A hajhullás (beszélgetés)

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
594. Tempest (válaszként erre: 593. - 5e48d37001)
2009. aug. 21. 20:07

Hát tervezek egy endokrinológust, csak az a baj, hogy eddig nem nagyon hallottam olyat, hogy valakinek tényleg hatásosan segített volna, hogy nála járt.

De azért reménykedek, meg próbálkozok.

593. 5e48d37001 (válaszként erre: 592. - Tempest)
2009. aug. 21. 06:34

Szia

Az enyém 2,06nmol/l,A referencia tartomány az 2,20-4,12.Szóval az enyém a legkissebb érték alatt van,meg is van csillagozva.

De látom a tiédet,dl-be mérték,akkor a tizedes vessző egyel előrébb és akkor így : 3,92,vagyis az enyémhez képest magas.Még éppen a 4,12 belül van a tiéd.

Ezzel a szintel szerintem tovább kellet volna küldeniük...

592. Tempest
2009. aug. 20. 22:59
Nem tudom, hogy mi számít nőknél magas tesztoszteron szintnek. Nekem 39,20 ng/dl, mondd ez valakinek valamit?? Hol tudom megnézni a tól-ig határt hogy mi az okés??
591. Tempest (válaszként erre: 590. - Fc0df808b3)
2009. aug. 20. 18:32
Aha, szerintem ez nekem sincs. Rögtön az első hónapban már terhes lettem, és a mensimmel sincs gond. Végre valamim nincs!!
590. fc0df808b3 (válaszként erre: 589. - Tempest)
2009. aug. 20. 18:19
PCOS=policisztás ovárium szindróma, az egyik leggyakoribb oka a női meddőségnek.
589. Tempest (válaszként erre: 586. - 5e48d37001)
2009. aug. 20. 18:06
Lehet , hogy ciki a kérdés de mi az a PCOS ?
588. Tempest (válaszként erre: 585. - Fc0df808b3)
2009. aug. 20. 18:05
De igen, nagyon is. Korábban is kevert bőrtipusú voltam, a T vonalam mindig is zsíros volt, de nem ennyire. Különösen a homlokom ami mostanában feltünően zsíros, jobban mint korábban. Bármit teszek vele, tonik, vagy púder vagy akármi, fél óra sem kell és fénylik , szóval feltünően zsírosabb lett a bőröm is.
587. 5e48d37001 (válaszként erre: 583. - Tempest)
2009. aug. 20. 06:11
1 évig kell szednem Rá a diane35-töt,ha nincs válltozás,hajügyileg akkor abba kell hagyni a szedést,és levezetik róla a szervezetett egy másik gyengébb fog.gátlóval.Hát.... nincs rá sok segítség:-(
586. 5e48d37001 (válaszként erre: 584. - Tempest)
2009. aug. 20. 06:07

Csak a hasamat nézte meg,és a karomat és a nadrág szárát kellet felhúzni,nem kellet levetkőznöm.Olyan fogamzáswgátlót kell szeednem ami,ciproteron acetátot tartalmazz,ez a tesztoszteront leblokkolja.

Szerintem,ne nagyon gyantázz,ha iyen helyre mész.Lábat azt lehet,nem az a mérvadó,a hasat nézik és az állat.

Nálam nézték a PCOS-t is,de az egyértelmű volt ,hogy nem vagyok.Könnyen teherbesestem(relatív 5 hónap),rendszeres a ciklusom,nincsennek pattanásaim,nem volt soha túlsúly,nincs fokozott szőrnövekedés,policiszták.

585. fc0df808b3 (válaszként erre: 577. - Tempest)
2009. aug. 19. 18:02

Hát...nagyon remélem, hogy most már sikerül kideríteni, hogy mi lehet a problémád!

A bőröd nem zsírosodik??

584. Tempest (válaszként erre: 583. - Tempest)
2009. aug. 19. 18:01

Ja és mit jelent hogy végignézte a testszőrzetet, szóval ilyen vetkőzős a dolog??

És ha ilyen helyre készülök akkor előtte no szőrtelenítés meg bajusz- szakáll tépkedés??

583. Tempest (válaszként erre: 582. - 5e48d37001)
2009. aug. 19. 18:00
Na oké, azt értem, hogy neked valszeg a tesztoszteron az oka, na de mit mondott , hogy mi a megoldás erre, mit szedjél, vagy ne szedjél, vagy hogy lehet ezt helyrehozni?? Vagy törődj bele nincs mit tenni?
582. 5e48d37001 (válaszként erre: 580. - Tempest)
2009. aug. 19. 17:36

Hát,Nekem második körben adta a beutalót,mikor vissza vittem a leleteket,mert teljesen kész lett attól,hogy a tesztoszteron az alacsony,a hajhullás meg magas tesztoszteronnál áll fen.Szóval csak nézett maga elé,és mondta lehet,hogy intoleráns vagyok erre a kevésre is.

Elmentem az endrokinológushoz,aki végignézte a test szőrzetett,de nem látott rendelenenséget,viszont,mondtam,hogy 1-2 helyen beerősödött néhány szál,amit csak én látok,mert csak Én tudom milyen volt előtte,és ekkor megerősített,hogy igen a tesztoszterontól lehet,amire érzékenyebb vagyok:-(

Márciustól csinálom a Réka tornát,most a "napi 20 perc önmagadért",amit nagyon kedvelek.mindenből 20 perc van rajta: felsőtest,comb,popsi és has,minden nap csinálok belőle néhány blokkot,mikor milyen kedvem van,de az új Réka dvd-én van egy teljes testet átformáló 40 perces blokk az is nagyon jó:)

Amúgy azért kezdtem tornázni márciusban,mert fogamzásgátlót írtak hajamra,amitől 2 hét alatt fölment 2 kiló,és nagyon megijedtem,hogy mi lesz ha tovább hízok.Azóta lement - 5kg,és elértem 52 kg-os álomsúlyt:)

Menj el privát egy endrokrinológushoz,remélehtőleg neki több haja lesz,mint a bőrdokidnak:)

581. Tempest (válaszként erre: 579. - 5e48d37001)
2009. aug. 19. 14:58
Ja még azt akartam kérdezni hogy a melyik Réka tornát csinálod??
580. Tempest (válaszként erre: 579. - 5e48d37001)
2009. aug. 19. 14:54

A helyzet az , hogy nem mentem vissza a bőrgyoszihoz, csak elhoztam a beutalókat amiket első körben adott ( abban az endokrinológus nem volt még benne ) . Az eredményeimmel meg a hajgyoszihoz, meg nőgyoszihoz mentem. De ha a bőrgyógyász ad endokrinológushoz beutalót akkor lehet, hogy vissza megyek hozzá. Azért nem mentem vissza a bőrgyógyászhoz,mert az az egy ottlét is szörnyű volt, bár nem tartott tovább 5 percnél. Bementem, és majdnem elájultam, mert egy 40 -45 körüli nő volt és nem viccelek de alig volt haja. Ahhoz képest az enyém dús sörény. Nem csak elől látszott át a fejbőre hanem végig az egész fejetetején, hát ahogy ült az asztalnál én meg álltam felette, csak az az egy gondolatom volt, hogy ez tuti nem fog tudni segíteni nekem, hisz magán sem tudott.Na én is jóhoz mentem. Megkérdezte mi bajom, amikor mondtam, hogy hullik a hajam, szinte legyintett. Szóval szerinte ez nem probléma, hát neki lehet hogy nem az. Lehet hogyha villantottam volna valami "jó kis kelést" vagy valamit akkor lelkesebb lett volna, de így hogy "csak" a hajam hullik, hát az semmiség. Egyáltalán nem is nézett rám, fel sem állt egy pillanatra sem, még azt sem mondta, hogy én üljek le, szóval semmi. Adott vér, vizelet, fogászat, gégészet beutalót, és néhány perc múlva már kint voltam az ajtón.

Neked volt valami haszna az endokrinológusnak. Egyáltalán az mit csinál, vagy mi történt ott, és mit mondott a bajodra??

2009. aug. 19. 06:48

Sziasztok:)

Látom írtatok sokat,Tempest,nagyon szomi vagyok,hogy nincs nálad sem még megfelelő javulás.

Nálam sincs még túlzottan,talán annyi,hogy napközben jelentéktelen a hullás,viszont az új hajszálak mennyisége még nem jelentős.

De....

....megfogadtam,hogy nem fog ez elhatalmasodni az életemen,leszarom

Inkább a gyerkőcömmel játszok,Rubint Réka alakformáló tornákat csinálok naponta,szóval próbálom elterelni a gondolataimat.

Ami most nálam bevállt:

Másfél hónapja szedem az Elevitet,8 napja mellé a hair clinicet,és Tényleg jó!!!!!

A napközben elvesztett hajszálk mennyisége nagyon jelentéktelen,hajmosásnál is már kevesebb.

Félrehajítottam azt a sok szart amit a fejbőrömre kellene kennem,(alpicort,Neocapil)inkább fejenállok ami vérbőséget okoz és tápanyagokhoz jutnak a hajhagymák(hajgyógyász tanácsait olvastam a feminán,és ott bukkantam erre a módszerre),ez kiváltja azt a sok szart ami elvékonyítja a febőrt.

Csajok ne hagyjátok,hogy elhatamasodjon rajtatok,és megmérgezze ez az egész az életeteket.Én például tornázok és olyan a testem azóta,mint egy 18 évesnek:)Ez kiváltja a hajamat simán:)

Tempest,a bőrgyógyász nekem adott beutalót endro...akárkihez is,nem értem,Te miért nem jutottál még oda el.

578. 5e48d37001 (válaszként erre: 566. - Hajdoki)
2009. aug. 19. 06:32
A növényi ételekben lévő vasat a szervezet nem képes hasznosítani,ehet ő akármennyi spenótot vagy sóskát....
577. Tempest (válaszként erre: 576. - Fc0df808b3)
2009. aug. 18. 23:22
Hát még nem vagyok profi a témában, meg orvos sem. De nagyon leegyszerűsítve a hirzutizmus az fokozott szőrősödés a test egyéb tájain pl. mellkas, arc, áll stb. bárhoz ahol nem kéne, és ezzel egyidőben pedig a haj ritkul. Hát a haj ritkul az nekem megvan, és nem tudom hogy a néhány szál az államon amit csipesszel húzgálok hetente az kimeríti -e a fenti szőrösödés fogalmát. Ezért kéne egy endokrinológushoz elmennem. Nem akarom én felállítani a diagnózist, csak már annyira szeretném ha legalább az okára fény derülne, és az még akkor is más kérdés hogy lehet -e kezdeni vele valamit, lehet -e rajta javítani vagy nem, csak legalább tudnám már hogy mitől. Tényleg már több mint fél éve vizsgálatról- vizsgálatra járok, minden leletem negatív, egy kisebb vagyon elköltöttem különféle kencékre, vitaminokra stb. és pont a nullán tartok, szóval még azt sem tudom, hogy mi a baj. Ezért keresgélek éjjel -nappal, hátha rábukkanok valamire amire illenek a tüneteim, és akkor azt is megnézetem. Szóval a "legújabb ötletem" a lehetséges bajomra a hirzutizmus, vagy a pajzsmirigy alul- vagy felül működés, meg olvastam valamit hogy valami vese dologtól is lehet. De nem vagyok hipohonder és nem is magyarázok be magamnak semmit. Csak szeretném ezeket is megnézetni, és vagy kizárni, vagy rátalálni végre az okra. Úgy tudom, hogy a fentiek tisztázásához endokrinológus kell. De javítson ki aki jártasabb ebben, mert igazából semmiben sem vagyok biztos.
576. fc0df808b3 (válaszként erre: 572. - Tempest)
2009. aug. 18. 22:08

Ezt is használtam O'Rising! :)

Nagyon drága, de semmire sem volt jó.

Egyébként 2 másik mikrokamerás vizsgálaton is voltam, ahol ugyanezeket mondták nekem is.

Fél évig használtam egyenként ezeket a vackokat, aztán, amikor ugyanazt mondta a kedves vizsgáló hölgy, akkor befejeztem.

Talán az Oltré az, ami egy kicsit jó volt, de amikor abbahagytam, akkor minden visszaállt.

Mi ez a hirzutizmus??

Arra gyanakszol, hogy neked ilyen betegséged van?

575. fc0df808b3 (válaszként erre: 569. - Malacka73)
2009. aug. 18. 22:03

:( Nekem sajnos semmi hatása nem volt.

Annyi vackot kentem már a hajamra, hogy egy fél lakást ki lehetne fizetni belőle.

A dokikhoz is hiába megyek, semmi javulás, ,semmi eredmény.

574. Tempest (válaszként erre: 573. - Rovely)
2009. aug. 18. 21:06
A családomban semmi gáz a hajakkal, mármint női vonalon, hát a férfiaknál akad, pl. apám akinek nem sok haja van, de remélem, hogy rám inkább a női vonal vonatkozik. Fogigátlót meg egyáltalán nem szedek, nem is szedtem.
573. rovely (válaszként erre: 572. - Tempest)
2009. aug. 18. 21:01
Én is végigjártam ezeket a vizsgálatokat és nekem sem mutatott egyik sem semmilyen elérést. Az Orising termékek szerintem nem alkalmasak a hajhullás megfékezésére, mert szerintem esetedben sem a fejbőr állapota a felelős a hullásért. Endokrinológushoz egyébként háziorvos utal be, de vannak magánorvosok is, hosszúak a várólisták. Én is gondolkozom, hogy elmegyek. Azt nem említetted, hogy a családodban is előfordult a hajritkulás? Fogamzásgátlót mióta szedsz? Esetemben pl felmerül az is, hogy korán elkezdtem szedni a gyógyszert és kétszer váltottam is, majd szünetet tartva újra kezdtem, persze az orvosom nem tájékoztatott a következményekről és lehetséges, hogy a hajhagymáim érzékenyebben reagálnak a hormonváltozásra. Sok esetben a hormonvizsgálat nem mutat ki eltérést, mégis előfordul, hogy a hajad érzékenyebb az androgén hormonra. Én újra felkeresnék egy lelkiismeretes nőgyógyászt a helyedben...
572. Tempest (válaszként erre: 567. - Hajdoki)
2009. aug. 18. 18:35
Nagyon hullik a hajam, jobban mondva már igen megritkult főleg elől a homlokomnál, már átlátszik a fejbőrőm. Voltam bőrgyógyásznál, vér,vizelet, hormonvizsgálat, fogászat, gégészet, nőgyógyászat, szóval szinte minden amit ilyenkor ajánlani szoktak, azt mondják semmi bajom, a leleteim jók. Elmentem egy hajgyógyászhoz, Ő azt mondta, hogy túlzott faggyúmirigy működéstől zsíros lerakódás van a fejbőrömön ami miatt nem lélegzik meg ilyesmi szóval attól hullik. Sokszoros nagyítóval megnézte, aztán adott sampont, meg fejbőrtisztítót, ( o'rising ha jól írtam ) meg magne B6 - ot, és forcapil kapszulát javasolt. Szóval ezeket szedem, meg kenem, igazából ingadozó eredménnyel. Pár hónap alatt szinte megállt a hullás, a fejbőröm lényegesen tisztább, és új hajak is vannak. Nem változtattam semmin, tehát kenem meg szedem, de most újra hullik. Hajmosás után a kád kész siralom. A fejbőröm ugyanúgy átlátszik, szóval a dúsúlás nem látható annak ellenére sem, hogy lehet új kis hajszálakat látni. Gondolom nem képes olyan ütemben nőni, amilyen ütemben hullik, ezért szinte hiába nő. Mivel már nincs több ötletem, ezért gondoltam az endokrinológusra. Még az is az igazsághoz tartozik, hogy miközben a hajam fogy, az államon meg a mellbimbóm körül nem győzőm csipesszel huzgálni a szőrszálakat. Egyfolytában a netet bújom, hogy találjak valamit, így bukkantam a hirzutizmus nevű betegségre aminek ilyen tünetei lehetnek, de ehhez ha jól tudom endokrinológus kéne. Talán még pajzsmirigyeimet is meg kéne nézni azt olvastam attól is lehet. Kínomban már nem tudok mit kitalálni, de valahogy csak meg lehet állapítani az okát, hogy miért van ez. Szóval "röviden" ennyi.
571. Annaaa
2009. aug. 18. 13:37

Nekem a Varga hajcseppek (hajhullás ellen), és a Bánfi hajhulláselleni sampon és hajszesz használt nagyon sokat!

Két hónap alatt kb. felére csökkent a napi kihullott hajszálak mennyisége..Tele van fejbőröm új hajszálakkal, szabályszerűen érezni lehet, hogy tüsi a fejbőröm..Még idő mire megnő, de legalább már elindult a pozitív változás!

570. rovely (válaszként erre: 565. - Hajdoki)
2009. aug. 18. 10:50
Értem, tehát egyszerre használva a fogamzásgátlót és a hajszeszt nem érdemes, a bőrgyógyász ennek ellenére azt mondta, hogy egyszerre kell kifejteni a hatást belsőleg és külsőleg. Én, mint laikus teljesen megkavarodom a különböző vélemények között. Mindenesetre a hormonvizsgálat normális eredményt mutatott, de igazad lehet abban, hogy a korai fogamzásgátlás (esetemben 16évesen) is közrejátszhatott. Most abbahagytam a fogamzásgátlót az orvos javaslatára és akkor maradok a külső kezelésnél. Még annyit szeretnék kérdezni Tőled, hogy szerinted a hajhullás örökölhető, tehát van köze az én hajhullásomnak ahhoz, hogy az édesanyámnak is kihullott a haja? Vagy ez inkább egy betegség, és nem függ az öröklődési tényezőktől? És köszönöm, hogy újra begépelted a véleményedet, sokat segített.
569. Malacka73 (válaszként erre: 546. - Fc0df808b3)
2009. aug. 18. 09:05

Igen, a kék-fehér dobozos. Nekem nagyon használt, tele vagyok apró új hajakkal. Sőt, a fodrászom kopaszodó fárfivendégeknek is ajánlani szokta és még nekik is segített.

Valószínű, van Nálad valami góc, ami miatt még mindig ritkul a hajad...

Sajnálom, hogy Neked nem segített. :(

568. angel304 (válaszként erre: 566. - Hajdoki)
2009. aug. 18. 08:33
Köszönöm a válaszod.
567. Hajdoki (válaszként erre: 562. - Tempest)
2009. aug. 18. 01:17

Miért is kéne menned?

Nem akarlak lebeszélni, csak az okát nem írtad le.

566. Hajdoki (válaszként erre: 561. - Angel304)
2009. aug. 18. 01:15

Teljesen normális a hajhullásod. Szülés után 2-4 hónappal indul a hullás, ami újabb 2-4 hónap elteltével magától abbamarad. Ezt már tudod.

Én nem javaslom a koffeines sampont, mivel a koffein véráramba, ezzel pedig az anyatejbe is bejut. Válassz gyógynövényest, főleg körömvirágost. Tudnék mit javasolni, de nem tehetem a bannelés miatt.

Ha az Elevitet szeded, akkor a Pronatal N jelűt válaszd. Vas ok, de jobb sóskából, spenótból, májból, stb

565. Hajdoki (válaszként erre: 560. - Rovely)
2009. aug. 18. 01:05

Figyeld a logikát: kapsz egy fogamzásgátlót, amely ugyan egykomponensű, de akkor is hormontartalmú. A hajszeszed úgyszintén. Tehát amit beállít a pirula, azt felrúgja a lötyi...

Legalább az utóbbit hagyd abba!

Egy másik megjegyzés: huszonéveseknek (tapasztalatom szerint) akkor szokott ilyen durva hajritkulása lenni, ha korán kezdik az antibébit, majd 3 éven belül abbahagyják és aztán újból szedik. Ez valóban hormonproblémát okoz. Nehéz (időigényes) megoldani az ilyen bajt, de nem lehetetlen.

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook