A hajhullás (beszélgetés)
Most olvastam én is ..passz, én egymás után értelmezem ,lehet a kukorica olajat igy beszivja..? Szerintem is elég macerás,de lehet kipróbálom!
A cinket azért kérdeztem , mert hogy abból is van több mg-os. Mint pl:a C-vitaminból. És nem tudom mennyi az annyi :) amennyi elég... :D
Köszi :)
Csak egy részén próbálod?mert az egészet nem egyszerű leragasztani,de esetleg betekerheted fóliával.Ja még az jutott eszembe hogy lehet jobb lenne ha az olajat melegen kennéd föl és picit belemasszíroznád.
Sziasztok!
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a hajhullásba az is nagyon bosszant, hogy a hajam évek óta milyen nagy mennyiségben hullik, bezzeg az egyéb nem kívánatos szűrszálak szépen erősödnek és sűrűsödnek. (Lehet hogy ezzel csak én vagyok így, nem tudom.) A családomnak már egy párszor elpanaszoltam, hogy annyi előnyöm lenne a hajhullásból, hogy a többi nem kívánatos szőrszálam is hullana. Elkiabáltam a csökkenő hajhullásom! Sajnos ez a vacak sapka időszak iszonyú rossz hatással van a hajamra. Mire tegnap haza mentem, már megint zsíros volt, és a fésülködés megint egy rémálom. Két nap után ismét hajmosás, fésülködés és a fésű tele. (Bocsi, de hiába javasolta valaki hogy csak száraz hajat kellene fésülni, nekem ez nem megy.)Az viszont igaz, hogy az első nap amikor még szép tiszta (zsír mentes) a hajam, akkor alig hullik fésülködés közben. Szándékosan számoltam, hogy volt amikor csak 2-3 szál volt a fésűbe, de ahogy zsírosodik a hajam, úgy nő a kihullott hajszálak mennyisége is.
ezt 5-6 szor egy nap?
hűűű - kissé macerás...
és mennyszer kell egy héten?
KUKORICAOLAJ....
A napi kétszer, szájon át, adagolt egy-egy kanál kukoricaolaj visszaállítja a haj fényét, azt újra fésülhetővé teszi. Ezzel a kezeléssel a korpa is eltüntethető 1 - 2 hónap alatt.
A kukoricaolajat bedörzsölésre is használják. Megmelegítjük az olajat és az egész fejbőrt, bemasszírozzuk vele, utána melegvízbe mártott és kicsavart törölközőt teszünk a fejre. A műveletet 5-6-szor megismételjük, utána a fejet szappannal és tejjel bedörzsöljük. A haj csillogóvá válik. Néhány anya megmutatta gyermeke haját fenti kezelés után, úgy csillogott, mintha valami ezüstös anyaggal lett volna bevonva.
Sziasztok:)Idei is bemásolom amit a másik fórumba írtam:)
Most voltam bőrgyógyásznál. Egy nagyon fiatal doktornőhöz mentem most, abból kindulva, hogy Ő még nagyon lelkes és mivel most tanult biztos képben van.
Nagyon alapos volt, 47 percig vizsgált:)Leginkább azokat mondta amit eddig is tudtam, de valamit nem.
Szóval, hogy anyai ágon öröklödik ezt eddig tudtam, de apai ágon a is. Méghozzá onnan is női vonalon vagyis a nagymama. Hát ezt stimmelt, mert nagymamámnak apai ágról hasonló haja volt mint nekem, viszont 28 évesen meghalt így nem tudom, mennyi hajmennyisége lehetett volna ha tovább él.
Ami viszont nagyoj új volt az a következő, a Nőknek a 30as éveik elején kezd beállni az a hajmennyiség amik végigkísérík egész életük során. A ritkulás körülbelül 2-3 év alatt lezajlik, van akinek alig látható és van akinél drasztrikusabb. De megkopaszodni soha nem kopaszodnak meg. Ezt teljes egészében genetika. Szerinte nálam ez már lezajlott ritkulni tovább már nem fog , ennyi hajam lesz.
a ricinus szerinte nem tömi el a pórusokat, azokat csak a sebhelyek utáni hegesedés zárja el. Azzal magyarázta, hogy a testápoló sem tömít, sőt ápolja a bőrt, ez is hasonló.
Gondoltam megosztom veletek ezeket az infókat, mert úgy érzem a legtöbbünknél 30 után kezdett drasztikus méreteket ölteni ez a dolog.
nekem 1 bő hónap alatt megállt a hullás napi 2 lucerna és 1 cint után..
azóta napi 1et szedek csak...
Sziasztok!
Aki használja a teafa olajat, az válaszoljon már hogy mennyi idő után kezd egyáltalán hatni. Most azon bosszankodom, hogy nagy reményeket fűztem hozzá, erre most a hideg miatt kénytelen vagyok sapkát hordani. Na, mire beérek a munkahelyemre, az összes hajam rálapul a fejemre, ami gondolom nagyon jót tesz annak, hogy mégjobban zsírosodik a hajam. Viszont nem kiabálom még el, de talán mint ha egy kicsivel kevesebb hajam hullana ki fésülködés közben. Na gyorsan lekopogom!! A lucerna tablettát kb 3 hete szedem a cinkkel együtt. Na de ha még csak képzelődöm is, akkor is nagyon kitartó leszek és tuti hogy 2-3 hónapig abba sem hagyom a szedését.
Szia Hegina!
Én is gyanakodtam erre régebben,már túl vagyok egy kemény candida diétán,a másik fórumon a "mi hatásos hajhullás ellen"címűbe néha ír Berka.Na ő mindent megtett már a hajhullás érdekében,most pl egy ezüskloridos tisztítókúrán van túl,kőkemény 4 hónap méregtelenítés,de csak az aminexiles kúra segített Neki.
Én minden éjjel bekenem a szempillám és a szemöldököm vele,elalvás előtt,másnap megmosom az arcom.A szempillám 2x hosszabb mint volt.Örülök,hogy bevállt az olaj.
Egyébként ezek a hajgyógyászok sem egységesek,Én Antal Vali lsapján találtam rá egy megjegyzésre,hogy nem tömíti el a pórusokat,addig én sem mertem a hajamra kenni,csak a szempillámra.
Sziasztok!
Nálam nem rég felmerült, hogy candida gomba miatt hullik a hajam!
Ha valakinél még ezzel nem foglalkoztak a hajhullása kapcsán akkor ajánlom, hogy járjon utána!
Alapvetően tudnunk kell, hogy a haj gyors zsírosodását a faggyúmirigyek normálisnál erősebb működése okozza. Ennek következtében a fejbőrön apró zsíros pikkelyek keletkeznek, és lehámlanak. Ez tulajdonképpen a zsíros korpa, amely nem hullik le, hanem a fejbőrre, a haj tövére tapad.
A legfontosabb teendő tehát a korparéteg eltávolítása, hogy a fejbőr ismét levegőhöz, fényhez jusson. Hajmosás előtt a korparéteg fellazítására olajpakolást tegyünk fel. Az olajpakolással fellágyított korpa és egyéb szennyeződés a hajmosás során letisztul.
Zsírtalanító hatású pakolás: két tojásfehérjét verjünk habbá, és dörzsöljük a fejbőrbe. A hab a faggyút magába szívja, utána hajmosással könnyen eltávolíthatjuk.
Citromos öblítés: csökkenti a zsírosodást a fejbőr citromlével történő bedörzsölése is.
Mit tehetünk a korpa megszüntetésére?
Házilag is sokat segíthetünk a biológiailag hatásos, regeneráló, serkentő hatású pakolásokkal. Ilyen például az olajsampon pakolás: egy rész sampont, két rész ricinusolajat, két rész friss étolajat összekeverünk, majd a keveréket alaposan bedörzsöljük a fejbőrbe. Utána a hajat néhány órára puha törölközővel lekötjük. A hajmosás előtti zsírozó pakolások azért hatékonyak, mert hosszabb ideig vannak a bőrön, így mélyebbre jutnak. A pakolásba a zsírokon kívül egyéb biológiailag aktív anyagokat is tehetünk, így hatásuk intenzívebb, sőt gyógyító is lehet. Ilyenek a kamillakivonat, a tojássárgája, a tejszín, az élesztő, a méz, a gyümölcslevek, stb.
A ricinusolajnak erős hashajtó hatása van. Alkattól és mennyiségtől függően 2-4 órán belül biztosan és hevesen hat. Alkalmazása inkább akut, mint krónikus székrekedésnél ajánlott.A ricinusolaj erős hashajtó. Ha elfogyasztunk 1-2 evőkanál ricinusolajat, 2 órán belül hat.
Külsőleg a korpa eltávolítására, száraz bőrkiütések esetén alkalmazzák.
A teafa olajról én is szeretnék többet tudni , épp ma vettem! Abbol egyébként lehet "rosszat" is venni? Mert a Rossmanos most akciós ! :)
A hátoldalán azt írja Pattanás,miteszerreis jó , az Actisztió tejhez vagy arcvizhez adjunk néhány cseppet.A hajsamponhoz is pár cseppet ír, fűrdővizben is kitünő.A korpásodásnál és a fejbőr irritációnál javulást érhetünk el....