Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A kisfiam 2 és fél éves. Ha hisztizik, magát is veszélyezteti, segítsetek!! fórum

A kisfiam 2 és fél éves. Ha hisztizik, magát is veszélyezteti, segítsetek!! (beszélgetés)

1 2
10. Roslin (válaszként erre: 9. - Frenszy)
2010. nov. 28. 10:35
:((((((
2010. nov. 28. 10:34

Nem kell elviselni. :) Inkább tudomást nem szabad róla venni. Saját kárából fog tanulni, beüti magát beüti. Sajnos pont olyan korban is van, mikor ez "természetes". Nekem "csak" keresztlányom van, de nagyon sokat vagyok vele, 4 éves, és bizony nála is voltak ilyen hiszik. Zavaros tekintet, azt se tudja, hogy hol van, sőt ő még sokat hányt is hiszti közben. Néha még a hideg víz sem segített. De már elmúlt! Szóval kitartás. :)

Lényeg, hogy ne érezze, hogy te dühös vagy rá, próbálj megnyugodni, és tényleg nem tudomást venni róla, elfordulni, vagy ott hagyni (persze látótávolságon belül. )

2010. nov. 28. 10:33
Szerintem az nem baj, ha dühöng, meg kell tanulnia kezelni azt az érzést, hogy nem lehet minden úgy, ahogy ő akarja. És szerintem ezt csak így tanulhatja meg. A szoros ölelés az itt lefogás lenne, bizonyos esetekben kénytelen voltam/vagyok alkalmazni, de az csak tovább rontott a helyzeten.
7. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - Roslin)
2010. nov. 28. 10:31
Miért kellene elviselni? :) Felelősek vagyunk értük, tehát muszáj nevelni. kinél mi jön be, ki tudja, lehet egy jó szoros ölelés,hogy megnyugodjon, de lehet az akár egy pohár víz is.
2010. nov. 28. 10:30
Háát, megpróbálom. Csak ilyenkor nem nagyon lehet vele beszélni...
2010. nov. 28. 10:30
Valamelyik nap olvastam,hogy ilyenkor magunkhoz kell ölelni és megkérdezni,hogy milyen színű a düh ami benne van.Ha válaszol rá,akkor ellehet terelni már másfelé.
2010. nov. 28. 10:29
De egyébként ahogy jön a hisztiroham, úgy el is múlik, egyik pillanatról a másikra, de ez most ijesztő volt.
2010. nov. 28. 10:28
Annyira be tudja hergelni magát, hogy nem tud a környezetére figyelni, és nekiesik dolgoknak. Amikor harmadszor verte be a fejét - szerencsére nem lett nagyobb baja - én már egy pohár vizet akartam a fejére önteni, hogy térjen már magához. Tudom, el kell viselni, hogy így viselkedik, de féltem a testi épségét.
2010. nov. 28. 10:28
Szia! Hogy érted, hogy veszélyezteti magát?
2010. nov. 28. 10:26
A kisfiam 2 és fél éves. Ha hisztizik, magát is veszélyezteti, segítsetek!!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook