Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A főzés az egyik hobbim ! fórum

A főzés az egyik hobbim ! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
138. doxikri (válaszként erre: 136. - 98fe18e14c)
2009. okt. 24. 17:01
Ha megcsináltad, remélem beszámolsz róla. Le is fotózhatnád!! :-)))
2009. okt. 24. 16:58
Amúgy nem mindig ilyen kaja van nálunk terítéken, sőt...(tegnap pásztortarhonya volt ubisalival), csak szeretem a változatosságot, nyitott vagyok mindenre, és szeretem az egészséges ételeket.
2009. okt. 24. 16:51
Szuper! Humuszt, és mungóbab lepényt fogok főzni/sütni a napokban, de nem egymás után, szegény párom ne kapjon sokkot:D.
135. doxikri (válaszként erre: 133. - Kiss Ildikó)
2009. okt. 24. 16:47
Ezt a neten találtam, én még sosem csináltam ilyet...sőt bevallom, nem is láttam. De izgalmasan hangzik.
2009. okt. 24. 16:44
Nagyon Köszönöm! csicserit most nézem majd meg, a mungóbab lepényről már hallottam, de még nem jártam utána, szupi, ki is próbálom amint lesz egy kis időm.
133. Kiss Ildikó (válaszként erre: 130. - Doxikri)
2009. okt. 24. 16:35
kiváncsi lennék az ízére :-)
132. Kiss Ildikó (válaszként erre: 99. - D4a2436008)
2009. okt. 24. 16:33
Juditkánm! Milyen lett a tegnapi csirkecomb? Finom volt???
131. tnde (válaszként erre: 129. - Tnde)
2009. okt. 24. 16:10
ledarálom,bocs a hibáért.
130. doxikri (válaszként erre: 126. - 98fe18e14c)
2009. okt. 24. 16:09

Mungó bab lepény



A bab köztudottan az egyik legegészségesebb étel. A mungóbabot a babok királyának tartják, így a szuperételek egyike is. A mungóbab lepény egy nagyon jó felhasználási mód, felnőttek, gyerekek számára egyaránt. Elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény egy nagyon finom és egészséges lepény, amit még gyerekek is szívesen fogyasztanak (palacsinta helyett)..


Hozzávalók


■1 csésze mungó bab

■1 csésze aprított kínai kel

■1 csésze víz

■3 ek aprított újhagyma

■2 tk préselt fokhagyma

■2 tojás

■1tk szezám olaj

■Só, bors

■Napraforgó vagy földimogyoró olaj

Elkészítés


1.A mungóbabot áztassuk be előző éjszaka. Akkor jó, ha a bab kettényílt, és elkezdett csírázni (lásd kép).

2.Mossuk és szűrjük át a beáztatott babot, majd egy robotgéppel dolgozzuk el a babot, tojást és vizet. Adjuk hozzá az újhagyma darabokat, préselt fokhagymát és káposzta darabokat. Turmixszoljuk egy sűrű masszává.

3.Egy nehéz aljzatú serpenyőt (vagy palacsintasütőt) olajozzunk meg vékonyan. Öntsünk egy kis merőkanállal két adagot, ezeket oszlassuk el egyenletesen. Amikor a lepények átsültek (azaz kis lyukak keletkeznek a felszínén), fordítsuk át, és a másik oldalát is süssük 1-2 percig.

4.A massza kb 8 lepényre elegendő.

Tippek


■Kínai kel helyett alkalmazhatunk káposztát vagy spenótot is, újhagyma helyett póré vagy salotta hagymát.

■Pikánssá tehetjük egy fél magozott és aprított (zöld) chili hozzáadásával.

■Nagyon finom szalonnás változatban is - adjunk a masszához 1 csésze apróra vágott bacon-t.

■Tálaljuk partikon snack-ként chili szósszal, vagy kínai ételek mellé köretként.

■Remek babaétel – még gyerekeknek is ízlik.

■Piknikre is csomagolhatjuk – főleg ha ázsiai piknikre készülünk.

■Mivel nem tartalmaz lisztet, így lisztérzékenyek is ehetik.

■A mungóbab lepény egy nagyon egészséges étel, így ajánljuk rendszeres fogyasztását – méregtelenítésre is alkalmas. Elkészíthető szójababbal vagy csicseriborsóval is.

129. tnde
2009. okt. 24. 16:08
Na csak kiokoskodtam,hogy mi is legyen a kaja ma.Tarhonyaleves és töki pompos.Ezt megtaláljátok receptek között.Csak én turbóztam rajta.Több recept is van.Én a kolbászt leadrálom és úgy teszem rá.
128. doxikri (válaszként erre: 126. - 98fe18e14c)
2009. okt. 24. 16:07

[link]


Itt van pár recept.

Ezt még én sem csináltam.

127. e945905be5 (válaszként erre: 119. - Tnde)
2009. okt. 24. 15:09
Hat en magasra tetem a mercet apum nalunk dolgozik az osszi kerti munkat vegzi el es igy egy kicsit buszkelkedni akartam ( amugy o nagyon jol foz ) toltot karalabet keszitek ,nem kaptam nagyon kicsi karalabekot de ez van szerencse tenyleg friss volt a zoldje meg rajta volt . Masodiknak Het vezer tokanyt pirevel.
2009. okt. 24. 15:06

Köszi:).

Nem tudod véletlen, hogy mit lehet csicseriborsóból készíteni? Vettem egy zacsival csak úgy, szoktam ilyet:P, szeretek próbálgatni, új ízeket megismerni, de nem tudom mit kezdjek vele. Van mungóbabom is:DDDD.

125. Kiss Ildikó (válaszként erre: 124. - 98fe18e14c)
2009. okt. 24. 14:35

Szia! Üdv a fórumon :-)

Mint ha magamat hallanám :-)))

annyi a különbség, hogy egy kicsivel több éve próbálkozok a konyhába :-D

a családom imádja a főztöm, ez a legnagyobb öröm!

2009. okt. 24. 12:49
Sziasztok! Csatlakozhatok?:) Nagyon szeretek főzni, de igazából kb csak 1 éve művelem rendszeresen, a párom imádja a főztöm, büszke rám. Vannak még hiányosságaim, de a legtöbb dolgot el tudom már készíteni(levesek, főzelékek, tészták, pizzák, rakott dolgok...)és sütni imádok:).
123. doxikri
2009. okt. 24. 11:25

halihó!

Nálunk ma főzelékre van igény, tehát ma sárgaborsó főzi lesz fasírttal, meg csinálok egy kis csajos kaját is, kelbimbót csőben sütve. Viszek belőle anyukámnak is, mert egyetlen pasi meg nem eszi nálunk. :-)))

122. Kiss Ildikó (válaszként erre: 121. - Tnde)
2009. okt. 24. 10:26

Én mindíg jó előre eldöntöm hogy mit főzök.

Már most tudom, hogy a jövő hétvégére a desszert tiramisu lesz :-)

hétfő kedden már tudom a főételeket is, úgy vásárolok hétvégére

hétközbe meg hirtelen felindulásból, amit megkívánunk


holnap reggelire én is csinálok bundáskenyeret, véletlenül 30 tojást vettem, elszámoltam magam :-D

121. tnde (válaszként erre: 120. - Kiss Ildikó)
2009. okt. 24. 09:18
Tegnapról nekem is maradt, de az én családom olyan mint a sáska.Már most is itt követelőzik a középső fiam, hogy nem csinálok valami reggelit,mert mindjárt éhen hal.Megyek is csinálok egy kis bundáskenyeret.Főzök hozzá egy kis teát.De hogy mit főzök,azt még most sem találtam ki.
120. Kiss Ildikó (válaszként erre: 119. - Tnde)
2009. okt. 24. 08:49

Szia neked is :-)

Én ma nem főzök. Tegnapról olyan sokminden maradt, hogy örülök ha azt megesszük és elfogy.

Holnap csimálok rántott csirkemellet és karfiolt rántok. Hozzá meg zöldköretet. Vettem egy szép brokkolit :-)

119. tnde
2009. okt. 24. 08:35
Szép jó reggel minden kinek.Ki mit főz ma?
118. Kiss Ildikó (válaszként erre: 112. - Mmacus)
2009. okt. 23. 21:30
szeretet van a szíveben és sok szép emlék :-)))
117. Kiss Ildikó (válaszként erre: 107. - Doxikri)
2009. okt. 23. 21:27
:-D
116. Kiss Ildikó (válaszként erre: 101. - E945905be5)
2009. okt. 23. 21:20

Ugyan már! ne aggódj! megtanuljuk a szavaidat

majd legközelebb már értjük :-))

115. Kiss Ildikó (válaszként erre: 99. - D4a2436008)
2009. okt. 23. 21:18

nagyon jól hangzik :-)

szerintem a családomnak izlene :-)

114. e945905be5 (válaszként erre: 112. - Mmacus)
2009. okt. 23. 20:10
de bocsi ez problema vagy nem ertem ?
2009. okt. 23. 20:10
Gyerekkoromban en Bujakon,Nogradban laktam.Na ott aztan a paloc vilagban,voltak am kulonos szavak.Mondta is edesanyam,elkoltozunk,mert meg ti is igy fogtok beszelni.
112. mmacus
2009. okt. 23. 20:08
Most olvastalak vissza benneteket, és a sírás kerülget. Azt a szót, hogy ler, anyukámtól hallottam utoljára.
111. e945905be5 (válaszként erre: 110. - Doxikri)
2009. okt. 23. 20:06
:)
110. doxikri (válaszként erre: 108. - E945905be5)
2009. okt. 23. 20:04
A megfókodik= megszárad, a borza= porhanyós
109. d4a2436008 (válaszként erre: 107. - Doxikri)
2009. okt. 23. 19:51
En somogyboljottem ki,zalahoz kozel laktam,de ott nem voltak ilyen kulonos szavak.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook