A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
itt nálunk nagyon erös az énekzenei
csak jo képeségü okosgyereket érdemes be iratni
A kisebbik fiam focis osztályba került.De végülis az első évben kiszállt a csapatból,mondván szigorú a tanár,durvák a csapattársak,stb...Aztán másodikban megint akart menni,aztán egy idő után megint jött,hogy mégsem,de már nem engedtem neki.Nem akartam,hogy ezt szokja meg,hogy belekezd vmibe és egy kis "nemtetszése" van és feladja.
A rajztagozatos osztály nagyon szupi.Nagyfiam már rengeteg(szinte minden rajzversenyen elindul)volt már első,volt már tizenakárhányadik,de sosem szomorodik el,imád rajzolni:)Én meg büszke vagyok rá amikor szól a tanárnője,hogy a rajzait kiküldték Japánba vagy vhol kiállították,meg amikor hozza az oklevelet,mert első,második,harmadik,stb...lett:)
én nem tartom jonak azt hogy 1-töl zeneiskolába agyák agyereket
elöször irni olvasni tanuljon meg aztán mehet tagozatba
hát igen
igyis volt mijért mert rengeteg szaköre járt táncolt tásastáncot iletve néptáncot karatézot sakozot volt mindig mijért szaladnom
Értem.A nagyfiam rajztagozatosba jár,felvételi nem volt.Mondjuk körzeti sulink amibe járnak,így adott is volt,hogy felveszik.
Hát biztos lesz az osztélyban majd kitűnő,meg olyan is,akik sajnos rosszabbul haladnak,de sztem ez minden osztályban így van.Legalábbis tapasztalataim szerint.Nálunk is van kiemelkedően jó tanuló,foglalkoznak is vele a szülők,meg vannak kevésbé jól tanulók,és nekem is az a meglátásom,hogy ezeknek a gyerekeknek a szüleik félvállról veszik a gyerekük teljesítményét.Mind1,hogyan tanul,mit csinál:(
Felvételi volt előtte. Persze nem komoly! A hallásukat, ritmusérzéküket nézték és egyszerű matematikai feladatot kellett végezniük. És a tanítónéni dönti el, ki kerül be az osztályba.
Na, ez nagyon nagyképűen hangzik így... De téyn, hogy a tagozatos osztályoknak mindíg jobb az átlaguk. Ráadásul abba asuliba, ahova mi megyünk, felveszik a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket is. Nem lenézem őket, ne érts félre! De sajnos a tapasztalat az, hoyg sok ilyen családban nem törődnek azzal a szülők, hogy tanul-e a gyerek,vagy sem.
nekünk a szülöin monták lesz egy kis játék kucko is
meg ha gyerek az alvás igényli le fektetik
de az én gyerekem nem akar aludni
most elég jo nyara van táborbol táborba és szeretnénk nyaralni menni
Teljesen normális,hogy izgulsz.Az első egy-két hét lesz a szokatlan,aztán olyan természetes lesz minden:)
Amikor elsőbe mentek a fiaim,akkor még nagyon odafigyeltek a tanítónénik arra,hogy ovisokat kaptak,tényleg kell a fokozatosság.Még engedve volt,hogy kimenjenek wc-re az órákon,meg nem harapták le a fejüket,ha fel-fel álltak az óra közepén,ehettek,ihattak is pár falatot,kortyot,szóval sztem ez így nagyon jó a gyerekeknek.
Nekem a nagylányom megy az idén elsőbe. Ő is évvesztes, de én sem bánom!!! Nagyon várja már. Nála csak én várom jobban! :-)) Úgy érzem az utolsó hónapokban többet fejlődött visszafelé, mint előre! Az első szülői már megvolt. Teleírtam egy A4-es lapot, mit kell beszerezni. Zenetagozatos osztályba megyünk, mert ott kicsit meg vannak szűrva a gyerekek. Most sokan bunkónak tartanak talán, de nekem fontos, hogy esélye legyen arra, hogy olyan osztályba kerüljön, ahol egymást húzzák előre a gyerekek és nem "ciki" ha valaki tanul.
A tanító nénik nálunk sem járnak ki, de az óvónénik voltak családlátogatáson.
A kisebbik fiam tanáraival teljes mértékben.Roli kapott még plusz két anyukát:)
A nagyfiam alsós tanáraival is megvoltam elégedve,de a 4.évre csalódtam az ofőben.A napközis tancsival a mai napig szuper a kapcsolatom,imádom:)
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások