A főzés az egyik hobbim ! (beszélgetés)
humm ezt en se ertem :) de ez van es megecer bocs
Én alapból pesti vagyok és csak 12 éve költöztem ide Zalába! Hát mit mondjak, volt bajom mire megértettem, hogy mit mondanak az itteniek. Mikor veteményezni akartam, mondták, hogy várjam meg míg megfókodik a föld, aztán mikor már borza lesz, akkor lehet ülytetnyi! Na, én ezzel kész is voltam! Azóta van még pár ilyen "gyöngyszem", de már értem őket!
Van itt jugo,orosz,magyar uzlet,a vegetatol,a piros aranyig minden van.Ferjem,39,en 7 eve elek kint.
mar volt egy baratom aki pesten lakot es sok szot vicesnek talalt amit en mondtam az a problema ,hogy itt van egy par szo amit ti nem hasznaltok es en mindig el felejtem :((( pl a baratom a paprikas krumplit imadta ahogy mondtam pityoka tokany kepes volt egy fel orat kacagni rajta s most vissza olvasva igaza is volt
Nyáron mi is húst meg zöldséget eszünk....ilyenkor meg a jó kis egytálételek.
Vannak ott magyar ételekhez alapanyagok?
Mióta éltek ott?
Szeretjuk mi is, a magyaros eteleket,mivel magyarok vagyunk.Csak az a problema,hogy itt a tropuson,a 35 fokos melegben,nem kivanjuk,majd telen,amikot ugy 18 fok lesz.Azert nekem,nagyon nehez kitalalni,hogy hus is legyen,zoldseg is.Tegnap vadas volt krumpli gomboccal.
Deee. ne viccelj már. Én szégyenlem, hogy nem tudtam...pedig egy másik fórumon már valaki mondta ezt. Én meg nem emlékeztem...de hát öregszem, nézzétek el nekem!! ☺☺
Bocsi a szo hasznalatert de mi igy szoktuk nevezni a sutot ez van most egy kicsit szegyelem magam :(
Ez európai gyomornak elég érdekesen hangzik....nincs is vele baj...egész a kovi ubiig. Az nekem valahogy nem illik hozzá. De lehet, hogy finom.
Milyen kajákat főztök még ott felétek?
A ferjem azt mondta,hogy nekem a legnagyobb buntetes lenne,ha kizarnanak, a konyhabol.Mivel,itt nalunk,megcsak d.u.1 ora van,most allok neki fozni. A ferjem 1/2 5-re er haza a munkabol,es addigra fozok.Mindig az a kerdes,mit is?Mivel a ferjem hus es zoldseg imado,mindig kikell talalni,a menut.Most huslevest csinalok csirkehusbol,es 3 egesz csirkecombot leboroztem,kicsontoztam,es befuszereztem.Beletettem egy jenaiba,karikaztam ra,egy egesz almat,voroshagymat,kis reszelt gyombert,zoldpaprikat paradicsomot,es a tetejere fel padlizsant karikaztam.Felontottem 1 doboz fuszerezett kokusztejjel/kis olaj.vegeta,fokhagymapor,oroltbors/Befedtem alufoliaval,es most sutom,kovaszos uborka lesz melle.Remelem izleni fog a ferjemnek!Szep hetveget kivanok mindenkinek.
Köszi....közben gondoltam erre!
Én nem vacsizok...inkább éhen veszek!☺☺
én se jöttem rá :-o
a rakott krumplinak kellene bent lennie a lerbe? :-D
most vacsoráztunk, najd szét durranok :-DDD
Sziasztok! Ti aztán főztök ma, ezerrel. Jobbnál jobbakat. Annyira megéheztem, komolyan.
A rakott krumpli az egyik kedvencem!
nagyon köszi :-)
már be is tettem a naplómba és kerestem hozzá képet
kifogom ptóbálni a következő hétvégén!
Feltettem a receptekhez egy egyszerű receptet.Ajánlom próbáld ki.Olcsó és nagyon finom,
ecer jol hangzik most ki is probalom majd szolok mijen lett
melegítve is annyira finom
egy kis savanyú ubi ... :-)))
ezt a lisztes témát megfogom tanulni :-)
még sosem csináltam tiramisut, pedig a párom biztosan örülne neki
két hete hétvégére csináltam, imádjuk
szerintem a legfontosabb a jó krumpli, a másik a jó kolbász
én Gyulait veszek, nem lángoltat, enyhén csíp és inkább száraz, könnyű felkarikázni, a héját mindíg lehúzom
a tepsibe alulra a karikára vágott főttkrumplit teszem
erre jön a kolbász
10 főttojás karikázva
bekenem a sózott tejföllel
megint krumpli és margarin szeleteket rakok rá
a maradék tejföllel megkenem
a tetejét mindíg megszórom reszelt sajttal
Megfőzöm a krumplit héjában,tojás,jó minőségű füstölt kolbász és rengeteg tejföl.Én a kolbászt ki szoktam külön sütni, és mikor rakom össze a hozzávalókat a zsírjával locsolgatom.Ma májgombóclevest, és székelykáposztát csináltam.
További ajánlott fórumok: