Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3. napi vérvétel eredmények, tudna valaki segíteni? fórum

3. napi vérvétel eredmények, tudna valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)


25. zomilla2 (válaszként erre: 24. - Wei wei)
aug. 16. 23:01
Igen, az valóban alacsony de állítólag a lombiknál van jelentősége. Peteérésem van, kozepidoben ellenőrizte nőgyógyász
24. wei wei (válaszként erre: 13. - Zomilla2)
aug. 16. 21:58

Nekem 3.66 volt a TSH és az endokrinológus szerint nincs gond a pajzsmirigyemmel. Pedig minden tünetet produkálok, ahogy a tankönyvben le van írva. Akkoriben én utána is néztem, külföldi szaklapokban is, ahol arról vitatkoztak, hogy hol kéne meghúzni a maimális referencia értéket. A legpesszimistább megközelítés is 2,5-nél volt. Szerintem erre az értékre nem fog neked gyógyszert adni.

Ami feltűnt, hogy az Anti-Müllerian hormon értéked nagyon alacsony, ami nehezítheti a teherbeesést. De ennek értéke korfüggő is. Nekem 4.39 volt, amire az orvos azt mondta, hogy ennyi idősen (29) az pont ideális, de az idő előrehaladtával folyamatosan csökken.

23. KaBaLa3 (válaszként erre: 22. - Zomilla2)
aug. 16. 21:30
3. nap nem néztek ösztradiolt? 21. napi vérvételt szokott kérni még.
22. zomilla2 (válaszként erre: 21. - KaBaLa3)
aug. 16. 13:05
Igen, azt is nézettem. Tudsz esetleg még olyat amit kérni szokott?
21. KaBaLa3 (válaszként erre: 20. - Zomilla2)
aug. 16. 12:30
Szia! Jó kezekben leszel! Nézess D-vitamin szintet is, kérni szokta! Mihamarabbi babázást kívánok!
aug. 16. 12:18

Köszönöm mindenkinek, hogy időt szánt rám és írt egyáltalán.


Bejelenkeztem dr. Breyer Helgához, pár hét és többet fogok tudni.


Remélem hogy nagy baj nincs, és gyorsan helyre lehet állítani az eltérést hogy jöhessen a pocaklako.

A terheléses cukorvizsgálat még hátra van, na arra nagyon nagyon kiváncsi vagyok....

aug. 16. 09:58

Mivel a kórházakban lassan nem lesznek orvosok, jó ha kitanuljátok egymástól a pajzsmirigy kezelését.

ZOMILLA 2: A Hasimoto egy csúnya nem gyógyítható pajzsmirigy rendellenesség. Állandó kezelést igényel. Biztos, hogy nagyon messze vagy tőle, és azért a leírtakból "Szakorvos - endrokinológus" nélkül - ne itt akarj hivatalos vizsgálatot. Jó egészséget inkább!!!

18. Sikerbox (válaszként erre: 9. - Channa*)
aug. 16. 09:49
Azért bármely labor más, a TSH mindig egy adott tartományon belül kell lenni. Annak örülök, hogy jól vagy és a pajzsmirigyed, mint egy "pajzs" véd is. Nem is kell mindig nézegetni, abba is bele lehet betegedni, akik állandóan rettegnek, meg nézegetik az értékeket.
17. Panna07 (válaszként erre: 14. - Channa*)
aug. 16. 09:47

Akkor leírom az alsó referencia tartományt, bár nem értem, hogy miért nem Zomilla2-nek írsz, hogy tegye közzé, ő indította a topicot, az ő lelete. De nem titok, ez állt benne:

t4 7,75-15,21 pmol/l.

Kedves, hogy ennyire aggódsz Zomilla2-ért, hogy nehogy félrevezessem. Akkor elmondom, annyit tettem, hogy megírtam neki, hogy az Anti-Tpo-ja meghaladja a ref. tartományt, a TSH értéke nem rossz, de viták vannak, hogy mennyi az ideális, ezert azt tanácsoltam, hogy a legjobb az lesz, ha endokrinológushoz megy, fog is menni, azt írta.

Ennyi, végeztem. Mindenkinek szép napot!

16. Panna07 (válaszként erre: 15. - Channa*)
aug. 16. 09:34
Nézd meg jobban, hogy Zomilla2 kinek köszönte meg, a 12. Pulcsis nevű hozzászólónak.
15. Channa* (válaszként erre: 13. - Zomilla2)
aug. 16. 08:03

"Igen, én is ezt hallottam és olvastam, köszönöm hogy írtál."


Ezt hol tette meg? Priviben? Akkor ott köszönd meg, mert itt csak a kötekedését lehet olvasni.

14. Channa* (válaszként erre: 11. - Panna07)
aug. 16. 08:02

Tévedés kizárva, mert te láttad:D

Alsó referenciát még mindig nem tudjuk. Igen titkos információk, így ne is áruljátok le.


Nem állítottam semmit konkrétan annak ellenére, hogy te valamiért úgy érzed, hogy belém kellett kötnöd, mert azt tettem.:D Te tudod hogy mi frusztrál ennyire, én még találgatni sem vagyok hajlandó, bár itt is tippelek egyet: nehezen esel/estél teherbe? Gondolom ezért olvasod a lombikos fórumokat. Sajnálom, de ettől még nem biztos, hogy te tudod a tuti, ahogy én se tudhatom, mert mint írtam én saját tapasztalatról beszélek és nem arról, amit mások leírtak már itt vagy valahol.


Igen, a dokik szerint ezekkel az értékekkel nincs gond, hiszen minden benne van a referencia tartományba, illetve csak minimális eltérés van, de ők nem egyénileg nézik ezeket, hiszen biztos nem is tudják és egy kis probléma, nekik igazán nem probléma. Nem nekik kell cipelni néhány kiló felesleget, nem nekik kell küzdeniük a ritkuló hajjal, a lombikkal, az álmossággal, a kihagyó memóriával és nem nekik kell elviselni egy depresszív embert sem, ezért lazán elküldik a páciens, hogy nem ettől van.


További jó szórakozást és csak bízok benne, hogy a kérdezőt nem vezetted félre.

13. zomilla2 (válaszként erre: 12. - Pulcsis)
aug. 15. 22:37

Igen, én is ezt hallottam és olvastam, köszönöm hogy írtál.


De gondolom ez akkora probléma amit ne lehetne orvosolni ?!

Remélem kapok rá gyógyszert és gyorsan helyre áll. Ebben bízom.

aug. 15. 22:17

A TSH eredménye akkor a legjobb ha 1 körül van.


De aki ilyen fórumot nyit, készüljön fel mindenre, lesz aki eltemeti, lesz aki szerint minden rendben van.


De tudomásul kell venni, értelmes válasz ilyen kérdésekre itt még nem született 😂😂😂

11. Panna07 (válaszként erre: 8. - Channa*)
aug. 15. 21:32

Zomilla2 elküldte nekem lefotózva a labor leletét, úgyhogy a tévedés kizárva, ez van a t4 felső határánál, hogy 15,21. Emellett privát üzenetben akarta megbeszélni a dolgokat, nem tudom, miért kéne megosztanom itt másokkal, hogy neki miket mondtam. Nem állítottam sem neki, sem másnak, hogy nekem szakértelmem lenne ehhez, csak annyi, hogy elég sok beszámolót olvastam itt a fórumon, és orvosi cikkeket, de ki is emeltem Zomilla2-nek, hogy nem vagyok orvos, csak azt tudom megírni, hogy ez vagy az jónak vagy kevésbé jónak tűnik. De annyit elmondok, hogy mondtam neki, hogy akinek többszáz vagy akár ezer feletti az Anti-Tpo-ja, az autoimmun pajzsmirigy betegség, viszont Zomilla2-nek 13, 10ig jó, tehát kijelenteni nem lehet a hashimoto-t, biztosat csak endokrinológus tud mondani.

Az hogy te akkor vagy jól miden téren, ha 0,4 a TSH-d, az tök jó, de neked, ez nem egyenlő azzal h mindenkinek ennyinek kell lennie. Olyanokat írsz h akinek 2 körül van a TSH-ja, annak kihullik a haja, régóta nem esik teherbe stb. Csak írd be ezt a hozzáállást egy-pár lombikos topikba, ott kenik-vágják a pajzsmiriggyel kapcsolatos dolgokat, ha meglátnák ezt a véleményt, kétlem hogy egyetétenének veled.

10. zomilla2 (válaszként erre: 4. - Channa*)
aug. 15. 21:19
Hasimotos az mit jelent?
9. Channa* (válaszként erre: 7. - Sikerbox)
aug. 15. 20:56

Köszönöm! Kb. ilyenek az én referencia tartományaim is.


Kicsit kerekítettem és persze nem emlékszek pontosan csak kb., mert már nem minden héten nézegetem;)

8. Channa* (válaszként erre: 5. - Panna07)
aug. 15. 20:54

És te már megszakértetted?


És mire jutottál?


Én pm beteg vagyok és a saját referencia tartományomhoz szakértettem meg.


Tapasztalat!

Ha a TSH az alsó referenciához van közel, illetve a T3 és T4 a felsőhöz, akkor vagyok jól. Ilyenkor nem hízok, nem fogyok, nem izzadok, nem fázok, nem száraz a bőröm, nem hullik a hajam, penge a memóriám, erős vagyok fizikailag, kipihent, stb.


Te mire alapozod a szakértelmedet, amit ide nem is írtál le?


Jól írta le a referencia tartományt? Tudja egyáltalán, hogy mi az? Mert aki úgy ad meg labor értékeket, hogy alapból nem írja le a referencia tartományt az jellemzően semmit nem tud az egészről, így akár téves referencia tartományt is írhatott.


Nem diagnózist mondtam, csak leírtam, hogy a leletből mi látszik. Egy referencia tartomány közepén lévő pm érték sosem jó, csak a dokiknak, egyéb esetben meg a beteg el van hízva, kihullott már a haja fele, nem esik teherbe ezer éve, elfelejt dolgokat, ingerlékeny és még sorolhatnám.


Neked milyen tapasztalatod van?



Na, kikötekedtük magunkat?

aug. 15. 20:16

TSH, T4, T3 normál tartomány

sTSH: 0.300-4.200 mU/L

fT4: 12.0-22.0 pmol/L

fT3: 2.4-6.3 pmol/L


Részletek: [link]

aug. 15. 20:10
Szerintem pedig csak az Amh alacsony kicsit....a többi jó.
5. Panna07 (válaszként erre: 4. - Channa*)
aug. 15. 20:08
Úgy jelented ki, hogy alacsony a t4 értéke, hogy nem is tudod a ref. tartományt. Elküldte nekem, és a labor szerint a t4 felső határa 15,21. Meg azt se kellene szerintem kijelenteni, hogy nagy valószínűség szerint hashimotos a kérdező. Azt meg végképp nem tudom, hogy honnan vetted h a TSH akkor jó ha épphogy meghaladja a 0,4-et. Oké hogy próbálunk segíteni, megszakérteni a leleteket, de diagnózist csak orvos mondhat.
4. Channa* (válaszként erre: 2. - Panna07)
aug. 15. 19:53

Meg az összes többi referencia tartománya eltérő laboronként....


Csak a pajzsmirigyhez szólnék hozzá. Nem tudom, hogy kezelnek e, de nagy valószínűséggel autoimmun alulműködésed van, azaz hasimotos vagy.


Csak tippelem a referencia tartományokat.

TSH (0,4-4,2) Ez akkor a legjobb, ha 0,4 felett egy ici-picivel.

T4(Kb.12-21): azaz ez akkor a jó, ha 20 körül van.

T3 (kb.2-6): És ennek is inkább a felső referenciához kell közel lennie.

A T4 értéked elég alacsony, ez mutatja az alulműködést. Még nem vagy az, de elklpzelhető, hogy az leszel, vagy szedsz már pm. hormont, de keveset.


Az ATPO csak egy picit magasabb, ez utal az autoimmunitásra.

3. zomilla2 (válaszként erre: 2. - Panna07)
aug. 15. 18:43
Írtam privátban
2. Panna07 (válaszként erre: 1. - Zomilla2)
aug. 15. 18:20
Ha megírod a t3, t4 referencia tartományát (laboronként eltérő), akkor szívesen válaszolok.
aug. 15. 17:09

Tudnátok nekem segíteni? Megjöttek az eredményeim!


TSH: 2,055 mIU/l

Szabad T4: 11,40 pmol/l

Szabad T3: 4,60 pmol/l


Anti-TPO: 16,9 U/ml


LH: 5,27U/l


FSH: 8,96 U/l


Prolaktin: 274,6 mIU/l


Anti-müllerian hormon: 0,74 ng/ml

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook