Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2019 januárra babát váró kismamák fórum

2019 januárra babát váró kismamák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯
2018. okt. 5. 00:35

Nekem 23 hétig alig látszott valami, majd most 24. hétre hirtelen nőtt egyet. Nagyon más is lett a hasam, tök érdekes :)

Mondjuk így sem vették még észre a kollegáim, és villamoson sem adták át a helyet, pedig néha úgy ülnék :D

928. Silverfox91 (válaszként erre: 925. - Zerika)
2018. okt. 4. 22:08

Én kölcsönbe kaptam egy kézi, elsőre majd kipróbálom ezt, aztán meglátjuk.


Nálatok egyébként hogyan alakul a pocakméret? :)

Én most vagyok 23 hetes, és az utóbbi egy-két hétben egész nagyot nőtt, hirtelen nagyon nagynak tűnik 😀 Be is ilyedtem, hogy te jó ég, mekkora lesz meg a hátralévő 17 hétben 🤣

927. picibh1
2018. okt. 4. 17:09
ja és én béreltem, nem vettünk előre
926. picibh1 (válaszként erre: 925. - Zerika)
2018. okt. 4. 17:09
Hááát.. ez nagyon változó kinek mi jön be. Az sem biztos, hogy beindítja a tejleadót. Én kézit használtam, de ha sokat kell akkor az eléggé fájdalmas a kezednek egy időután. Aztán kaptam gépit, de arra meg se rezzent a mellem, nem indult be rá a tejem. Alapesetben nem is feltétlen szükséges a szívó. Nekem szaporítás miatt kellett és úgy pótoltam egy ideig mert nem tudott rendesen szopizni a fiam. De egyik szívó sem stimmulálja úgy a cicit mint a baba:)
925. Zerika
2018. okt. 4. 10:02
Mik a tapasztalatok mellszívók terén? Elektromost vagy inkább kézit ajánlott venni?
924. Zokniszörny (válaszként erre: 923. - Amberwaves)
2018. okt. 3. 09:26
Holnap végül rászűretek mindkettőre, bár lehet a cvm-et hanyagolnom kéne, mert ahogy olvastam, nagyon nem lehet mit csinálni, ha azt hozza ki a teszt, hogy friss fertőzött vagy. Sokan még amíg lehet, az abortuszt választják, olyan súlyos fejlődési rendellenességeket okozhat, de 24 hetesen úgysem vetetném már el... meg eddig minden uh meg egyéb eredménye kiváló, úgyhogy lehet, nem teszek jót magammal, hogy megnézetem, mert ha meg pozitív az eredmény akkor meg ezen fogok rágódni a maradék időben.
2018. okt. 3. 09:16

Köszönöm a válaszokat, azt hiszem bevállaljuk az átalakítható, kombi változatot :)


Nekem első trimeszterben csináltak toxoplazma vizsgálatot, az lett az eredmény, hogy "nem védett", de doki szerint - ezzel sem - kell foglalkozni, mert ez nem azt jelenti, hogy fertőzött vagyok, hanem "csak" lehetek...

CVMről nem is hallottam, most kerestem rá.

922. ancsi85
2018. okt. 3. 06:39

Sziasztok! Remélem mindenki jól van. :)

Van köztetek olyan kismama aki már szült ezelőtt és a terhessége alatt nagyobb méretű (kb. 5cm-es) miómája volt?

Befolyásolta a szülést? Természetes úton, vagy császárral szült? Minden rendben volt végül a babával is?

Nekem sajnos elég rossz helyen, a méhszájnál van a mióma. Reménykedem h minden rendben legyen.🙏

Érdekelnének a tapasztalatok.

Szép napot mindenkinek!

921. Zokniszörny (válaszként erre: 920. - Nanosz)
2018. okt. 2. 21:47

Végül úgy döntöttem megcsináltatom, nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Igazából amiatt is, mert én így terhesen is gátlások nélkül macskáztam (almot nem kell takarítanom, mert kijárósok), meg amúgy a málnát én mosatlanul ettem májusban, mikor már terhes voltam (meg az otthon termett gyümölcsök többségét is még nyáron is... sosem gondoltam, hogy ilyesmiből baj lehet).

Nekem a háziorvosom nem ad toxora beutalót ("mert nem" - a vérvételre is úgy kellett kikönyörögnöm, mert minek az, olyan jó lett a vérképem legutóbb is nemrég... no comment). A nőgyógyászhoz meg magánba járok, azt mondta, államiba az ő beutalóját nem is fogadják el (meg amúgy fel se merült, hogy ezeket egyáltalán meg kéne nézetni). Úgyhogy maradt a Medicover saját kontómra. A cmv-n nem is gondolkoztam el igazából, azt nem hiszem, hogy megnézetem.

920. nanosz
2018. okt. 2. 09:10
Ez joó én is ebben a cipőben járok, hogy falun nőttem fel kb a macskával aludtunk, ettem a földről a gyümölcsöt, rengeteg nyers hússal találkoztam és mégsem estem át a toxoplazmózison. De nekem még a rubeola elleni védettség is kétes lett. Majd ma megkérdezem ezeket a terhesgondozáson. :)
919. Maba (válaszként erre: 915. - Zokniszörny)
2018. okt. 2. 07:38
Szia! Az én dokim nem tartotta fontosnak, a védőnő igen, ezért én magánban megcsináltattam. 17 éve élek együtt cicával/cicákkal, ahogy jelenleg is, de full negatív lett. Egy betegség, aminek örültem volna ha már elkaptam volna korábban 😀 de nem, úgyhogy férjem intézi az almot. Ahogy Schann is írta, a negatív eredmény miatt most trimeszterenként kellene, a 2. elején voltam, de a harmadikat elsusmusolom.
918. schann (válaszként erre: 915. - Zokniszörny)
2018. okt. 2. 07:20

A toxoplazmát sok helyen megnézik már a 12 hetes vérvételkor (bár igazából trimeszterenként kellene). Nálunk például a kórház meg is mondta, hogy erre itt nincs pénz, ha szeretném, akkor magánban. (hiába kérte a beutalón a háziorvos).

Egyébként születésemkor 2 macskával osztoztam a kiságyban, mindig volt otthon, bent macska, ahogy most is és mégsem estem át rajta még. Az nyilván rajtad múlik megnézeted-e, de amit tehetsz hogy nem nyúlsz az alomhoz ha benti macska van, mert a székletétől lehet elkapni, nem magától a macskától. Meg persze nem eszel nyers húst, mosatlan zöldséget, gyümölcsöt, stb.

2018. okt. 2. 06:27
Nekem ezeket az elso trimeszterben megneztek. Cmvn regen mar atestem es vedett vagyok. Az elvileg egy herpeszbetegseg, eleg gyakori, terhesen elkapni ciki (koraszulest, vetelest vagy fejlodesi rendellenesseget okozhat). Toxom meg sosem volt pedig gyerekkoromban rengteget macskaztam. Ugyhogy tartozkodom a cicaktol.
916. picibh1 (válaszként erre: 915. - Zokniszörny)
2018. okt. 2. 04:41
Nálunk mondjuk ezt nem is kérdezték, alap vérvételben benne volt. A cmvvel együtt
2018. okt. 1. 23:06
Sziasztok! Kicsit más téma. Elég sok állat van a környezetemben, ezért a védőnő javasolta a toxoplazmózis vizsgálatot, de én nem tudom, megcsináltassam-e... 3 éves korom óta van macskánk, kertészkedtem is, gyerekként a bontott csirke fejével játszottam (bocsi, de ez van). Szóval tippre rengetegszer átestem a fertőzésen. Olvastam, hogy a magzatoknál a fertőzöttség esélye 0.2%, gyakorlatilag elenyésző. Szóval magyarán feleslegesnek érzem megcsináltatni... persze, tisztában vagyok a kockázatokkal, de engem rettentően idegesít, hogy gyakorlatilag a terhesség másról sem szól, csak arról, hogy épp valami betegség miatt kell aggódni (down-kór, terhességi cukor, toxoplazmózis stb...). A védőnő felírt vmi cvm-et is, azt inkább már meg se néztem, hogy mi. Van aki hasonló cipőben jár? Ti megcsináltattátok ezeket a csak ajánlott vizsgálatokat?
2018. szept. 30. 22:17
Meg van akinek annyi helye sincs h pelenkazoja legyen, hanem csak az agyra rakja a pelenkazofeltet keresztben. Szoval a lehetosegek tarhaza vegtelennek tunik :)
2018. szept. 30. 22:15

Mi hasznaltan kaptuk ajandekba a racsos agyat es a ferjem csinalt hozza pelenkazot. Kesobb a pelenkazot hasznaltuk tv szekrenynek is :) vannak olyan kombi agyak amik kesobb atalakithatok ovis aggya. De nem nagyon ertek hozza. Az ovis agyat is hasznaltan kaptuk a fiam szamara. Ha iskolas lesz, akkor kap egy uj eleg nagy es szeles agyat. A tobbit meg a januarban szuleto hugi ujra hasznalja majd ;)

Ha eleg a hely, jo a kombi. Ha kulon van nem muszaj egymas melle rakni.

912. picibh1 (válaszként erre: 911. - Amberwaves)
2018. szept. 30. 08:35
Nekünk hely spórolás miatt az egyben verzió van, de szétszedhető éjjeli szekrényre és akkor meghosszabbítható az ágy. 16 hónapos a kisfiam és még nem szedtük szét, szóval elfér benne :)
2018. szept. 30. 06:59

Sziasztok!


Tanácsot szeretnék kérni. Nézegettük a kiságyakat és a pelenkázókat. Nem tudom melyiket célszerűbb választani: külön pelenkázó, vagy egyben az ággyal? Utóbbit szerettem volna, de olyan picinek tűnik a másikhoz képest. Használ valaki ilyet, el lehet rajta férni?

Egyéb jótanács, amire figyeljünk a választásnál? :)

Hat hét a gyártás, szóval lassan döntenünk kell.

2018. szept. 26. 11:00
Mi végül a Peg Perego Book 51 mellett döntöttünk. Elég masszívnak, minőséginek tűnik, és emellett egészen keskeny is. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket :)
2018. szept. 25. 22:15

Mi a barátnőmék babakocsiját vettük meg, ami 3 az egyben féláron.

[link]


Ilyesmi csak farmerkék-piros színben. Ők egy gyereknél használták, úgyhogy szuper állapotban van. Sportunk van egyébként külön is, azt valszeg eladjuk, illetve meglátjuk melyik tetszik jobban a kisasszonynak. Lehet végül mi is ezt a 3 részest eladjuk ha már a sportnál tartunk.

908. Silverfox91 (válaszként erre: 907. - Zokniszörny)
2018. szept. 24. 18:03
Hát igen, a keskenység nálam is fontos szempont. Súlyra meg egyik se igazán nagyon könnyű sajnos :(
907. Zokniszörny (válaszként erre: 905. - Silverfox91)
2018. szept. 24. 16:39

A babakocsigyar.hu-n már réges-rég van MamaKiddies babakocsikra akció (ne dőljetek be annak, hogy csak szept. 25-ig, eredetileg szept 12-ig láttam kiírva, szóval nem kell pánikszerűen babakocsit venni), de a babaszafari.hu-n is lesz okt. 22-23. között 20-55%-os leárazás (azt nem tudom, hogy a babakocsikra is, de érdemes lesz körbenézni ezeken a napokon más cuccok után is).

Alapvetően én azt sem döntöttem el, hogy vegyek-e egyáltalán, mert a belvárosban ezek a széles hodályok nem valami praktikusak, és ugye a legkönnyebb is 12 kg (gyerek nélkül), azt meg 3 lépcsőn is akár fel-levinni elég brutál... (bkv 80%-a kb felejtős), meg kéne mérni a társasházi liftet is, hogy egyáltalán mekkora babakocsi fér be :) meg aztán januári babával a szmogba/influenzás emberek közé nem biztos, hogy sűrűn ki fogok merészkedni...

A babaszafariban tegnap amúgy néztünk baby design babakocsit, az is nagyon meggyőző volt, de az is 15 kg önmagában.

906. Zerika (válaszként erre: 905. - Silverfox91)
2018. szept. 24. 14:31
Nekünk 1 hete megérkezett. Mi Mammakiddies Lux Creative mellett voksoltunk. Ezen kívül még semmit nem szereztünk be, mert novemberben költözünk. Majd ha már túl leszünk azon, akkor belehúzunk a vásárlásba. Illetve glamour napokon tervezzünk, ha lesz f&f-es kupon, hogy akkor pár rucit és bundazsákot azért beszerzünk neki. Tesóm kisfiának is vettünk onnan és nagyon jó minőségű cuki rucik voltak. Kaptunk egy csomó ruhát, de mind 1-2 évesekre jó, úgyhogy majd akkor lesz az segítség
905. Silverfox91 (válaszként erre: 901. - Maba)
2018. szept. 24. 13:48

Keményedéssel egyelőre nem találkoztam, inkább az fordul elő neha, hogy hirtelen állok, kelek fel, vagy rossz mozdulatot teszek, akkor kicsit meghúzódik itt-ott, de ez mindig hamar elmúlik.


Babakocsi ügyben ki hogyan áll? Igazából én még későbbre terveztem a beszerzést, de a hétvégén véletlenül felfedeztem, hogy a Brendonban épp most van némi leárazás. A kiszemelt kocsit meg ott lehet kapni. És hat nem tudom, hogy januárig lehet-e még hasonló akcióra számítani, úgyhogy esélyes, hogy megrendeljük.

904. schann (válaszként erre: 901. - Maba)
2018. szept. 21. 11:47
Én egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy keményedés vagy nem. Erre azt mondta a védőnő, hogyha nem vagyok biztos benne akkor nem az. Mert érezni fogom, mintha kő lenne a hasamban, ami ki akar szakadni. Többször éreztem már, hogy kőkemény, nem csak ott ahol éppen kinyomja magát, hanem mindenhol, de belülről nem éreztem semmi kellemetlent úgyhogy én még bizonytalan vagyok, hogy az-e.
903. Zokniszörny (válaszként erre: 901. - Maba)
2018. szept. 21. 11:36
Nekem is van már néha, de én olyankor pozíciót változtatok, és annyitól jobb általában. Szoktam direkt nyújtani is a hasamra, az is sokat segít, pl. jógában van a kobra-póz, az tökéletes erre. Magnéziumot csak hébe-hóba szedek, nekem abból a Magnosolv-t ajánlották, állítólag annak a legjobb a felszívódása (meg abban van a legtöbb magnézium), bár az is a legdrágább szinte.
902. picibh1
2018. szept. 20. 18:52
Nekem még nem volt keményedés
901. Maba
2018. szept. 20. 12:07

Sziasztok! Hogy vagytok? Remélem mindenki jól van és élvezi a benti rugi-bulikat! 😊


Keményedéssel hogy álltok? Én sajnos egyre többet szenvedek tőle, már marék számra eszem a magnéziumot és most is fekszem, mert állni már nem bírtam tovább 😥

Remélem a közelgő front nem tesz rá egy nagy lapáttal...

900. picibh1 (válaszként erre: 899. - Titanilla1)
2018. szept. 19. 23:43

Nekem minden félelmem a császár,jobban féltem tőle mint bármitől az első szülésemnél és most is így vagyok sajnos ezt nem tudom félretenni, nyilván ha akkor ott úgy adódik, hogy muszáj akkor kitérdekel de nagyon szeretnék simán szülni ismét. Nekem aspirin protectet kell szednem arra is azt mondták álljak le vele a 34. héten nehogy gond legyen a vérzéssel. Szóval jó lenne ha nem jönne sokkal előbb.. a bátyja 14 nappal a kiírt előtt jött.

És akkor hogy kéne szülnöd úgy mégis? :D

❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook