A laza vagy a normál programon lesz jobb állagú a kenyér? (tudásbázis)
Szia!
Francia kenyér:/A gép mérőkanalával a sót,olajat,cukrot/
/vagy evőkanállal is lehet/
3dl tej
3 kicsi cukor/1 ek//
2 kicsi só/fél ek/
2 nagy olaj/2ek/
50 dkg szitált finom liszt
1 élesztőpor vagy 3dkg friss élesztő
Szoktam variálni a cukor és a só mennyiségét,mikor milyen ízre vágyunk:)
Csak porélesztőt használok,ebben soha nem csalódok.
Ha van fimom recepted írj be kérlek!
Drága! Selyem5!
Elküldöd a francia kenyér receptjét?
Az én kenyér receptje
50 dkg liszt
3dl tej.
1 kk cukor
1 tk só
3 ek olaj(vagy margarin)
3 dkg élesztő.
Az egyes programot használom, és a "dark" jó ropogós kérget sűt.
Én mostanában francia kenyeret sütök,tejjel,és a francia programon.Eddig ez a legjobb kenyér,nagyon finom ropogós,puha állagú belül.
Férjem azt mondja kicsit a kalácshoz hasonlít.
További ajánlott fórumok:
- 2 éve kaptam egy tesco-s kenyérsütőt, de nem lehet vele normálisan sütni.Mindent kipróbáltam, eredmény 15kg kidobott alapanyag, ötlet?
- Erdélyiek! Részt vett már valaki közületek itt Romániában az ingyenes lombikbébi programon?
- Van olyan, hogy a gyomor nem tudja feldolgozni normálisan a kenyeret?
- Eskűvői ruhát milyen programon lehet mosni?
- Gyapjú ruhát gépben (gyapjú programon) vagy kézzel jobb mosni?
- Dulcolax használata után normális, ha ilyen állagú a székletem?