Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3 hónapos babátok mennyit eszik és alszik? fórum

3 hónapos babátok mennyit eszik és alszik? (beszélgetős fórum)


1 2
51. lapbarna (válaszként erre: 50. - 937a2a883a)
2016. dec. 18. 08:37

Igen, tényleg rengeteg mindent csinálnak a kisgyerekek, amik utólag viccesek. Csak abban a pillanatban annyira nem szórakozunk jól. ;D

Állandóan ugrásra készen - ez fejezi ki legjobban ezt az időszakot. :D

50. 937a2a883a (válaszként erre: 46. - Lapbarna)
2016. dec. 18. 07:38
Basszus, nincs könnyű dolgod tudom, de így olvasva olyan vicces. :D
49. lapbarna (válaszként erre: 48. - Jajjj)
2016. dec. 17. 13:55
Ügyik vagytok! :DDD
48. jajjj
2016. dec. 17. 13:48
Hazaért férjem. Ő altatott ebéd után. Most elsőre sikerült :) Legutóbb mikor próbálkoztunk, amikor még nekem sem ment ennyire stabilan, több órás sírás volt még... Most mondtam férjnek, hogy menjen fel, adjon rá hálózsákot, kicsit segítsen neki játszani az ágyon, aztán tegye át az ágyba. Férj azt mondta, hogy a baglyos kendője most egyáltalán nem érdekelte, az egyik nyugicumival játszottak, aztán férj megmutatta neki, hogy kell aludni... mire én felmentem mind a ketten a kanapén aludtak, csak át kellett tenni a fiút az ágyába... :) Kíváncsi vagyok reprodukálható-e...
47. 388b941089 (válaszként erre: 33. - Jajjj)
2016. dec. 17. 05:59
Jól gondolod, tényleg elfordítják a fejüket. Én még ilyet nem is hallottam, amit írtál, de gondolom létezik, ha más már tapasztalt ilyesmit. Egyébként szerintem, ha köhécsel, az jó, akkor nincs baj. :)
46. lapbarna (válaszként erre: 43. - Lagnes86)
2016. dec. 16. 22:34

Még olvasni is fárasztó volt, nemhogy csinálni, úgyhogy megértelek!

1 év van köztük ezek szerint, nagyon nehéz helyzetben vagy. Az én 2 nagyom között nem egészen 21 hónap van, és a kezdeti időkben (kb. 2 évig) elég nehéz volt. Sőt, mondhatom, hogy az első kb. 6 hónap idegtépő volt. A változás akkor következett be, mikor a középső elkezdett mászni. Onnantól együtt játszottak.

A "Kánaán" pedig akkor jött el, mikor mindketten csak napi egyet aludtak.

Neked is hamar eljön az az idő, addig kell kibekkelni! De tényleg rettenetesen kimerítő, amit csinálsz, nagyon megértelek.

Ja, persze, zavar a kukázás. :D

Kicsit hülyén néz ki, de ha úgy van, akkor vagy a konyhapultra, vagy az asztalra felteszem a kukát. Ami nem kicsi. De mostanában pakolni kezdett konyhaszekrényt (ametikai konyhás, nem tudjuk lezárni), komódot, rángatja a testvérei szobájában a zsinórokat (mikor valamiért be kell mennem), nyomkodja a mosogatógépet, a sütő ajtaját és az etkélyajtót tisztára nyalja. A cipőket elzárjuk a spájzba, de ha a szárítógépbe pakolok be/ki, akkor azonnal rástartol valamelyikre, lehetőleg valamelyik gyerekére, ami jó sáros.

De a top10 első helyezettje az vitathatatlanul a mosogatógép. Ha nyitva az ajtaja, azonnal elkezdi kipakolni. A nappali másik végéről is odarohan. :D

Hjaj. Kicsit sokat csacsogtam. ;D

2016. dec. 16. 21:03
Én oldalt altatom, de most már mocorog és a hátán köt ki. A kórházban volt, hogy fürdetéscurán hason kaptam vissza. Azóta se szeret úgy aludni. Nagyon sokat kapálózik álmában és kb 2 hónapos koráig rengeteget tekergett és nyöszörgött a pocija miatt, így próbáltam a hason altatást is. Valóban nyugodtabban aludt, viszont max 1 órát és utána sírva ébredt, nem szeret hason lenni. Szóval maradt az oldalt/háton alvás neki.
44. 937a2a883a (válaszként erre: 10. - Jajjj)
2016. dec. 16. 20:51
Még nem próbáltam a kendőt, de tervben van.
43. lagnes86 (válaszként erre: 36. - Lapbarna)
2016. dec. 16. 19:58

öröm volt olvasni az írásod! :-)

a porszívózás meg a kukázás nálunk is nagy sláger - utóbbitól személy szerint frászt kapok! téged nem zavar?


hűha, nem hittem, hogy ilyen vita fog kirobbani a témából! én is hason altatom a picilányt, mármint hasra teszem le miután elringattam (viszont ha magától elalszik, akkor nem fordítom meg, teljesen felébred rá). éjjel mindig hasra teszem. kisfiamat is hason altattam, 10 hetestől 4 hós koráig elég volt csak hasra tenni mikor álmos lett...azután beindult a mozgásfejlődés, fogzás, de nagy nehezen kialakítottam egy rutint, ami segített. így nézett ki:

nappal- tízórai/uzsi után bementünk a szobájába, cumit kapott, lehúztuk a redőnyt. amíg meg nem szokta a rutint, addig ringattam, utána már csak leültem vele a kanapéra és dédelgettem picit alvás előtt.

este - 5-6 körül kaja (kb. 8 hós korától szilárd, addig tsz), 7 körül pancsi, majd ismét tsz (most babakakaó), és alvás.

magától alszik el az ágyában. viszont át is estünk a ló túloldalára, mert máshol nem alszik el, csak még anyuméknál, ott is van egy kiságy. pl nyaraláskor 2 napig babakocsiban kellett altatni, mikor már hullafáradt volt, mert köztünk nem aludt el, csak viháncolt az ágyban.


kislányommal azért vagyok gondban az esti rutinnal, mert este 6 és 8 között változik a kajaidő... ma pl fél 6kor aludt volna, kb 10 percet sikerült, mert akármennyire igyekeztem, a bátyja felkiabálta őt (mostanában szinte kezelhetetlen) :( 6kor evett a drágám, és fél 7kor bealudt... mindjárt felébresztem és fürdetem, dehát így most mihez kötődik a fürdés?? és persze még megetetem egyszer... de hogy mikor fog elalduni, ki tudja. tegnap is elaludt amíg a nagyot fürdettem, fél8-8ig, 10kor aludt el. ez nekem nagyon fárasztó.


bocs, hogy hosszúra nyúlt.

42. jajjj (válaszként erre: 41. - Lapbarna)
2016. dec. 15. 21:14
Majd beszámolok hogy megy!
41. lapbarna (válaszként erre: 40. - Jajjj)
2016. dec. 15. 20:58

Ez jó ötlet! Mondjuk, ha nem is egy teljes délutánra, de 1-2 órára. Vagy lehet fokozatosan is csinálni, trenírozod az urad. Mert nem a gyereknek kell szokni, hanem apukának azt a mérhetetlen felelősséget, amivel egy kicsi baba jár.

Először fél óra: bolt.

Majd 1 óra: bolt és hentes, zöldséges.

2 óra: shopping.

Stbstb.

40. jajjj
2016. dec. 15. 20:46
:) Nálunk még a fogzás nem kezdődött el igazán. Mikor az elején hasfájós volt, mindenki azzal rémisztgetett, hogy és mire vége lesz a hasfájásnak, jön a fogzás. Most a fogzás egyelőre kimerül némi intenzív nyáladzásban. Férjem most itthon lesz szabadságon a köv. hetekben. Megpróbálom rábízni egy délután... de úgy, hogy teljesen elmegyek otthonról, hogy ne akarjon megfelelni sem az én szabályaimnak, és ne legyen hálója... szerintem csak úgy tudja jól csinálni, ha az ösztöneire hallgat.
39. lapbarna (válaszként erre: 37. - Jajjj)
2016. dec. 15. 20:35

Nálunk is többségében ez van, mint nálatok, hogy nálam nyugszik meg. A 2 nagy úgy aludt az uramon, mint a bunda. A kicsi meg vagy 3-4-szer csak. De már itt hagyhatom vele, anyámmal meg végképp.

Én sem hagyom sírni. A nagynál próbáltam ezt a várok 1 percet, bemegyek-kijövök, várok 2 percet, bemegyek-kijövök, stb. Nem vált be. A középsőnél eleve úgy rendezkedtünk be, hogy majd biztos köztünk alszik, erre neki volt-van a legjobb alvókája. Letettem, elaludt.

Most a kicsinél is úgy beszéltük, hogy tutira köztünk alszik majd, de végül 4 hónapos koráig a kiságyban aludt estétől - reggelig. Nem evett éjszaka, csak olyan 2,5-3 hónapos koráig.

Azóta egyre többször ébredt, elkezdődött a fogzás is, voltak borzalmas éjszakáink. De tudtuk, hogy ez lesz. Nem lepődtünk meg. Nem akartunk megfelelni görcsösen senkinek srm, pláne nem szakirodalomnak.

Szerintem Maci nagyon szeret velünk élni. És mi is vele. :D

38. jajjj
2016. dec. 15. 20:22
Amúgy épp pár hete volt egy ilyen epizódom, hogy tejóég csak cicin alszik el, mármint úgyhogy még a szájában van, de gyorsan változnak a dolgok.
37. jajjj (válaszként erre: 36. - Lapbarna)
2016. dec. 15. 20:21

És volt már olyan, hogy másra bíztad? Én férjet nagyon meg akartam kímélni annak idején az éjszakázástól, meg nem is láttam értelmét, hogy ő minek keljen fel, ő nem tud szoptatni. Igy mindig én mentem. Most nem igazán tud mit kezdeni a fiúval, ha felsír... pedig szeretne nagyon segíteni... néha azt gondolom, el kéne mennem egy délutáni alvás idejére itthonról, és teljesen rábízni, hogy oldja meg, tök mindegy hogy, ahogy jónak látja.

Amúgy este a fürdés kb. ugyanúgy megy mint nálatok, többnyire ketten csináljuk, és utána szintén velem szopizik. Régen ez csak szopizás volt, most általában már nem éhesen kerül oda, úgyhogy játszik, én meg kidobott cicivel fekszem mellette, ha szeretne szopizni, szopizik. Aztán amikor már nem érdekli a cici, vagy csak épp 2-3-at húz rajta és elengedi, beteszem az ágyába a hátára, odaadom a játékait, megpuszilom, és kimegyek tőle. Ha szépen elvan, akkor hagyom, ha kell visszamegyek... most pl. épp az előbb felsírt, felmentem és a hasára fordítottam, most megint csönd van. Ha már hosszabb ideje fönt van, akkor felmegyek, betakarom, lekapcsolom nála a villanyt, becsukom az ajtót. Sírni nem hagyom, ha panaszkodik, vagy sír bemegyek hozzá azonnal, csak igyekszem nem kivenni az ágyából. Van ez a forgatás, amit próbálni szoktam, odaadom a cumit neki, de igazából csak rágja, nem cumizik vele, de ez is leköti. Van hogy puszilgatom, és simogatom a hátát, és ha semmi nem jó, akkor kiveszem még egyszer, és cicire rakom, és kezdjük elölről az egészet. Mondjuk, hogy 3-ból 2 este elsőre sikerül. Most pl. fél 8-kor mentünk fürdeni, és szerintem már alszik.

36. lapbarna (válaszként erre: 35. - Lapbarna)
2016. dec. 15. 19:44

Ah, alig 1 óra alatt lerendeztünk mindent. :D

Legkisebbem 11 hónapos lesz vasárnap. A legelső itthoni naptól nagyjából ugyanazt az esti rutint használjuk, mint a nagyoknál.

Tehát.

Mindig van esze fürdés. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor nem fürödtek a nagyok (11 és 13 lesz a nagyl. A kicsi minden este fürdött. Ez mindig ugyanúgy zajlik. Majd öltözés, és eleinte szopi, majd tápszer cumisüvegből a vacsora, amit a társaságomban fogyaszt el.

Tápszer után víz egy másik cumisüvegből. És elalszik.

Büfiztetem, illetve büfiztetném, de mostanában nem büfizik, ha alszik. Kb. 10 perc után leteszem hasra az ágyába. Teszek mellé cumit, hogy ha kell neki, megtalálja.

Éjszaka valamikor felébred. Magunk közé teszem, és alszunk. Néha cumikeresés folyik. 6 körül ébred.

Persze, ez hullámokban változott. Pl. mostanában jöttem rá arra, pontosabban még kísérleti fázisban van, hogy a tejberizspéptől fájt éjszaka a hasa. Amit a nagyok imádtak ennyi idős korukban. Most kb. 1 hete nem adok neki tejterméket, és majd lassan, egyesével vezetem vissza, hogy lássam, mire-hogy reagál.

Napközben rengeteget dolgozik a baba, állandóan ténykedik valamit. Imád porszívózni, pakolni, a kukában turkálni, sétálni, játszani a bátyjaival, velünk. Csodálatos gyermek. Akárcsak a bátyjai.

35. lapbarna (válaszként erre: 33. - Jajjj)
2016. dec. 15. 18:22

Lentebb említettem, mennyire erőltettem a háton alvást. A reflux miatt volt gáz.

Most a legkisebb 16 hezes kora óta forog. Mikor - hogy találom, többségében hason.

A napirendről is szívesen értekezek, csak a rugalmassága miatt fürdetünk. ;D

34. jajjj
2016. dec. 15. 18:14
Amúgy a kórházban az oldalán fektetést is javasolták, ugyan emiatt. A háton fekvést nem. A stabil oldalfekvés is ezért van félig hason, félig oldalon és nem a háton.
33. jajjj
2016. dec. 15. 18:12
Azt h. ha bukik, akkor kifolyik a száján, és nem fullad meg a saját kajájában. Amúgy szerintem hátán is többnyire kifolyna a kaja, mert elfordítja a fejét. De ahogy a naplóban is írtam, én láttam olyat is, hogy köpött, az felrepült a magasba, majd vissza a szájába, és köhécselni kezdett, könnyezett tőle. Anyám is ugyanezt mondta, mind a négyünket hason altatott emiatt.
32. 388b941089 (válaszként erre: 31. - Jajjj)
2016. dec. 15. 18:05
De a te dokid mit mondott a hason altatás előnyeiről? Komolyan kérdezem, tökre érdekel!! Én annyit tudok, hogy a csípőjük miatt javasolhatják, de másról nem tudok.
31. jajjj (válaszként erre: 30. - 388b941089)
2016. dec. 15. 17:59
Értem, hogy miért választottad a háton altatást. De a kórházban a gyerekorvos, aki ugyan nem csinált videót a netre, nekem mást mondott, és nekünk az bevált, és a következőnél is így fogom csinálni, hacsak ő nem alszik szívesebben a hátán. De szerintem már mindketten csak ismételgetjük magunkat. Te mindenkit figyelmeztettél, hogy a hason altatás halálos lehet. Én meg elmondtam, hogy én is tudok erről, és mégsem így csinálom.
30. 388b941089 (válaszként erre: 28. - Jajjj)
2016. dec. 15. 17:50
De sz.r is, csak hallgasd meg amit a doki mond a videoban.
29. jajjj
2016. dec. 15. 17:47
Nah... de elnézést, ezt nem szeretném itt folytatni. Én tényleg örültem a fórumnak. Nagyon sokat foglalkoztam az elmúlt hónapokban altatással, napirenddel. Tökre örültem egy ilyen fórumnak. Legyen ez a téma. Engem tényleg érdekelne, hogy kinek milyen módszer válik be. Nálunk volt eddig, kendő, babakocsi, meg alvási rutin. Anyukám úgy tudja elaltatni a fiam, ha az ölébe veszi, ringatja, és énekel neki. A férjemnek, ha sikerül, akkor ő simán csak fekszik mellette. Az én legnagyobb parám most amúgy az, hogy egyelőre nem érzem helyettesíthetőnek magam. Nem mernék mondjuk este elmenni... mondjuk egyelőre nem is akarok. De nem látom az átmenetet, hogy hol lesz az, hogy egyszer csak nyugodtan itt merem majd hagyni mondjuk anyukámmal estére, mert tudom, hogy gond nélkül el fog aludni neki is... vagy esetleg ez is valami olyan, amit gyakorolni kell...
28. jajjj
2016. dec. 15. 17:41

Bármikor hajlandó vagyok magamat kétségbe vonni, hogy jól csinálom-e v. sem, és mellesleg ezt értékelem magamban. A jó önértékelés számomra nem azt jelenti, hogy mindig minden pillanatban meg vagyok róla győződve, hogy minden csak úgy jó, ahogy én csinálom.

Ha mondjuk azt írtad volna, hogy "Én sosem altattam hasán a gyerekemet, mert én úgy tudom, hogy..." az egészen más stílus, mint hogy tényként közlöd, hogy sz@r amit a másik csinál, egy hülye vagy kisvuk kacsintással a végén.

2016. dec. 15. 17:27
Mit veszitek már magatokra ezt az egészet és mondjátok, hogy sz.r anyák vagytok? Mi van az önértékelésetekkel?? Nem fikázni kell a másikat, hanem a doktor által elmondottakat figyelembe venni, megfontolni, valszeg nem mond hülyeséget. Nem azt kell nézni, hogy ki mondja, (vagyis én) hanem azt, hogy mit. Senki nem fikázott le senkit, senki nem sz.r anyázott le senkit.
26. jajjj (válaszként erre: 24. - 388b941089)
2016. dec. 15. 17:25
Én ezt a videót láttam. Sőt az altatós könyvben amit olvastam abban is egy teljes fejezetet szánnak a biztonságos altatásnak, és abban is a háton altatást javasolták. Nekünk ennek ellenére a hason altatást javasolták, és a hason altatás vált be.
25. lapbarna (válaszként erre: 22. - Jajjj)
2016. dec. 15. 17:22

Persze!

Ha a gyerek megfordul álmában, azzal mit csinál anyuka?

Nyilván mindenki szaranya, aki a hasán altatja a gyereket. Mert hiszen minden gyerek egyforma, anyuka meg lesszíves elolvasni a szakirodalmat!

2016. dec. 15. 17:16

[link]


Itt nagyon jól osszefoglaljak h mi tortenik hason altatas során bolcsohalalkor.

23. 388b941089 (válaszként erre: 22. - Jajjj)
2016. dec. 15. 16:56
😱😱
22. jajjj
2016. dec. 15. 16:07
Nekem a kórházban mondták a hasan v oldalán alvást. Itthon a védőnő mondta h az oldalan ne. Es csak neten olvastam h a hasan se. En a következőt is a hasan fogom altatni feltéve h ugy szeret aludni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook