5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre? (tudásbázis)
Leves:
2 csomag fagyasztott leveszöldség /2*250ft/ + levespor /az talán van otthon/ + só + 4 kisebb vöröshagyma kb. 100ft/ + levescsont, olyan csont csont legyen, ne húsoscsont /1kg elég, kb. 150ft-ért csak az íze miatt kell a csont/ + kis levestészta.
Sült csirke, törtkrumplival, savanyúsággal:
A t*sc*ban szokott lenni csirkefelsőcomb farrésszel kb. 399-499ft/kg, olyanból kellene venni 14 darabot, az 3kg lehet /kb.1500ft/, a krumplinak kb. 80-100ft kilója, abból kell kb. 6kg, a savanyúság pedig lehetne valami tasakos, aminek kb. 199ft darabja, ebből legyen 2 fajta pl. cékla, és vegyes vágott kb. 400ft.
Süti:
Kevert lepény mazsolával, cukorral megszórva. Csinálsz egy sima lepényt:
Hozzávalók:
10 dkg margarin kb. 50ft
25 dkg porcukor kb. 80ft
4 tojás kb. 160ft
csipet só
25 dkg liszt kb. kb. 40ft
2 dl tej kb. 40ft
1/2 csomag sütőpor
1 csomag mazsola, kb. 150ft.
Elkészítés: A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, és alaposan elkeverjük. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét, és a megmosott, letisztított mazsolát, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Lassan, közepes lángon sütjük.
Üdítő:
kb. 1230ft jut rá.
Valami olcsóbb vörösbor 400ft, rostos üdítő 2 fajta kb. 200ft/db 400ft, kóla kb. 300ft (pepsi/coca cola, hogy ne a t*sc*s gazdaságos legyen majd a fényképeken.../.
Maradt még 130ft, amin lehetne venni kb. 2 tasak ropit. Bele lehet tenni egy üvegpohárba, és azt is lehet kínálni rágicsának az itókák mellé, meg a süti mellé.
Kb. ennyire elég az az 5000ft. De ott van az, amikor a 10dkg margarin kell, meg a 25dkg cukor... Mert ugye akkor is meg kell venni egy egész 250grammos margarint, meg egy egész fél kilós csomag porcukrot, meg az egész csomag sütőpor... De a felhasznált anyagok kb. úgy jönnek ki 5000ft-ból, ha mindenből a legolcsóbbat veszed. A husit jó lenne heti akcióban megvenni, vagy mondani az eladónak, hogy kisebb méretű csirkefelsőcombokból /csirkefelsőcomb farrésszel/ válogasson össze 14 darabot.
Jó keresztelőt!
Esetleg lehetne valami olasz tésztás kaja, azt mindenki szereti, és olcsó.
Üdítőnek házi limonádé. Citromkarikákkal meg lehetne csinálni mutatósra, és még így sem ugrod át a költséget.
Kenyérlángos néven is ismert, tepsiben sütik, maga a jellege hasonló a pizzához, de ízesítésre persze teljesen más.
Nézd meg a gooogle-ban, találsz rá többféle recit.
lehet!Igazad van!!!!
Sütinek gondoltam hogy száraz kenyeret le rakok sorba le öntöm cukros vízzel,aztán le szórom cukoros dejóval,össze sütöm amolyan hamis aranygaluska
Jó de nem oda való!
Nálunk a slambuc ( szuszinkaként) van jelen!
Max szerdai napon,vagy lazább napokon!
Én elkezdtem kiszámolni úgy, hogy
3 kg. csirkecomb=2100.-Ft
1 kg. Hagyma=160.- Ft
fél kg. zsír=300.- Ft
3 kg. Liszt=450.- Ft.
6 db. Tojás=240.- Ft.
--------------------------
Eddig: 3250.- Ft.
És jó adag csirkepörkölt készíthető, nokedlivel!
Az ital lehet olcsó üdítő, ahogy előttem írták, a süti sem vészes, ha Te készíted
(pl. vizespiskóta, lekvárral feltekerve)
Sok sikert kívánok, ügyes vagy, meg tudod csinálni, a Babának pedig szeretetteljes keresztelőt kívánok♥♥
Hááát...
Aki szereti az ajánlja, de Én inkább kihagyom.:/
További ajánlott fórumok:
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Templomi esküvő, és előtte keresztelés 4 hónap alatt..
- Keresztanya keresztelés nélkül hogyan?
- Tudnátok ajánlani olyan "laza" katolikus papot Pest megyében, aki hamar és különösebb vizsga, stb. nélkül keresztelne felnőttet?