ nem ennyire rossz:)
Nem értek egyet, tanítottam eleget angolul, az "alapok" az két év kemény munka. Hogy egyáltalán önállóan összerakjon egy mondatot, ami nem a "nyakkendőm zöld" típusú megszólalás, hanem valami, amit tényleg mondani akar.
De persze jól hangzik, hogy "alapok", fimeg állami tanfolyam, meg képzés. Szerintem a reálértéke viszont egy marék lepkével egyenértékű.
3 évet nem, de az alapokat le lehet rakni...egyébként sem kell minden munkakörhöz felső vagy középfokú szint.
Nálunk itt Kecskeméten épül ugye a mercedes gyár a jelentkező kétkezi munkásokat a cég beiskolázza német tanfolyamra is, és bőven elég alapokat tudniuk-például.
A semmi helyett mindenképpen jobb, szerinem.
három évet járhatsz angolra, és fizeti az állam?
mert fél év alatt nem lehet normálisan megtanulni, még magántanárral se, nemhogy csoportban.
További ajánlott fórumok:
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Az ember mindent túlél. Vannak dolgok amik fájnak, de azok...
- Tele a bakancsom, hogy az emberek mindent most akarnak....
- Egy 21 éves ember, akit még mindig a szülei irányítanak, és elvárja, hogy mindent a szülei intézzenek el neki, fel fog nőni valaha?