A C vitamin legújabban felfedezett egészségügyi előnyei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A C vitamin legújabban felfedezett egészségügyi előnyei
Én is épp erről akartam írni. A keresztanyám ezzel a kezeléssel gyógyult méhnyakrák után. A lényege valójában annyi, hogy a rákos sejtek mindaddig veszik fel a nagy dózisban adagolt vitamint, míg szét nem robbannak. És láss csodát: a kemohoz képest nincs semmi mellékhatás.
Most nem kötekedésképp mondom, de a gyógyszeriparnak egyáltalán nem érdeke, hogy a C-vitamin, mint általános, olcsó és széleskörűen hatásos "gyógyszer" a köztudatba bekerüljön. Ezért logikus, hogy ellentétes vélemények jelenjenek meg.
Amúgy a cikk jó, csak épp nem újonnan fedezték fel a C-vitamin jótékony hatásait, lásd Szentgyörgyi Albert munkásságát.
Az adagolást tekintve pedig elég nevetséges a hivatalosan javasolt 60 mg, ami megegyezik egy egy kilós tengerimalac C-vitamin igényével. Ehhez képest testtömegre átszámítva egy átlagos embernek kb. 3-4000 mg lenne szükséges.
Mándi László belgyógyász szakorvos, családorvos, a Debreceni Orvostudományi Egyetem tutora a felfedezés jelentőségéről szólva az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt évek klinikai eredményeinek köszönhetően az Országos Gyógyszerészeti Intézet már engedélyezte a nagydózisú C-vitamin kezelést a rákgyógyításban
Azért ez kemény csapda. C-vatminnal megelőzheted a rákot, de ha rákos vagy akkor nem jó.
Amúgy a kutatások azt mondják, hogy nem konkrétan a rákos sejteket védik hanem a kemoterápiás kezelésben szabad gyökökkel pusztítják a rákos sejteket és ezeket a c-vitamin pusztítja. Tehát közvetetten rontja a kezeléseket.
"Watson elméletét azonban érdemes a helyén kezelni, int óvatosságra Bíró Krisztina is: míg csupán elmélet, és nem támasztja alá klinikai vizsgálati eredményekkel"
Tehát elmélet.
Ha valaki nem akarja elolvasni a teljes cikket, akkor részlet belőle:
"ha daganat esetén fokozzuk az antioxidánsok bevitelét, nemhogy az ellenük folytatott küzdelmet segítjük elő, hanem a daganatos sejt munkáját, osztódását támogatjuk, azaz a sejthaláltól védjük meg őket"
Maga a cikk:
A C vitamin csak akkor segít a rák megelőzésében, ha még nem vagy rákos.
Viszont ha már az vagy, de még nem derült ki, akkor sokat árthat. Ugyanis antioxidáns tartalma miatt védi a ráksejteket az oxidációtól, növekedésében, fenntartásában elősegíti.
Szóval a rákos betegeknek nem segít, hanem árt.
Ezt a nemzetközi rákkutató szimpoziumon tartott nobel díjas kutató előadásában olvastam. Tehát nem internetes baromság.
Napi mekkora dózist javasol??
a cikkben 250 szerpel,de mostanság inkább az 1000 mg-ot hallani napi javaslatnak,sőt ennek többszörösét légúti megbetegedések javítására!
"A C-vitamin kivédi az egészséges életmód káros következményeit."
Hogy is van ez? Ha egészségesen élek, annak milyenek a káros következményei?
Az a nagy baj, hogy az orvosok jelentős része nem foglalkozik a vitamnok jelentőségéve.
Pl. ha a fogorvosom felhívja a figyelmemet évekkel ezelőtt, hogy nagyobb dózisú c vitamint szedjek, akkor sok évnyi kínzó ínyproblémától megszabadít.
Azt mondta, ha leszedi a fogkövet, majd elmúlik.
Már ott tartottam, hogy 3 havonta jártam fogkőeltávolításra, de nem segített.
Aztán elkeztem szedni a vitaminokat, és láss csodát rendbejött a problémám. Persze nem 60mg c vitamint.
Mindemellett nem vagyok annyira fáradékony, ingerlékeny és beteg se voltam jó ideje.
Ugrás a teljes írásra: A C vitamin legújabban felfedezett egészségügyi előnyei