2012 novemberi babák (beszélgetés)
Bjonda gratula a picilányhoz! :)
Hát lányok jövő hét közepéig még sajnos ezt a fosimosi időt mondják...
Orsi vizet, meg vizes törölközőt a nyakadba feltétlen vigyél!!!
Sziasztok!
Kicsit lehetne már hűvösebb , ez már kibírhatatlan.Nekünk annyi a szerencse,hogy éjszakára lehűl egy picit a lakás és így lehet aludni.
Ebben a melegben nekem sem lenne kiöltözni,utazgatni.
Bjonda örülök,hogy minden rendben és gratulálok a kislányhoz.
Jó reggelt Mindenkinek!
Ma i s melegünk lesz, én éjszaka már alig aludtam, egyhuzamba másfél óránál többet nem sikerül, mindig felébredek h melegem van és szenvedek egy ideig mire elalszok újra. Remélem már nem tart sokáig ez a meleg, amúgy is utálom, de így biztos a babóca is érzi h nem pihenem ki magam rendesen. Hétvégén ráadásul esküvő, 3 órás út szombaton, vasárnap vissza, rohadtul nincs kedvem menni sehova ebbe a melegbe, meg puccba vágni magam. Otthon olyan jó biinibe, bugyiba flangálni vizes törcsivel a nyakamban.
Bjonda gratula a kislányhoz!
Vigyázz magadra!
És jó pihit a hétre:)
Jujj ez nagyon nem jó:(
Akkor jó pihenést a hét további részére, igyekezz hűteni magad.
Babakocsit eddíg úgy beszéltük, újat veszünk, persze nem a legdrágábbat. De nézelődök a neten is,meg be szeretnék nézni bizományiba,milyenek vannak.. Tesóméké a két gyerek után már eléggé romos lett. Lett vna ismerőstől használtan, de nemvártak ránk (érthető), eladták.
Szerencsére tele vagyunk ruhákkal is, csak ki kell válogatni a szezonnak megfelelőt.
A sárga jó szín, kislánynak és kisfiúnak is.. :) Vszínű a szoba sárga és kék lesz...
Mi majd szeptemberben kezdünk neki a szobának,festés,új padló stb,akkor már meg lesz az ő helye is.Addig nem is akarok nagyobb vásárlást csinálni,nagyjából már kinéztünk mindent,hogy mit szeretnénk.
Azért ha csütörtökön megmondják hogy rendben van e minden,tuti fogok lassacskán apróságokat venni
Czinke! És speciel semmit nem vásároltam még. Nézelődők és mindenhol mérem fel a terepet. Azt tudom, hogy babakocsit valószínűleg használtan veszek, sztem felelsleges az 50-a villagos égig való kiadás. Kiságyat kapunk a barátnőméktől és a nagy teher meg is van :D A többit meg innen onnan, az elején úgy sem kell olyan sok minden. Én még a fejőgépen gondolkodom. A fiamnál volt kézi, de sok hasznom nem volt, mert nem volt tejem. Babaágynemű meg van még a fiamé, igaz kisautós és ha lány lesz akkor gáz, de míg picike sztem még ez is elmegy :) Takarók is vannak, pólyám is van. Igazán csak pelenke (ilyen is, olyan is), bodyik, rugik, harisnya, sappik és levegőztető zsák kell. Olyan cukik vannak fent az árveréses oldalakon :)
Holnap megyünk UH-ra (vissza lettem rendelve a hasikám miatt :D ) és talán kiderül, hogy milyen színt is kell venni. Ha nem, akkor marad a fehér és a sárga, a többi meg meglesz mikor kibújik :D
Már lehet, hogy nem is akarom tudni, hogy ki van odabent :D
Jó ez a készülődés,nemigaz? :)) Kiságy, állóka, bútorok vannak, ruhácskák is, babakocsi kell még és apróságok (néhány textilpelenka, cumisüveg, cumika) ..
Nagyobb dolog a szobát kifesteni, szőnyeget venni,berendezni...
Egyébként jóval megfontoltabb vagyok, mint az elsőnél, nem kellnek felesleges dolgok. Fürdetni sem kell az állványos kád, jó a tesótól megmaradt sima műanyag. Ahogy ülni tud úgyis családi pancsi lesz apával és tesóval...
Aha, én is az izmokmiatt szedem,mert mikor abbahagytam olyan izomgörcseim voltak,főleg éjszaka hogy ordítani tudtam volna,meg a hasam is bekeményedett sokszor...
Igyekszem sok főzeléket is enni, most hogy van tök, cukkini, stbstb.. Kenyeret és tésztát egyáltalán nem eszek, és mégís vannak problémák.. Érdekes... :(
Csak arra vigyázz, hogy a magnézium növeli az étvágyat:)
Amúgy ezt még én sem hallottam, de elvileg arra van h lazítja az izmokat, és végülis a bél is izom azt is ellazítja, lehet könnyebben megy majd a dolog.
A vége felé már nem is lehet Mg-ot szedni,mert pont nem kell lazítani a méhet az utolsó hetekben mikor felkészül a szülésre. Legalábbis én ezt olvastam valahol.
Napi 3x-4szer szedjél magnéziumot és nem lesznek gondjaid!! :)
sőt...! :D
Álitólag a sok rost sem jó. Az is okozhatja a szorulást.
De a magnézium segít és még a baba is jobban érzi tőle magát.
Legalább túl leszek rajta és nem kell több felesleges telefont bonyolítanom.
Várandósok az igazi csajos film,nem tudom hány férfit lehetne erre rábeszélni :) Az én páromat sem lehetne,bár őt moziba is kész kabaré elvinni .
Hú az kemény út lesz akkor. Vigyél magaddal hideg innivalót és nedves törlőkendőt az útra, hátha úgy kibírható.
A Várandósokat én is meg akartam nézni, de párom nem volt hajlandó eljönni velem:(
Na de majd megszerzem valahonnan.
Én is nézegettem könyveket,valamit majd veszek,azért jó ilyenekről olvasni.És még a várandósok című filmet szeretném megnézni.Ha egyszer már itthonra is meg lehet szerezni.
Olvasgattam miket lehet tenni szorulásra,hát vannak érdekes párosítások,nekem most a tej és sárgabarack vált be.Amúgy én sem járok túl sűrűn pisilni,lehet tényleg a párolgás:) Vagy nem ott fekszik mostanában.
Tegnap barátnőmmel kávéztunk délután,este annyira virgonc volt babó,édes volt :)
Közben megoldottam a kórházat is,csütörtökön megyek genetikai uh.ra,Jászberénybe,nagyon jó fej volt a nő,mondja ha már oda tartozom menjek el oda.Legalább a héten túl leszek rajta :))
Amúgy azon már nem idegesítem fel magam,hogy 40kmre van tőlünk ,2szer szállok át és három és fél órával előbb indulok :)
Nekem is mondta tegnap párom h úristen mekkora a hasam és kérdezi mekkora lesz ez még.
Én háton fekve szoktam jókat röhögni ahogy itt-ott ütögeti a hasam a baba és apukája is látja rendesen.
Csak azt nem értem honnan a francból tudja h odarakom a kezem a hasamra pl reggel. Tök óvatosan odateszem még fekvés közben és érzem h rögtön elindul arra és rúg vagy üt. Pedig nem nyomom meg mmeg semmi ilyesmi. Ilyenkor dagadok a büszkeségtől h milyen okos és ügyes a mi kis babucink:DDDD
Szia,
ahogy nő a baba, egyre nehezebb dolgunk lesz.. :) Nekem is vannak szorulásos problémáim az utóbbi 1-2 hétben, előtte egyáltalán nem volt...:( Hiába a sok gyümi és zöld, meg sok folyadék..
Hát sajna lesz itt még pár kevésbé kellemes tünet. Jaj én csak azért izgulok, h ne pisiljek majd be:)
Olvastam most két könyvet is a terhességről, de ilyen vicces naplószerű formában
Az egyik asszem Szécsi Noémi Egy kismama naplója, na ő elég jól átadja h ténylegesen milyen érzései, tünetei vannak egy kismamának. A másik címe: Barátnőim a terhességről, az is tetszett, jókat röhögtem rajta.
Ez a két könyv előhozta belőlem megint kicsit az izgulást, de úgy vagyok vele akkor lenne baj ha első gyereknél csöppet sem izgulnék semmi miatt és nagyon vagányan állnék neki az egésznek, na akkor tutira rosszul sülne el.
Nem lehet h már nyomja a baba kicsit a gyomrodat? Lehet hülyeség de előbb-utóbb fogja ahogy olvasgattam.
A rugdosásból már én is érzem h egyre feljebb kerül, már közvetlenül a köldököm alatt szokott ütni-vágni, 2 hete meg még csak alul kaparászott:) Múltkor is mondtam neki h ki ne kaparja már magát, annyira fura érzés volt:)
Én a meleg miatt is várom, h költözzünk, itt 3. emeleten lakunk, ez a legfelső szint, az újban földszint lenne és kevésbé tűnik melegnek ahogy megnéztük. A hálószoba kifejezetten hűvös volt mert oda már csak este süt be a nap lemenőben.
De ha meleg lesz oda már lehet beruháznánk egy klímára, ebbe a lakásba már nem.
Hihi, viccesek egyes védőnők :D
Irigyellek kicsit a fázás miatt :( Én már fél5-kor tusoltam, mert nem bírtam tovább.