Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába? fórum

5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
60. zebracsikó (válaszként erre: 57. - Timi1979)
2012. márc. 17. 20:21

több dologban is tévedsz:

az oviknak meg van szabva , milyen fogyatékossági típust integrálhatnak. És nem az óvónőtől függ, hány gyereket vesz be, hanem attól, hogy hány SNI gyerek integrálását engedélyezi az önkormányzat.

59. giga455 (válaszként erre: 23. - Kisskee)
2012. márc. 17. 20:21

És a szakértői bizottság nem jelölt ki ovit? Mert akkor kötelesek felvenni, és kénytelenek lesznek megoldani az elhelyezését, nem hivatkozhatnak helyhiányra...

(tudom mert mi is spec. oviba fogunk járni szeptembertől)

58. zebracsikó (válaszként erre: 54. - Kisskee)
2012. márc. 17. 20:20

Azt is figyelmebe kell venned, hogy az óvodákban semmiféle felszereltség nincs pelenkás gyermek ellátásához. Nem biztos, hogy a körzetes oviban megkapná a megfelelő fejlesztéseket illetve a megfelelő óvónői hozzáértést. Neki intenzív és sokrétű fejlesztésre van szüksége, s a körzetes oviban hamar peremhelyzetre kerülne.

A speciális ovikban viszont megvannak a feltételek és a dolgozók részéről a megfelelő hozzáállás.

2012. márc. 17. 20:20

Ha te rendes oviba akarod járatni,akkor a körzetinek fel kell vennie!Annyit lehet ott amennyit te akarod,persze nyitva tartástól függ.A 4 óra arra vonatkozik,hogy annyit köteles ott lenni minimum.A legtöbb óvoda már amúgy is integrált,beveszik a súlyosabban sérülteket is.Bár ez még mindig az óvónőtől függ,hogy mit vállal be és hány főt.

Azt ,meg nyugodtan mond el,hogy nem szobatiszta,ez nem szégyen.Ez egy helyzet,ez van.Nem temiattad van!Aki ezért görbén néz egy gyerekre,AZ szégyellje magát!

56. Kisskee (válaszként erre: 53. - Zebracsikó)
2012. márc. 17. 20:19
Bocsi most így nem tudom , nem vagyunk otthon, vidéken vagyunk anyuéknál, de vasárnap este ha hazaértünk meg tudom nézni,de emelt csp-t kapunk, mondjuk az a szeme miatt, és meghosszabbított gyest is kapunk.
2012. márc. 17. 20:18

Szerintem ne erőltesd, többet ártasz, mint használsz.

Mi a kisfiamat kezdtük el anyós javaslatára két évesen (tavaly ilyenkor) leszoktatni. Én pár hét után nem kínoztam tovább. Ő bölcsis volt, így délután és hétvégén próbáltuk a pelus nélkül. Eltelt fél év (jött a nyári szünet), és sokkal könnyebben ment a dolog, de még akkor is bekakilt a bugyiba. Aztán az is elmúlt. Most már csak éjszaka pelusos, de jön a jó idő, és próbálkozunk arról is leszokni.

54. Kisskee (válaszként erre: 46. - Gesztenye78)
2012. márc. 17. 20:17
igen , de a jelentkezési lapra rá kell írni hogy szobatisztae vagy sem, és ha nem, akkor szépen eddig helyhiányra hivatkozva sépen kijátszották ezt a törvényt:-((
53. zebracsikó (válaszként erre: 52. - Kisskee)
2012. márc. 17. 20:16
köszi, hogy leírtad, de igazából a konkrét diagnózis BNO- kóddal lenne fontos ahhoz, hogy kiderüljön, melyik oviba vehető fel.
52. Kisskee (válaszként erre: 45. - Zebracsikó)
2012. márc. 17. 20:15

oxigénhiánnyal született 5-7-9 apgarral, 39.hétre.császárral.

részképességzavarok, nem mászott nem kúszott, időben felállt, időben járt, beszédben és szobatisztaságban van lemaradva, megkésett fejlődésű. nehezen hozható feladathelyzetbe, és nála most zajlik épp a 2 éves kor körül szokásos dackorszak is, a pszihológus szerint, hát kb 1 1,5 évvel volt lemaradva másfél évvel ezelőtti vélemény szerint a társaitól

51. Besszi
2012. márc. 17. 20:13
Értem. 2 hónap múlva viszont nyár, újra lehet próbálkozni! Egy gyereknefrológust viszont feltétlen felkeresnék vele. Kecskemét elég nagy város, biztos ott is van egy ilyen szakember.
50. Kisskee (válaszként erre: 43. - Besszi)
2012. márc. 17. 20:12
Most a gyerekpszichológus javasolta hogy hagyjuk ezzel békén,2 hónapra most, mert nagyon erőltettük egy ideje a dolgot,és ha az idegrendszere nincs megérve rá akkor bármit csinálhatunk akkor sem lesz addig szobatiszta, és már tavaly nyáron is meztelen volt egész nap és ugyanúgy bepisilt bekakilt :-(
49. zebracsikó (válaszként erre: 46. - Gesztenye78)
2012. márc. 17. 20:11
félig van csak igazad! Az óvoda a törvény szerint 3 éves kortól fogadja a gyermekeket
48. Besszi
2012. márc. 17. 20:10
Gyermeknefrológus (gyermekkori vizelési gondokkal foglalkozó szakember) látta már? Mi nála is jártunk anno a lányommal. Mosolynaplót kellett "vezetnünk": amikor nem pisilt be éjjel, egy mosolygós fejű matricát ragaszthatott be a füzetébe, ha bepisilt, üres maradt a mező szomorú fejjel. Szerencsére a végére már mind mosolygott!
47. zebracsikó (válaszként erre: 39. - Kisskee)
nem dec. 31-et jelöli ki a törvény, de szeptembertől mennie kell, ha dec. 1-jén tölti az 5-öt
46. gesztenye78 (válaszként erre: 28. - Egypt)
Igaza van, Egyptnek, már régen él a törvény, hogy a szobatisztaság nem feltétel. Ezért van az, h akár kétévesen is be lehet már íratni a gyereket oviba, csak nem verik nagydobra.
45. zebracsikó (válaszként erre: 42. - Kisskee)

Általában a szülővel megbeszélve jelölik ki.

A diagnózisa alapján döntik el, melyik oviba mehet.

Leírod a diagnózisait?

44. egypt
2012. márc. 17. 20:08
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttzzzzzzzzzt
43. Besszi
2012. márc. 17. 20:07
Tessék nemet mondani rá! Nincs tiszta gatya, nincs tiszta bugyi. Természetesen ezek pótolhatóak, de a kanapéra azért vigyázzatok egy gumilepedővel! Itt a tavasz végre (ma is nálunk 23 fok volt a max.), nagyon már a megfázástól sem kell félned.
42. Kisskee (válaszként erre: 40. - Zebracsikó)
2012. márc. 17. 20:07
Nem csak javaslatot tehetnek? Ezek szerint így is úgyis ők fogják kijelölni azt az ovit ahová járnunk kell?
41. Kisskee (válaszként erre: 35. - Besszi)
2012. márc. 17. 20:05
Én fiamat nem zavarja, ha pisis! Max leveszi a nadrágját és kér másikat de ugyanúgy belepisilt, csak minden pisis lett, az ágy a cipője, a kanapé...stb...
40. zebracsikó (válaszként erre: 38. - Kisskee)
2012. márc. 17. 20:03
Nem feltétlen, egy záradékot tudnak írni az óvoda kijelöléséről vizsgálat nélkül is.
39. Kisskee (válaszként erre: 34. - Rudi anya)
2012. márc. 17. 20:02
Igen, mert dec 1-én betölti az 5-öt, és törvény szerint dec 1-ig ha betölti akkor óvodaköteles igen
38. Kisskee (válaszként erre: 29. - Zebracsikó)
2012. márc. 17. 20:01
Hú akkor nem sok időm van, mivel szerdán már beíratkozások vannak itt nálunk, Nem tudom ha hétfőn bemegyek akkor már késő nem???
2012. márc. 17. 20:00
körzetes óvoda csak helyhiány miatt tagadhatja meg a felvételét
2012. márc. 17. 19:59
35. Besszi
Én is hasonló cipőben jártam a kislányommal, csak 3,5 évesen. 1,5 éves kora óta járt bölcsibe, a 3. életéve betöltése után szeptemberben (tehát majdnem 4. évesen, mert decemberi) kezdte el így a kis csoportot az oviban. Ő ugyan egészséges, csak épp nem volt még 3,5 évesen ágytiszta. Nappal semmi gond nem volt, de alvás alatt gyakran bepisilt. Kezdetben ezt úgy küszöböltük ki, hogy ébresztettük éjjel, du. pedig max. 2 órát hagytuk aludni. Ha viszont a te gyereked még nappal sem szobatiszta, akkor először arra kéne rászoktatnod. "Drasztikus" fellépést még nem próbáltál? Egyszerűen elveszed a pelust és hagyod, hogy bepisiljon: érezze milyen a pisis ruhában lenni. Barátnőm makacs kisfiával így járt el és láss csodát 1 hét alatt szobatiszta lett!...
Lehet helyhiány volt tavaly, de nem volt óvodaköteles. Most már az óvodaköteles életkorban van, nem?
2012. márc. 17. 19:58
Átbújtam már mindent a neten, és azt látom hogy a körzeti óvoda köteles felvenni, ha betölti idén az 5-öt. Tavaly is azt mondták hogy rengeteg 5 évesük van akiket kötelesek felvenni, és valószínű nem lesz neki hely!!Már a beíratkozásnál is. Nem tudom mik az én jogaim, ,pl ha én egész napra szeretném az oviba íratni, akkor is csak 4 óráan kötelesek e felvenni???
2012. márc. 17. 19:58
31. Kisskee (válaszként erre: 25. - Zebracsikó)
2012. márc. 17. 19:56
helyhiány miatt
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook