Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3 és fél éves kisfiam még mindig szopik.... fórum

3 és fél éves kisfiam még mindig szopik.... (beszélgetés)

1 2 3 4
43. Nikk_1982 (válaszként erre: 42. - 7a3a05277b)
2013. szept. 5. 13:21
A szopizás nem egyenlő az evéssel
42. 7a3a05277b (válaszként erre: 41. - Csincsinlány)
2013. szept. 5. 13:13

Nem olyan nehéz olyasmit enni, de ez nem ide tartozik. Az viszont igen, hogy ha egy életre az evés rögzül szeretet kifejezésként, az mennyi kárt okoz a későbbiekben.

Az sem a legjobb, hogy az anya nem tud szintet lépni és ezt nem hagyja a gyereknek sem. Itt nem nekik jó, hanem az anyának, a gyerekek alkalmazkodnak: ezt a kifejezési módot kapta, így ezt fogadja el.

Többek között (!) ezért is probléma ez, amivel szakemberhez kell fordulni, ugyanis az a gyerek és az anya érdeke is.

41. csincsinlány (válaszként erre: 37. - 7a3a05277b)
2013. szept. 5. 12:39

Sok minden megoldható másképp, de ha nekik ez így jó, akkor mi ezzel a probléma? Biztos vagyok benne, hogy más egyéb módon is kifejezik az egymás iránt érzett szeretetüket.

Ja, ha csak azt ennénk meg ami tápanyag szempontjából fonos lenne, igen rosszul járna néhány élelmiszeripari gyár.

40. Cippora (válaszként erre: 39. - Cippora)
2013. szept. 5. 11:54
oPPÁ,véletlenül elküldte.Szóval a lentebb írtakkal,nagyon egyetértek.
39. Cippora (válaszként erre: 37. - 7a3a05277b)
2013. szept. 5. 11:53
Tápanyag szempontjából nincs rá szüksége, az immunrendszerének sem, intimitásként pedig mást kellene találni.
38. Nikk_1982 (válaszként erre: 1. - Michymocus)
2013. szept. 5. 11:39

Szerintem nincs ezzel semmi gond. Az ösztöneidre hallgass és ne másokra.

Ők máshogy csinálták/ják, mert az ő ösztönük máshogy súgta, a tiéd meg így. Hidd el, jól csinálsz mindent!

37. 7a3a05277b (válaszként erre: 1. - Michymocus)
2013. szept. 5. 11:18

A közelség a gyerekkel megoldható anélkül is, hogy szoptasd az óvodás fiad.

Tápanyag szempontjából nincs rá szüksége, az immunrendszerének sem, intimitásként pedig mást kellene találni.

36. 7a3a05277b (válaszként erre: 32. - Roza78)
2013. szept. 5. 11:16

Igen, ez a WHO ajánlása azokon a helyeken, ahol táplálékhiány miatt a gyerekek élelmezése egyéb módon nem megoldott...

A fontos, hogy lehetőség szerint az első hónapban anyatejet kapjon a gyerek.

35. csincsinlány (válaszként erre: 33. - Geranna7)
2013. szept. 5. 11:09
Elég szomorú, hogy egy orvos így viselkedik.
34. csincsinlány (válaszként erre: 28. - Voltam...leszek)
2013. szept. 5. 11:08
Teljesen egyetértek!
2013. szept. 5. 07:14

Gyerekorvos mellett is dolgoztam pár évig.Ő néha megkérdezte a hozzád hasonló anyukáktól,hogy akkor tervezi leszoktatni,ha egyetemre megy a gyerek?

Ez tetszik! Legkésőbb másfél éves korig!! Aztán szépen kezdődjön a felnövés..

32. Roza78 (válaszként erre: 23. - Spann)
2013. szept. 5. 07:08
Szerintem meg hulyeseget beszelsz, biztos nincs gyereked. A 3,5 nekem is soknak tunik de 2 eves koraig nyugodtan szopcsizhat a baba, ajanljak is addig.
2013. szept. 4. 23:07

Nekem is furcsa.

Egyébként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint „a csecsemőknek kizárólagos szoptatásra van szükségük életük első 6 hónapjában ahhoz, hogy az optimális növekedést, fejlődést és egészséget elérjék. Ezután, ahhoz, hogy táplálkozási szükségleteik ki legyenek elégítve, a csecsemőknek megfelelő és biztonságos kiegészítő táplálékot kell kapniuk, miközben a szoptatás folytatódjon két éves korukig vagy azon is túl.”

Szóval annyira nem kellene furcsának lenni, de nekem szintén három és fél éves a gyerekem, s én már nagylánynak gondolnám ehhez. Persze munka mellet elég érdekes is lenne megoldani:) Egyébként a mai viszonyok között én is sokáig szoptattam, kb. 20-21 hónapos volt, mikor teljesen elhagyta,

30. Cucicsillag (válaszként erre: 28. - Voltam...leszek)
2013. szept. 4. 22:40
Maximalis fogalmazas :))
2013. szept. 4. 22:39

Gondolom, kedves forumindito tudtad, ezzel lavinat inditasz el :)

1 eves kor es akkor mivan? Az a gyerek tudja, hgy egy eves lett es no cici?!?

Mint a turorudi : 2013 09.19 lejar a szavidooooo, utana hozzam sem erhetsz, mert 00:01- kor mar romlott vagyok. Ejha..

Sztem szard le ki,mit gondol/ mert sok az okos....megmondoember, a sajat dolgaiba semmire sem megy, csak masoknak megmondani a tutit..

2013. szept. 4. 22:34

Szerintem meg szard le, hogy a sok okos mit gondol...ne tegyél fel ilyen fórum-kérdéseket, mert a sok, önelégült okos, és roppant magányos p.csa leveszi még a keresztvizet is Rólad.

A Te életed, ha Neked és a kisfiadnak jó, akkor senkinek semmi köze nincs hozzá.

2013. szept. 4. 21:42
Gyerekorvos mellett is dolgoztam pár évig.Ő néha megkérdezte a hozzád hasonló anyukáktól,hogy akkor tervezi leszoktatni,ha egyetemre megy a gyerek?
2013. szept. 4. 21:35
Komolyan őrület,már ez a hisztéria ami a szoptatás körül zajlik.Még 2 éves korig csak-csak,de egy 3,5 évest...Komolyan eltelik 5 év,és már az iskoláskorúakat is szoptatni fogja az anyja ??? Ezer egy módon lehet a gyerekem közelségét érezni,tényleg van aki ezt csak a cicije révén tudja elérni ??? Nyilván ha annyira normális dolog lenne,akkor büszkén felválallnád,nem szégyellnéd mások előtt (és mások sem tartanák cikinek)
25. csincsinlány (válaszként erre: 21. - Spann)
2013. szept. 4. 21:15
Persze, mert erőszakkal belenyomja a cicit a gyerek szájába! A dolgokat nem csak feketén és fehéren lehet látni. Legfeljebb neked más a véleményed, de azért még lehet normális valami, mert neked nem tetszik.
24. 4b33a5ad37 (válaszként erre: 1. - Michymocus)
2013. szept. 4. 21:11
Én nem izélnám magam ezen,hallod-e...Úgyse onnan megy majd az oltárhoz...
23. spann
2013. szept. 4. 20:59
Szerinet max. 1 évig kell szoptatni.
22. terek (válaszként erre: 1. - Michymocus)
2013. szept. 4. 20:43

enyém is 3,5 éves, nem tudom elképzelni, hogy szopizzon :)

a közelséget miért csak szoptatással tudod megadni neki? szerintem más már egy ekkora gyereknek az igénye, mással kell megteremteni azokat a meghitt pillanatokat.

én irigylem azt aki sokáig tud szoptatni, de nekem a sokáig az olyan 2-2,5 év max.

21. spann (válaszként erre: 1. - Michymocus)
2013. szept. 4. 20:38

Óvodába jár és még szopik????

Ez nem normális!

Kaja szempontból már több mint két éve semmi szüksége rá. Az az érzésem, nem is a kisfiad ragaszkodik a szopáshoz, hanem te akarod magadhoz kötni még mindig, azzal az egy dologgal, amivel tudod, és az se érdekel, ha túlkoros hozzá.

2013. szept. 4. 20:34

Úgy gondolom én is, ez csupán rajtad és a kisfiadon múlik.

Én magam részéről 2 éves kor után nyűgnek tartottam volna, de nem zavar, ha másnak ez fontos még.

19. TiffanyMary (válaszként erre: 18. - Annie1130)
2013. szept. 4. 20:20

Szerintem is.

(de én megvesznék, az biztos) :)

2013. szept. 4. 20:14
Szerintem addig szoptass, amíg mindkettőtöknek jó.
17. szaida
2013. szept. 4. 20:11
Az ilyen anyákból lesznek később az olyan anyósok, mint az én anyósom....
2013. szept. 4. 20:05

Egészségetekre! Olcsó, egészséges, bio.

És még mutatós a csomagolása is.

Mi kell még?

15. szsuzs
2013. szept. 4. 20:04
én 2,5 éves koráig szopiztattam mindkét gyerekem-remélem a 3. is menni fog 2 éves koráig. én határozottan éreztem már egy erős ellenérzést magamban, hogy elég. ha te ezt még nem érzed, szopiztasd nyugodtan. kit érdekel mit gondolnak mások? biztosan szükségetek van egymásra így. egyébként csak fokozatosan...ha pl csak az esti elalvásnál cummog, kit zavartok vele? az oviban elalszik nélküle? majd este is el fog. ha még érzed a lelkifurdalást, hogy abbahagynád, még ne hagyd. ha meg abba szeretnéd, bízd rá 3 napra a nagymamákra, lehet hogy ott eszébe sem jut, ha meg hazajön, már tóled sem fogja kérni. jó dolog a szopi:) egyébként a nagylányom csoporttársa középsős koráig szopizott, és 4 lvesen szépen elhagyta. türelem, még nem láttunk 10 lves gyereket szopizni:DD
2013. szept. 4. 19:45
Ha Ő igényli, és Neked sem teher, akkor hagyd még. Az ovikezdés miatt nem lenne szerencsés most elválasztani, Nem kell senkinek tudni róla, gondolom nem rámolja elő a cicid, mikor társaságban vagytok.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook