2018. novemberi babák (beszélgetés)
Tényleg, az anyák napja jó ötlet :)
Ilyenre ne is gondolj, hogy gond lesz a babával. Miért lenne gond? :) Minden rendben fog zajlani.
Én most optimista vagyok. Bár amúgy én is már azon gondolkozok, hogy hol csináltassam a Prenatest-et :D
Nekem is még csak a férjem és egy nagyon közeli barátom tud róla.
Én pont anyák napja előtt leszek 12 hetes, ha minden jól megy. Arra gondoltam, hogy anyáknapi ajándékként adnék egy pár kiscipőt vagy valami cuki holmit anyukámnak is, anyósomnak is. Biztos szép anyáknapi meglepetés lenne, ha akkor közölnénk velük. :)
Csak nálunk meg az van, hogy közel laknak, hetente találkozunk, így nehéz lesz titkolni... de nem akarnám elmondani előbb, mert anyukám hajlamos állandóan kérdezősködni meg aggodalmaskodni....
Munkahelyen is gondban vagyok kicsit, a közvetlen felettesemnek azt hiszem, illene hamarabb elmondanom... mivel egyetemen tanítok, és a következő félévet így nem fogom tudni végigcsinálni, ha minden rendben lesz.. tehát már szeptembertől kellene találniuk új embert a helyemre, és ha későn szólok, nyáron nem fognak tudni... szóval lehet, hogy ott hamarabb kéne szólnom. Az órarendet is hamarabb kezdik majd összeállítani. Viszont ha netán valami baj lesz a babával, és már tudják a munkahelyen... hát nem tudom, mi lenne a jó megoldás.
Mi a szüleinknek valószínűleg elmondjuk már húsvétkor. Bár szerintem korai még, de a férjem szerint a szülők tudhatják. Havonta csak egyszer találkozunk velük és ez egy jó alkalom lenne.
A munkahelyemen a 12. hét után szeretném elmondani, de elég érdekes a helyzetem. Már 4 éve mindig csak 1 éves határozott idejű szerződéssel dolgozok, épp idén váltanánk határozatlanra. És épp április végén jár majd le... Akkor leszek 11 hetes a babával. Kirúgni biztos nem fognak emiatt, mert elégedettek a munkámmal és jófej a főnököm, már említette hogy visszavár babázás után. De ez pont így jött ki :D
Gratulálok mindenkinek! Szuper hírek! :) Már én is tűkön ülök, majd csak hétfőn megyek UH-ra.
Én majd csak akkor szeretném elmondani bárkinek is ha a 12. heti vizsgálaton mindent rendben találnak.
Jaj de jó, hogy mindenkinek ilyen jó hírei vannak!!!! 🤣😅 Gratula, csajok! Jó a csapat!😉
Jó éjt, holnap várjuk a többiek hasonlóan jó híreit!!!
Sziasztok! Na itt vagyok én is, kicsit nyugodtabban a nagy megkönnyebbülés után! :)
Megvolt az UH, minden rendben, a doki megállapította, hogy "(i) egy van, (ii) él, (iii), jó helyen van" . Kb szó szerint így. Meg hogy "az egész terhesség 0,99 mm" - arra nem tért ki, hogy ebből mekkora az embrió, csak annyit mondott, hogy az a kis fehér vonalka azon a fekete folton belül lesz az "utód". :) És utána észrevett egy kis pulzálást is, ahogy belenagyított, és lehetett látni a lüktetést :) Még csak enyhén, de azt mondta, hogy ez már szívpulzálás. :) pedig csak 5+5 hetes vagyok.
De nem mondta nekem sem, hogy védőnő, vérvétel stb. Azt mondta, 4 hét múlva menjek újra dokihoz, és akkor majd mondja a következő lépéseket. De ő nem vállal szülést, ezt már mondta korábban, tehát most választanom kéne egy dokit.... ajánlott egyet, de úgy vettem le, hogy végülis bármelyik jó lehet abban a kórházban (Flór Ferenc Kórház). (Most a doki magánrendelésén voltam, de szerintem legközelebb már a kórházba mennék az új dokihoz).
Úszásra, mozgásra azt mondta, ok, sőt, jót is tesz. Meg nagyon laza volt, azt mondta, akár egy pohár bort is meg lehet inni, "a terhesség nem betegség" - mondta. Mindent lehet mértékkel, amit eddig, ami jól esik. Csak röntgenre ne menjek és ne dohányozzak (na ez utóbbi nem lesz nehéz :) röntgenre pont be akart utalni az ortopéd orvos a lábam miatt, de az így most kimarad.
Orso, Retsze, gratulálok!! Szuper hírek!
Szirénke, nem lesz gond, bízzunk benne, ne aggódj!
Viszont nem mondta a doki, hogy keressem fel a védőnőt vagy hogy menjek vérvételre. Szerintetek ráér 2 hét múlva? Hivatalosan akkor leszek 9
hetes (valójában 8+3 vagy 4).
Sziasztok! Megvolt az uh, 3 mm-es embrió szívhanggal!😄❤ Minden ok a doki szerint. A progeszteront a biztonság kedvéért szedem tovább a 12. hétig. 2 hét múlva megyek megint!
Többiek???
Nálam megindulhatott ma valami hormonbuli, olyan hisztis vagyok, mint még soha. És fáradt is vagyok, de nagyon.
Írjatok sok-sok jót az esti UH-k után, hátha nekem is jobb kedvem lesz. :) Szorítok mindenkinek!
Oh hát 6 hetesen még nem feltétlen kell lennie szívhangnak. Van, akinek csak a 7-8. héten lesz szívhang. Úgyhogy nyugodj szépen meg :)
Én is izgulok a ma esti uh miatt, mert nekem 6 hetesen még csak szikhólyag volt.
Szirénke, ne keseredj el! A te számításaid szerint hány hetes vagy?
Nekem múlt héten embrió sem volt 6 hetesen. Ma megyek újra én is, hogy megnézzük.