Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 4-5 napja fáj a gyomrom, mitől lehet? fórum

4-5 napja fáj a gyomrom, mitől lehet? (tudásbázis kérdés)


okt. 5. 19:36
Ma sem a Prednisolont, sem az aszpirin protektet nem vettem be és nem fájt (lekopogom) a gyomrom. Lehet akkor valamelyik gyógyszer okozza. Vagy csak simán nem is fájt volna ma. Most pár napig nem veszem őket be, és meglatom.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
okt. 4. 18:40
Köszönöm, remélem lesz jobbulás. Most pár napig sem a Prednisolont , sem az aszpirin protektet nem veszem be, aztán ha a gyomorfàjàsom megszűnik, akkor a kettő közül gyanítom a Prednisolon volt a ludas.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 4. 18:36

Sajnos szerintem is menni kell. Én nem akarlak semmi képppen lebeszélni a tablettákról, kellhet. Tudom, nem passzióból szeded. De nem próbáltál még az alap problémádra valami szelídebb gyógymódot keresni? Sajnos a bogyót ha felírja az orvos bármire, hamarosan a mellékhatásaira is szedni kell valamit. Aztán annak a mellékhatásaira is. Kb. a 8., 10. féle tablettánál már az orvos is elveszíti a fonalat. Kész őrület ha nincs más választásunk mint tablettákat szedni.

Én szerencsés vagyok, mert ráérzek, megtalálom a kiutat egy ideje ha valami bajom van. Régen én is szedtem "gyógyszert".

Nem tudom, neked tudnék-e segíteni, de ennyi információból meg se tudom próbálni. Jobbulást kívánok!

okt. 4. 18:18

Kb 4-5 napja , de nem is minden nap és nem egész nap ,csak egyszercsak jön és tart hol negyed óráig, jól többször rövidebb ideig, hol intenzívebb, hol kevésbé, de kellemetlen nagyon. És ilyenkor a gyomrom nagyon meg is puffad és ha a gyomorszàj alatt megnyomom, érzek egy kemény görcs csomót, ami valóban az, egyértelműen.

Nem tudom mitől lehet. Szedek Prednisolont (másfél hónapja), mellé gyomorvédőt. Szedek aszpirin protektet is( egy éve kb, de sosem volt tőle ilyen bajon). Nem tudom, mi lehet ez ok. Évente kb 2-szer fordul elő velem ez a görcsös gyomorfàjàs , amit 1-2 szem no-spa forte el is mulaszt. Nem tudom, hogy most hogy ezek a gyógyszerek bejöttek, okozhatnak -e ilyen panaszokat. Aztán ha elmúlik a görcs, elmúlik a gyomor puffadása is. Gyomorfekély kialakulására ilyen hamar nem gondolnék és mondom, egy görcs van olyankor a gyomromban, fekélynél meg csak simán fáj, főképp evés után (tesómnak az volt , és ha evett mindig jobb volt neki, de evés után mindig iszonyúan fájt a gyomra). Volt valaki már hasonlóan? Hányinger, vagy ilyesmi, lekopogom, nem társul hozzá, csak a kellemetlen érzés.

Azt hozzá kell még tennem, hogy szedek szinte minden nap sajnos Rivotrilt 0.5mg-osat és már a sok sok év alatt úgy hozzászoktam, hogy van ,hogy 7-9 szemet is be kell vennem ,hogy hasson. Már arra is gondoltam, hogy lehet az okozza. Most nem kell azzal jönni, hogy függő vagyok, mert nyilván ezt én is tudom, a jelenlegi fő problémám a gyomorgörcs. Ha nem javul, vagy gyakrabban fordul majd elő, akkor megyek a háziorvoshoz mindenképp.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook