Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2021 októberi- novemberi babák fórum

2021 októberi- novemberi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
2286. bartaldora (válaszként erre: 2285. - Fildus)
2021. aug. 18. 17:12
Nekem meg egy csomó dolog szerepel a listán, aztán a felét lehet, hogy nem is használjuk a kórházban. De mivel a kórház fog adni kisinget, így lehet, hogy inkább csak annyi ruhát pakolok be, amennyi tényleg muszáj, fotózásra vagy hazahozásra, esetleg ha vizsgálatra kell. Remélem, sok időt nem fogunk bent tölteni a kórházban.
2285. fildus (válaszként erre: 2284. - Bartaldora)
2021. aug. 18. 10:00
Nálunk csak hazahozós ruha kell, illetve a fotózásra, ha mást akarsz
2284. bartaldora (válaszként erre: 2283. - Fildus)
2021. aug. 18. 06:58
Úgy vagyok vele, hogy inkább legyen bent, enni nem kér. Mondjuk ruhát lehet, hogy nem viszek be neki annyit, mint ami a listán van, mert a kórházban adnak.
2283. fildus (válaszként erre: 2281. - Bartaldora)
2021. aug. 17. 21:10
Igen, és sok a felesleges. De az első gyerekes kb mindent is megvesz és bevisz. A tapasztaltabb már kb. semmit :D
2282. bartaldora (válaszként erre: 2274. - Cassidie)
2021. aug. 17. 17:09
Igen, már én is úgy vagyok, hogy úristen, még csak most kezdődött, milyen hamar vége van. Így voltam az esküvőnkkel is. Mindig azt mondtam, hogy messze van az még, aztán hipp-hopp eljött az idő.
2281. bartaldora (válaszként erre: 2279. - Fildus)
2021. aug. 17. 17:07
Akkor túlzásba viszik ezeket a listákat? Én akkor minden olyan dolgot bepakolok neki, ami felesleges lehet? Lehet, hogy erősebb a korházi mellszívo, de én inkább beviszem a sajátomat, nem szeretnék osztozni senkivel rajta.
2280. Cassidie
2021. aug. 17. 15:05

Járt már valaki úgy, hogy ülve elkezdett szédülni?

Épp néztem egy filmet és mintha elkezdett volna forogni körülöttem minden, olyan fura érzés volt. Gyors eldőltem, de igazán meg sem tudnám megyarázni ezt az érzést...

2279. fildus (válaszként erre: 2278. - Bartaldora)
2021. aug. 17. 14:22
Köszi, de 4. gyerekem lesz, sok újdonság nincs, és én feleslegesen nem viszek semmit. Mellszívó a korházi sokkal jobb, erősebb. Én egy táskába pakoltam csak, nem viszem túlzásba.
2278. bartaldora (válaszként erre: 2276. - Fildus)
2021. aug. 16. 19:00
Amúgy valahol leírtam a listát, hogy mi kell a babának a korházban. De általában a korházak oldalán is fent van, legalábbis ahol én fogok szülni, ott fent van a lista, hogy mit kell bevinni. De ha gondolod, belinkelem, és az is egy támpont, még ha nem is abban a korházban szülsz, ahol én.
2277. bartaldora (válaszként erre: 2276. - Fildus)
2021. aug. 16. 18:56
Meg azért jo, ha van mellszívo is nálad, neked kellenek dolgok, pléd a babának, vékonyabb, vastagabb, cumi, cumisüveg esetleg, babavíz, lázmérő, ilyesmi. Attol függ amúgy, hol szülsz, és mit enged az ottani korház. Nekem ugyan tanácsolták a cumit, de közölték, hogy félve használjam, mert nem biztos, hogy engedni fogják, hogy betegyem a szájába. Mindenesetre hiába kevés dolognak tűnik, nekem a pelustáskába nem fért bele. Az eldobhato pelust már nem is tudnám beletenni a pelustáskába, csak az én bőröndömbe.
2276. fildus (válaszként erre: 2273. - Bartaldora)
2021. aug. 16. 15:31
Miért mi kell? Csak hazahozós ruha, textil pelus, eldobható pelus, popsitörlő és krém...
2275. bartaldora (válaszként erre: 2274. - Cassidie)
2021. aug. 16. 12:19
Igen, pedig még májusban azt mondtam, hogy messze van még, aztán hipp-hopp, itt van már augusztus vége, mindjárt megyek szülni. Én is valami hasonlora gondoltam, vagy kis bőrönd, vagy egy kisebb sporttáska, de inkább bőrönd, mert akkor egyiket a másikra rátéve tudom húzni.
2274. Cassidie (válaszként erre: 2273. - Bartaldora)
2021. aug. 16. 09:17

Én tesomtol kaptam pennyben vehető sportáskát, szerintem azz viszem szülőszobara, de en is bőröndöt tervezek vinni, amibe minden mas belefer🙂

Nagyon fura, hogy mennyire itt van már a közelbe a vége. Néha még mindig úgy érzem magam, mintha csak tegnap tudtam volna meg, hogy baba lesz😊

2273. bartaldora (válaszként erre: 2272. - Cassidie)
2021. aug. 16. 08:34
Mi majd most megyünk el pár napra, utána már el sem rakatom a bőröndöt férjemmel, hanem elkezdem összekészíteni a kórházi dolgaimat. Még a babának kell venni valami kisebb bőröndöt, mert a pelenkázó táskába esélytelen bepakolni a dolgait, ami kell.
2272. Cassidie (válaszként erre: 2271. - Bartaldora)
2021. aug. 16. 06:45

Szerintem megfogja várni az időt😊😊

Nekem még sok minden hátra van, mondtam is férjemnek lassan össze kell készíteni a kórházi táskákat is. Így a 30.hethez kozeledve elkezdtem parázni, nem leszek kész időben semmivel es eszbe jut mennyi minden hianyzik még

2271. bartaldora (válaszként erre: 2266. - Cassidie)
2021. aug. 16. 06:42
Hát van, amikor annyira kemény a hasam, hogy fáj. De nem baj, hadd fájjon. Legalább tudom, hogy jól van. Csak még ne akarjon kibújni, azért ahhoz korai még egy kicsit. Bár én is koraszülött voltam, nem voltam még 2 kg sem, de ha már most megvan 2 kg a pici lány, akár jöhetne is. Csak még annyit várjon, amíg beszerezzük a maradék dolgait, meg meg csinálom még, amit szeretnék. Már nincs sok dolog, de remélem, kivárja az időt.
2270. Cassidie (válaszként erre: 2269. - Fildus)
2021. aug. 15. 19:36

Köszönöm 🙂

Majd elvileg nekem is 2vel több Nst-m lesz, glutén miatt magas rizikó faktort kaptam.

De amikor bent vagyok a dokinál, kb minden kerdest elfelejtek

2269. fildus (válaszként erre: 2268. - Cassidie)
2021. aug. 15. 18:59
35, mert volt kora szülés, egyébként 36.héttől van, van, ahol a covid miatt csak a 37.héttől
2268. Cassidie (válaszként erre: 2267. - Fildus)
2021. aug. 15. 18:46

Dejó, mostmár bármikor megérkezhet pici Zselyke😊

Jól besűrűsödnek akkor a vége felé a vizsgálatok. Neked hányadik héttől volt Nst/Ctg?

2267. fildus
2021. aug. 15. 17:44

Sziasztok :)

Holnap töltöm a 37. hetet :)

Szerdán levették a kenetet volt ctg. Holnap vérvétel. Szerdán megint ctg, csütörtökön uhu.

Én napi 3*2 magnéziumot szedtem, alacsony volt mellette a vérnyomás.

Lábdagadás egy hete van, egész pontosan boka tájon. Az jobb ha mozgok és nem lógatom. Vmelyik este langyos vízben áztattam, úgy néztem a tévét. A dagadás nem ment le, de jól esett a lábamnak nagyon.

2266. Cassidie (válaszként erre: 2265. - Bartaldora)
2021. aug. 15. 17:28
Nemtudom mennyire segítség, nekem a védőnő és a doki is azt mondta, hogy a mocorgástól van. Foleg ha nem érzel különösebb fájdalmat. Nekem például pont a múltkori uh-n, ahogy lefeküdtem, egyből kinyomta magát, így látta a doki is, hogy miről van szó🙂 azt mondta ez teljesen normális, amíg nem fáj. Meg elvileg akkor beszélünk haskeményedésről, ha sok ideig kitart es fáj, minden más esetben csak a babóka mocorog😁 nagyon sok képem van már úgy pocakrol, ahol kinyomja magát😁
2265. bartaldora (válaszként erre: 2264. - Cassidie)
2021. aug. 15. 16:08
A hasam az szokott kemény lenni, pl. tegnap is kemény volt. De amúgy nem tudom, hogy akkor mit csinál, a védőnő azt mondta, hogy akkor mocorog, amikor megkeményedik a hasam, viszont a nődoki meg azt mondta, hogy inkább ne legyen kemény a hasam. De hallottam olyat is, hogy az azért nem jo, ha valakinek kemény a hasa, mert az a szülés előjele, és azért nem szeretném, ha idő előtt kibújna a kislány, mert utána ki tudja, meddig lesz bent a korházban, mire hazajöhet. És akkor naponta járhatok be hozzá vinni neki a tejcit, vagy a cicimet, hogy szopizzon.
2264. Cassidie (válaszként erre: 2263. - Bartaldora)
2021. aug. 15. 16:00

Én imádom nézni, hátha elcsipek egy-egy mocorgast😁

Nekem elöl szokta kinyomni magát, azt viszont en megszoktam érezni, mert feszül a hasam. Többnyire nekem is lent ficankol, viszont az elmúlt pár napban mar fentebb is érzem😊

Azért kérdeztem, mert olvastam, hogy elvileg néha kivehető mivel ficankol, kíváncsi lennék🙂

2263. bartaldora (válaszként erre: 2261. - Cassidie)
2021. aug. 15. 15:53

Nem szoktam nézegetni a hasam, de hogy nagyon rugdosni szokott, az biztos. Szerencsére éjjel azért tudok aludni, mert éjjel azért ő is nyugis, de este, mikor elmennék aludni, akkor szokott nagyon beindulni. Viszont azt észre vettem, hogy a hasam két oldalán úgy érzem, mintha lenne egy-egy pukli, de nem fáj, meg semmi, csak pukli van ott, mintha ott lenne valamelyik testrésze. De amúgy nem szoktam érezni a hasamnál, hogy rugdos, lejjebb érzem a rugdosást.

Igen, minél nagyobbak vagyunk, annál hamarabb fáradunk. Meg az is beleszol, hogy nem mozgunk eleget.

2262. Cassidie (válaszként erre: 2257. - Vájszi)
2021. aug. 15. 13:46

Neked is nagyon cuki formas a pocakod😊

Az a vicces, hogy még mindig azt mondják, hogy a 28.hethez még mindig pici a pocakom😅 viszont legalább az mar egyértelmű, hogy babapocak, nem pedig csak a kaja😂 Nagyon vártam már, hogy látszodjon😊

Múltkor a dokinál 3man vártunk, nagyjából egyforma pocak mérettel, 21-27-30 hetes, úgyhogy tényleg lutri kinek mikor indul meg az igazi növekedés😁

Megvetted már a párnát?😁 Nekem sokat segit, habar felkelni már nekem is máshogy kell, mint szoktam, picit nehezebb😂 meg elvileg vannak ilyen pocaktamaszok, nemtudom nezted-e.

Én tegnap óta érzem, ahogy csuklik😊 vagy legalabb is akkor figyeltem fel rá igazán🥰 Nálunk még mindig a holyag a kedvenc helye, imad ott rugdosni😁

2261. Cassidie (válaszként erre: 2255. - Bartaldora)
2021. aug. 15. 13:39

Amúgy en is nagyon hamar elfáradok, nem is tudom mi lenne velem, ha a pocakom meg nagyobb lenne ennyi idősen😅

Szerintem megerzik, mikor vagyunk fáradtak. Nalam legalabb is, akkor szokott teljes gőzzel beindulni, amikor kissé elpilledek😁

Neked látszik, hogy milyéz dugja ki vagy csak a hullámzás latszik?

2260. Katalin28 (válaszként erre: 2259. - Vájszi)
2021. aug. 15. 11:49

Szerdán voltam 24+1. 😊

November 30-ra vagyok kiírva, én azt mondogatom nekik, hogy november 14-én tessék kibújni. 😆

Rád sok kg felment már? Én már félve állok a mérlegre.. 😕☹️ Lombik kezdete óta olyan 10-11 kg feljött (mondjuk a egy jó része már a lombikkezelés alatt-közvetlenül utána).

2259. Vájszi (válaszként erre: 2258. - Katalin28)
2021. aug. 15. 08:50

Mennyi idős voltál szerdán? 😀

Szerintem ha 35ig bírjuk, akkor már minden a legnagyobb rendben lesz. Én próbálom mondogatni nekik, hogy a 35. hetet várják meg.

Nem tudom meddig képes elviselni a testünk ezt az óriási terhelést.

2258. Katalin28 (válaszként erre: 2257. - Vájszi)
2021. aug. 15. 07:43

Hirtelen azt hittem, hogy ezt én írtam. 😂🤣

Amikor ultrahangon mondta a doki szerdán, hogy ~630 grammosak, egy gyors fejszámolás után nem volt túl őszinte a mosolyom, hogy még babánként másfél kg-t minimum felkell szedniük... 😅

2257. Vájszi
2021. aug. 15. 07:06

[link]

Én így állok most. Mostanában a bordám fáj, szerintem ott is változnak a dolgok. Kezd már nagyon nehéz lenni megmondom őszintén 😅 egész éjjel arra ébredek, hogy fáj a hátam, majd beszakad, sehogy nem jó. Felkelni alig tudok bárhonnan 🤣. El nem tudom képzelni, hogy hogyan fogom őket sokáig hordani.

❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook