7napig tartó lébőjt kúrától mennyit lehet fogyni? (persze mellette 1,5 óra sport is van) (tudásbázis)
Köszönöm Szépen a tanácsot :)
Egyébként az elmúlt időszakban ha kenyeret eszek. CSAK graham kenyér és minden teljes kiörlésű, ás nem is található itthon. ugyanis az egész család átállt az egészséges életmódra. Rengeteg gyümölcs, zöldség. Saláták csirkehús, meg ilyenek. Csak teljes kiörlésű kenyér, akkor ilyen zabpehely szárított gyümivel, kefír és ilyenek. Nagyon átálltunk,csak nem tudom. Én nem látok semmiféle változást magamon és 55kilóra szeretnék lemenni, mert 155 cm vok és hát így hülyén nézek ki és nagy a hasam,abból nagyon szeretnék lefaragni. :S:S Ezt utálom magamon a hasamat... Hát 1.5 hónapja korizok. Ment le úgy 2-3 szám. De ez nem elég. Szal Érted a problémámat?? :)
Háááát,de egyébként köszi :)
Csak én semmi csokit, semmi cukrot se sütit nem eszek,mert utálom ezeket. Szénhidrátot is nagyon keveset eszek,szal áhhh. :S Én10kilót akarok fogyni. Akkor mégis mit javasoltok? De ne ezt,h heti 1 kiló,mert az bocs,de már nem érdekel :D
Hadd adjak tanácsot.
Tudom, hogy csábító, hogy 7 nap, 7 kiló és a többi diéta... De én már megjártam az utat: diéták. Lefogytam, híztam, megint fogytam. tudod, jojó.
MERT. Ha fogysz, nem a feleslegedből fogysz, épp ellenkezőleg: abból, amire még szükséged lenne: IZOMból. Ezek a diéták arra jók, hogy megnyugtasd magad, igen, sikerült leadnom 7 kilót. De milyen áron, kérdem én?
Nem beszélve arról, hogy azt a 7 kilót NEM 7 nap alatt szedted fel. Akkor miért akarod leadni egy hét alatt?
Éhezel, szenvedsz, mire majd hízni fogsz... Mert FOGSZ!
Ne gondold, hogy jól csinálod, hogy kiéhezteted a szervezetedet majd "életmódot váltasz", mert így visszajön egytől egyig.
Amúgy napi 1,5 sport nem egészséges, ha kezdő vagy.
Főleg ha nem eszel.
Az pedig, hogy no CH, hülyeség, mert a gyümölcs, tejtermékek, kenyérfélék, gabona, zöldségek, magyarán MINDEN szénhidrát.
Ami az életmódváltáshoz hozzátartozik az nem a szénhidrát mellőzése (mert ezt sem tartanád 1 hétnél tovább, akkor meg hiába fogysz, jön vissza az egész..), hanem a ROSSZ szénhidrátok csökkentése.
Rossz CH pl. csoki, nyalóka, édesség, torta, fehér kenyér, pékáruk, többnyire a banán is, cukor (mely zsírrá alakul!), ...
Jó CH korpás/rozsos pékáruk, kenyér, olajos magvak, rozsliszt, teljes kiőrlésű dolgok, méz,gyümölcsök, zöldségek, ...
Azonban azt is fontos tudni, hogy a rossz ch-k sem mellőzhetőek egész életen keresztül, mert néha szükség van "bűnözésre" is. Magyarul nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen egy kis csoki vagy egy szelet süti után. De ne legyen rendszeres. Tehát hetente 3-4szer bővel elég, vagy ebéd után vagy reggelire, mert azt ledolgozza a szervezet.
Szóval 6 után ne egyél? Ekkora baromságot... akár éhezhetnél is ennyi erővel, nem? Ehetsz még 8kor is, ne legyen bűntudatod. Csupán figyelj oda, hogy mit eszel (pl. fehérjék, csirke-pulyka hús, hal, tejtermékek, ...) és lefekvés előtt 2 órával már ne nagyon egyél semmit.
Szóval.
Reggeli: legyen bőséges, szénhidrátban gazdag, pl. teljes kiőrlésű kenyér, kifli, méz...
Ebéd: CH + fehérje
pl. hús + gyümölcs + zöldség
Vacsi: fehérje, főleg
hús, tejtermékek
Nassnak meg jó lehet alma, eper, (én müzliszeletet és jó reggeltet is szoktam) , kreativitás kérdése.
Tulajdonképpen nincs olyan, hogy rossz vagy jó kaja, a méret a lényeg (ezúttal :D), s az, hogy mennyit eszel. Ha pl. kis tányéron szolgálod fel a kaját, jól megrágod (min. 30szor) és élvezed az ízét, kevesebbet tudsz majd megenni. Csak a kajálásra kell figyelni, nem TVre, újságra, stb...
Az is sokat számít, ha kevesebb zsiradékkal főzöl, sütsz. Van egy jó kis receptkönyvem, sütik, zsírszegények. CHARLOTTE torta zsírszegényen, büntetlenül!! Meg hasonlók :)
Emelett mozogj heti 4-5ször, minimum 1 órát, és tuti a siker. Persze valami erőnléti edzés kell, hogy oxigénhez jusson a szervezet, égesse a zsírt.
Egyébként ki lehet számolni mennyit kellene enni ahhoz, hogy tartsd a súlyod és ha azon felül sportolsz, biztosan fogysz!
Nekem ez (54 kg - osan) 1900-2000 kcal, emelett sportolok naponta, futok, görkorizok, hulahoppozok, kick-boxolok, nyújtok ( fontos!!), ugrókötelezek, pilatesezem... Majd megyek kondiba is nyáron (lesz rá időm..) és szeretnék úszni.
(Én tulajdonképpen izmosodáson - izom felszedéses programon vagyok, nem tudom te hány kiló vagy, de 1500 kcal-nál ne egyél kevesebbet semmiképp!! Jól válogasd meg az étrended.)
De a lényeg, hogy élvezd a sportot. Ha táncolni szeretsz, táncolj, ha jógázni, jógázz, akármi.
A kaja ugyanez. ÉLVEZD. Ne egyél nyúlmódra salátákat állandóan, ha már a szó hallatán is rosszul vagy. Hidd el jól össze lehet rakni a dolgot, kevesebbet, zsírtalanabbul enni és meglesz a hatás.
(Példa: egy mekis sajtburgerben annyi kalória van, amennyiből te összeraksz egy t.k. szendvicset, eszel mellé joghurtot meg almát. A sajtburgerrel nem laksz jól, a szendvicses változattal viszont igen. Már ha nassnak nézzük is... Sőt. Lehet, hogy az alma már beléd se fér :) )
Vannak trükkök is.
Például ha iszol egy pohár vizet evés előtt, a gyomrod telítődik és nem eszel annyit.
Evés után alma, gyomorsavat képez, könnyebb az emésztés.
Lefekvés előtt tej (főleg ha CSAK fehérjét eszel vacsira) és több zsírt égetsz éjszaka!
nem gondolsz a fogyásra és egyszerűen megy minden.
Egy kis bűnözés mindig felvidít és nem hízol tőle!
A lényeg, hogy az életmódváltás TÉNYLEG életmódváltás legyen és ne kínzó diéta. A tested és a gyomrod egy életre kaptad, ne tedd tönkre, barátkozz meg vele és élj boldogan.
Ja és ne felejtsd el, mivel NŐ vagy, 150 kilósan is szép leszel :) Szóval ne görcsölj rajta és hajrá.
"Ha pedig fogyni akarsz, akkor simán felejtsd el a szénhidrátokat és este 6 után ne egyél semmit.
Ennyi."
Ez úgy hülyeség , ahogy írtad.
Nem.. A tejes turmix fehérje, energia, kalória.
A léböjt lényege, hogy ilyen gyógynövényes tisztítóizéket iszol, hogy "megtisztulj".
NE KEZDD EL szerintem. Ne legyen induló.
Az induló az legyen, hogy ma nem eszem annyi csokit, visszafogom a kajálást, nem iszok kólát..
Nem kell belehalni, csak ne halogasd. De léböjt, mondom, nem erre való !!!
egyik léböjt sem rossz, csak nem arra valók, amire Te szeretnéd.
Ha tisztításra, méregtelenítésre szeretnéd, akkor rajta, vágj bele, de nem a kilókat számlálgasd, és ne a fogyásra helyezd a hangsúlyt, mert az nem arra való!
Ha pedig fogyni akarsz, akkor simán felejtsd el a szénhidrátokat és este 6 után ne egyél semmit.
Ennyi.
A léböjt csak és kízárólag inkább a szervezet és a test tisztítására való-mint fogyókúrázásra.
Úgy hogy ha fogyizni akarsz, inkább válassz mást, mert ez nem erről szól.
Életmód váltás az gyökeresen meg van... Csak most kell egy kis induló dolog.
Am már csináltam ilyet 5napig tökéletesen bírtam semmi bajom nem volt, bár akkor inkább tejes turmixokat ittam.
Az is jó erre egyébként???
a második napon elájulsz a torna alatt.
Vagy léböjt, vagy torna.
A kettő együtt nem megy.
Véleményem szerint...
1. A léböjt NEM fogyásra, hanem méregtelenítésre való.
2. Ha még nem csináltál ilyet, nem valószínű, hogy bírod mellette a 1,5 órás sportot. Ami nem csoda
3. Persze, lenyomsz 6-7 kilót, ebből 2 víz és esetleges ásványi anyag, só veszteség. A többi izom. Zsírból nem igen fogsz fogyni. Gondolom az lenne a cél.
4. Vissza hízod, lassan, de biztosan. De az már tömény zsír lesz! HÁJ!
Szóval én nagyon nem ajánlom, mert alattomos dolog ez a léböjt. Többet vesztesz vele, mint nyersz és most nem a kilókról beszélek... Miért nem életmódváltás?? Akkor még sportolhatnál is mellette, szépen lassan fogyna a zsír is...
Köszi!
Mikor kezeded el?A bőr is nagyon megszépül tőle!
wow :O
Az szép :P
Grat (:
Szia!
Nekem 8kg-t sikerült leadnom!Csak ajánlani tudom!!!
További ajánlott fórumok:
- Arra ébredtem, a feleségem önmagát elégiti ki mellettem az ágyban..
- Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni
- 2 hét múlva szülök, és a párom nem áll mellettem, lehet meg is csal!?
- Távkapcsolat - mellette vagy ellene?
- Mit tegyek, hogy a párom ne érezze úgy, megfullad mellettem?
- Teljesen kivagyok lelkileg és nagyon bánt,hogy senki nem áll ki mellettem