Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A biológiai órám fórum

A biológiai órám (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A biológiai órám (Gondolatok)

6. Hansika (válaszként erre: 5. - JupRea)
tegnap 15:10

ez igen, mert teljesen egyezik a véleményünk..

szépen összefoglaltad.

gratula.

tegnap 14:11

Tizenévesen barátnőimmel mind úgy gondoltuk, hogy 25 éves korunkra házasok leszünk, és legalább egy gyermek édesanyjai. Szerintem igazából messzebb nem is láttunk, az afölötti kor pedig már elképzelhetetlenül öreg volt. :D

A 30-at mindannyian tapossuk már, hatunk közül eddig 2 házasság, 1 eljegyzés a mérleg, ketten nem is igazán gondolkodnak házasságban, pedig többéves kapcsolatban vannak. Gyerek még sehol, jelenleg én vagyok az első várandós a csapatban. :)

Belegondolva el sem tudom képzelni a pár évvel ezelőtti énemet gyerekkel. Egyszerűen szerintem az emberek nagy részének több idő kell, hogy megérjen erre. Több olyan családi ismerősünk is van, ahol anno 19-20 évesen házasodtak, jött a gyerek, és a harmincas-negyvenes éveiben a pár legalább egyik tagja "megbolondult", hogy ő igazából nem is élte meg a fiatalságát. És valahol jogosan szerintem, csak később ez nagy áldozatokkal jár.

Száz szónak is egy a vége, szerintem édesanyádnak kicsit vissza kellene vennie ebből, és hagynia, hogy éld az életed. Jó tudni, hogy szeretne unokát, és valószínűleg segítene is a nevelésben, ami hatalmas segítség, de mindennek megvan a maga ideje. Ne hagyd magad!

tegnap 12:07
Ne hagyd magad! Majd szülsz, ha úgy érzed, hogy szeretnél. Ha ez sosem jön el, akkor úgy kell lennie. Életed felett csak te rendelkezel.
tegnap 11:41
Sokan 40 fölött szülnek. Kitolódott ez is.
tegnap 10:17

Igazat adnék neked!

Még egy beállt, működő, tartós kapcsolatnak is nagy trauma, a baba megérkezése!

Adjatok még időt egymásnak és a gyerekvállalásnak is!

Nem vagy lekésve semmiről sem!

tegnap 09:35
Anyám szerint a huszonhatodik év már a biológiai óra hangos ketyegéséről szól és folyton az unokákról álmodozik. De ha magamba nézek, lelkileg én még inkább tizenkilencnek érzem magam. Félek a gyerekvállalástól. Halogatom. De szerinem ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyenge vagy éretlen vagyok. Sőt! Szerintem sokkal inkább felelősségérzet.

Ugrás a teljes írásra: A biológiai órám

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook