2013 februári babák (beszélgetés)
Január 21-re vagyok kiírva.A fórumba ez volt a legközelebbi időpont.Azért beszélgetek itt.
és februárra vagy kiírva? Irigyellek, remélem akkora én is érzem, nagyon megnyugtató lehet!
szia! Mennyi idős is vagy? Bocsi, lusta vagyok visszakeresni :) annnyira várom már hogy megérezzem!!!
Ma nagyon fájt a hasam egy kis ideig.De hála elmúlt.Babóca is jól van gondolom.Egyre erősebben ficánkol.
Igen neki sok mindent meg kellett tanulnia, ő az elején nem azért küzdött hogy igazán nőjjön, hanem inkább hogy életben maradjon...sok mindenen vagyunk túl és még leszünk is, de nem ijesztgetnék senkit sem ezzel..a lényeg, hogy egy kis túlélő a kisfiam...de a tesó is hasonlít már ebben rá...
Nem csak az anyán múlik szoptatás szerintem.A babának meg ke tanúlnia,és kinek hogy megy.Na és van olyan is nem kel már neki.De minél tovább annál jobb.Csak ügyesen.
EZ IS SOKMINDENTŐL FÜGG.Kinek hogy megy.Van akinek a harmadik is nehezen lesz meg.Személyiségtől függ.Minden szervezet más.
Szerintem ha nem lenne jó,akkor mondanák.Túl kicsi a babája nem fejlődik több vitamin kel.Van egy ismim aki 40kg sehova nem tud hizni.Pedig szült 3 gyereket.Terhesség alatt 3 vitamin kellet neki naponta.Mégis rendbe volt minden.Minimális eltérés mindenkinek van.Persze van egy érték amihez viszonyítanak.Kinek mennyivel több vagy kevesebb,azon nem kel rágódni.A szülők genetikáját örökli.ha mind a két szülő kicsi vagy átlagos ,biztos nem lesz óriás babájuk ha csak nem cukor beteg vagy valami más áll a hátérbe.Ha egyik szülő nagy akkor lehet a baba értékei is nagyobb.Főleg ha mindkét szülő nagy.Akkor meg biztos az átlagosnál kicsit nagyobb.ÚGYHOGY NE AGGÓDJATOK MINIMÁLIS ELTÉRÉSNÉL.
Nekem is 4,5 hónapig volt tejem.Mondjuk tulzás,hogy volt,mert szomját se csillapította..Hozzá kellett pótlni sokszor 1 nap
nekem 4,5 hónaposan megjött aztán azt mondta a tejemre hogy pfffff és ennyi volt a szoptatás, igaz előtte volt eszem és eltettema mélyhűtőbe 8 liter lefejt tejet, szóval még egy db-ig elvoltunk, de utána már az eredeti csomagolás nem ízlett:))) Remélem a második nem lesz ennyire finnyás:)))
A 3. remélem nekem is meglesz olyan gyorsan...de szerintem elsőnek elég jó akció idő ezt te is beláthatod...szeretnék majd harmadikat is de még csak a második jön...de remélem rövidesen jöhet a 3. vagy a 4. is akár...de egyenlőre legyen meg most ő aztán majd lehet tervezni a többit is...
Hát mert próbálok mindenkit megnyugtatni...:))) De én soha ne néztem mekkorának KELL lennie...van elég bajom anélkül is azt hiszem...várom a kombinált eredményét, ami lehetséges hogy hasonló mint az előző és majd mehetek biopsiára...de nem parázom mert tudom mire kell számítani... ez ilyen szükséges rossz...
Na látom nagy aggódás van.Téma váltás.Szoptassunk.Negyedik gyerekem lesz.Két fiam annó 3 hónapig szopizott.Ki kellett akkor várni a 2.5 -3 őrát.Akkoriba ezt szigoruan vették.El is apadt a tejem.A lányom igény szerint szoptatam 2.5 évig.Aztán már el vettem tőle.Nem kellet neki se cumi,se cumisüveg.6 hónapos koráig anyatejes volt csak.Aztán jött a hozzátáplálás.Ami után kapott vizet pohárból.Nem a cumit kel a szájába nyomni ész nélkül ha sír.Hanem cicire rakni.Ha nem éhes úgy se szopizik.A tej eleje vizes,az a szomjuság ellen van.Ha éhes akkor tovább szopizik és szívja a tápláló zsírosabb tejet.
Itt szólnak abba kel hagyni.Hogy a méh összehuzódásokat gyakorolja.Könnyebb a szülés.Nekem 15 perc és meg volt.
ez nagyon tetszik:) köszi!
nekem a kb 12-13 hetes genetikan a 78 grammhoz 71.5 CRL társult
de valóban igaz, hogy ne is iedegesítsük magunkat ezen, a lényeg, hogy egészséges legyen mindannyiunk kisbabája:)
Na látod, Te is nézegeted ezeket a táblázatokat:-)
Persze,hogy kíváncsi mindenki,és ha nem azokat a méreteket kapja,akkor kicsit megijedünk.
Nekem első bébi 11 hetesen 55 cm volt, most 11 hetesen "csak" 44 centi.Nem aggódom,biztos kisebb baba lesz.
Természetesen mindenki kiváncsi, mert miért is nem...most hogy itt írtátok, hogy méretek így megy úgy...megnéztem vagy 5 táblázatot és vagy tól ig határok vannak de mindegyik tök különböző...hát most melyik az igazi?
lányok, majd elfeletjtettem.
Tegnap találkoztam egy dúla ismerősömmel és azt mondta hányingerre a 2es Schüssler só a legtökéletesebb kismamáknak.
Lehet kipróbálom,,, tegnap még tünetmentességről írtam reggel, majd egész nap kijött minden ... :(
Én csak utánaolvastam Lily miatt,mert nagynak találta a babát.Én a méretek miatt nem stresszelek...
Nekem a 34.-ik héten Miskolcon azt mondták,hogy 3700 g.A 37.-ik héten 3880 g-mal született.
Én is egész nap majd megfagytam....
6 hetesen voltam.Legközelebb a 12 hetesen kell mennem.
mert,hogy ugye görögdinnyéből is tudsz venni 10 kilósat is meg 5-öt is ugye...
Nincs két egyforma gyümölcs sem, így tessék méregetni
[link]
Nah a súly dolog az meg végképp idegesítő...amikor voltunk annó 4d-n 28 hetes voltam és 2800g körül becsülték a gyereket...aztán a 36. hétre 2250 lett belőle..szóval ebben aztán abszolúlt nem hiszek...
Egy barátunkat azért császározták meg a kiirt időpont másnapján mert a doki azt mondta, hogy több mint 4 kilós a gyerek aztán 3300 vagy 3500 volt már nem tudom pontosan, de simán mehetett volna mert fejvégű volt... aki túlhordós mindenkit ijesztgetnek aztán vannak babák akik a 3 kilót sem érik el...persze vannak kivételek...de szerintem ezen sem szabad stresszelni...majd ha 40 hét eltelik és nem akar kijönni akkor lehet picit izgulni...
Végül is megnyugodtam, mert másnak is ennyi lett a genetikán a becsült súly majdnem. :)
További ajánlott fórumok: