Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A főzés az egyik hobbim ! fórum

A főzés az egyik hobbim ! (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
108. e945905be5 (válaszként erre: 107. - Doxikri)
2009. okt. 23. 19:49
humm ezt en se ertem :) de ez van es megecer bocs
107. doxikri (válaszként erre: 105. - E945905be5)
2009. okt. 23. 19:44
Én alapból pesti vagyok és csak 12 éve költöztem ide Zalába! Hát mit mondjak, volt bajom mire megértettem, hogy mit mondanak az itteniek. Mikor veteményezni akartam, mondták, hogy várjam meg míg megfókodik a föld, aztán mikor már borza lesz, akkor lehet ülytetnyi! Na, én ezzel kész is voltam! Azóta van még pár ilyen "gyöngyszem", de már értem őket!
2009. okt. 23. 19:42
Van itt jugo,orosz,magyar uzlet,a vegetatol,a piros aranyig minden van.Ferjem,39,en 7 eve elek kint.
2009. okt. 23. 19:41
mar volt egy baratom aki pesten lakot es sok szot vicesnek talalt amit en mondtam az a problema ,hogy itt van egy par szo amit ti nem hasznaltok es en mindig el felejtem :((( pl a baratom a paprikas krumplit imadta ahogy mondtam pityoka tokany kepes volt egy fel orat kacagni rajta s most vissza olvasva igaza is volt
104. doxikri (válaszként erre: 103. - D4a2436008)
2009. okt. 23. 19:39

Nyáron mi is húst meg zöldséget eszünk....ilyenkor meg a jó kis egytálételek.

Vannak ott magyar ételekhez alapanyagok?

Mióta éltek ott?

103. d4a2436008 (válaszként erre: 100. - Doxikri)
2009. okt. 23. 19:37
Szeretjuk mi is, a magyaros eteleket,mivel magyarok vagyunk.Csak az a problema,hogy itt a tropuson,a 35 fokos melegben,nem kivanjuk,majd telen,amikot ugy 18 fok lesz.Azert nekem,nagyon nehez kitalalni,hogy hus is legyen,zoldseg is.Tegnap vadas volt krumpli gomboccal.
102. doxikri (válaszként erre: 101. - E945905be5)
2009. okt. 23. 19:31
Deee. ne viccelj már. Én szégyenlem, hogy nem tudtam...pedig egy másik fórumon már valaki mondta ezt. Én meg nem emlékeztem...de hát öregszem, nézzétek el nekem!! ☺☺
2009. okt. 23. 19:30
Bocsi a szo hasznalatert de mi igy szoktuk nevezni a sutot ez van most egy kicsit szegyelem magam :(
100. doxikri (válaszként erre: 99. - D4a2436008)
2009. okt. 23. 19:20

Ez európai gyomornak elég érdekesen hangzik....nincs is vele baj...egész a kovi ubiig. Az nekem valahogy nem illik hozzá. De lehet, hogy finom.

Milyen kajákat főztök még ott felétek?

2009. okt. 23. 19:13
A ferjem azt mondta,hogy nekem a legnagyobb buntetes lenne,ha kizarnanak, a konyhabol.Mivel,itt nalunk,megcsak d.u.1 ora van,most allok neki fozni. A ferjem 1/2 5-re er haza a munkabol,es addigra fozok.Mindig az a kerdes,mit is?Mivel a ferjem hus es zoldseg imado,mindig kikell talalni,a menut.Most huslevest csinalok csirkehusbol,es 3 egesz csirkecombot leboroztem,kicsontoztam,es befuszereztem.Beletettem egy jenaiba,karikaztam ra,egy egesz almat,voroshagymat,kis reszelt gyombert,zoldpaprikat paradicsomot,es a tetejere fel padlizsant karikaztam.Felontottem 1 doboz fuszerezett kokusztejjel/kis olaj.vegeta,fokhagymapor,oroltbors/Befedtem alufoliaval,es most sutom,kovaszos uborka lesz melle.Remelem izleni fog a ferjemnek!Szep hetveget kivanok mindenkinek.
98. doxikri (válaszként erre: 97. - Genia)
2009. okt. 23. 19:01
Köszi....közben gondoltam erre!
97. genia
2009. okt. 23. 18:58
A Ler romaniaban =suto
96. doxikri (válaszként erre: 94. - Kiss Ildikó)
2009. okt. 23. 18:49
Én nem vacsizok...inkább éhen veszek!☺☺
95. Kiss Ildikó (válaszként erre: 93. - Doxikri)
2009. okt. 23. 18:45

én se jöttem rá :-o

a rakott krumplinak kellene bent lennie a lerbe? :-D

2009. okt. 23. 18:44
most vacsoráztunk, najd szét durranok :-DDD
93. doxikri (válaszként erre: 92. - E945905be5)
2009. okt. 23. 18:44
Bocsi...mi az a ler?
2009. okt. 23. 18:40
a rakot krumpli :)
2009. okt. 23. 18:36
????
2009. okt. 23. 18:29
bent van a lerbe :))
2009. okt. 23. 18:14

Sziasztok! Ti aztán főztök ma, ezerrel. Jobbnál jobbakat. Annyira megéheztem, komolyan.

A rakott krumpli az egyik kedvencem!

88. Kiss Ildikó (válaszként erre: 87. - Tnde)
2009. okt. 23. 17:40

nagyon köszi :-)

már be is tettem a naplómba és kerestem hozzá képet

kifogom ptóbálni a következő hétvégén!

87. tnde (válaszként erre: 82. - Kiss Ildikó)
2009. okt. 23. 17:29
Feltettem a receptekhez egy egyszerű receptet.Ajánlom próbáld ki.Olcsó és nagyon finom,
2009. okt. 23. 17:17
ecer jol hangzik most ki is probalom majd szolok mijen lett
85. Kiss Ildikó (válaszként erre: 83. - E945905be5)
2009. okt. 23. 17:16

melegítve is annyira finom

egy kis savanyú ubi ... :-)))

84. Kiss Ildikó (válaszként erre: 78. - Tnde)
2009. okt. 23. 17:15
ezt a lisztes témát megfogom tanulni :-)
83. e945905be5 (válaszként erre: 80. - Kiss Ildikó)
2009. okt. 23. 17:14
Nyami :)
2009. okt. 23. 17:14
még sosem csináltam tiramisut, pedig a párom biztosan örülne neki
2009. okt. 23. 17:13
koszi
80. Kiss Ildikó (válaszként erre: 77. - E945905be5)
2009. okt. 23. 17:12

két hete hétvégére csináltam, imádjuk

szerintem a legfontosabb a jó krumpli, a másik a jó kolbász

én Gyulait veszek, nem lángoltat, enyhén csíp és inkább száraz, könnyű felkarikázni, a héját mindíg lehúzom


a tepsibe alulra a karikára vágott főttkrumplit teszem

erre jön a kolbász

10 főttojás karikázva

bekenem a sózott tejföllel

megint krumpli és margarin szeleteket rakok rá

a maradék tejföllel megkenem

a tetejét mindíg megszórom reszelt sajttal

79. tnde (válaszként erre: 77. - E945905be5)
2009. okt. 23. 17:11
Megfőzöm a krumplit héjában,tojás,jó minőségű füstölt kolbász és rengeteg tejföl.Én a kolbászt ki szoktam külön sütni, és mikor rakom össze a hozzávalókat a zsírjával locsolgatom.Ma májgombóclevest, és székelykáposztát csináltam.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook