2012 januári babák (beszélgetés)
Szia
Nálam amikor kint volt a védőnő,akkor megmutattam neki, hogy én minben gondoltam hazahozni, és kérdeztem, hogy ahhoz még mit kell alá és főlé adni.
Ez lett: body, rugi, 3 részes szett (nadrág, vékony pulcsi, vékony kardi - nem annyira vékony, de nem kötött pufi rucik ezek), vastag overál, vékony sapi, vastag sapi. Asszem ennyi... ja meg azt mondta, hogy a lábára kellene még egy vékony pl. kötött cipőcske
Ma egész nap pihentem és még 1 db keményedésem sem volt... :)
Ti miben hozzátok haza a babát? Ruha, bundazsák, overál stb
Nekem is újra sűrűbbek lettek a keményedések, de mostanában én sem pihenek eleget.
Volt, hogy napi 6-8 x 250 mg magnéziumot szedtem és az sem segített annyit, mint a pihenés. Pontosabban a vízszintes fekvés.
Nekem a 18. hét óta egyre gyakoribbak, de mára már megszoktam.
A nőgyógyászom nem izgult annyira, mikor még 24 hetesen mondtam, hogy egy nagyon keményedős nap után egy kevésbé keményedősen 26-ot számoltam estig (de éjjel is van, hogy arra ébredek, kőkemény a hasam). Az ezt megelőző napon volt olyan óra, amikor 5 percenként jöttek a keményedések, kb. 8-10. Akkor a doki megvizsgált, a méhszáj zárt volt, így nem írt fel semmit és nem utalt be, csak fokozott kíméletet javasolt.
Én felváltva egy nap pihenek, egy nap meg intézem a dolgaim. És sosem fekszem a hátamra.
Szerintem próbálj többet pihenni. :)
Én azért néha bűnözök...az elején nagyon figyeltem rá, de rájöttem ha este,reggel és napközben figyelek rá akkor a 180grammba belefér a normális ebéd...
Eleinte sokat méregettem magamnak de mostanában azt sem csinálom...te szoktad mérni?Mikor? Evés utáb 1órával?
Reggelre el is múlt :) de a keményedések nem :( pedig sok magnéziumot szedek, bár nem is pihenek annyit mostanában. Tegnap is 3,5 órát álltam a konyhában, a férjem szülinapja volt :) de a végére megbántam hogy nem rendeltem inkább vmit :)
Ma elhatároztam hogy egész nap pihenek, megnézem lesznek-e keményedések, ha igen akkor holnap elmegyek a dokihoz.Remélem nem fektet be a kórházba...
Ilyenkor mennyi keményedés tekinthető normálisnak?
Még mindig max napi 10 ill. óránként max 4?Vagy a 32.hét után már több a "megengedett"?
Az én dokim is nagyon alapos, de szerintem ez nem baj.
Nekem most felemelték 180-ról 200-ra. Nagy változást mondjuk nem érzek és ezzel is úgy tűnik rendben van a cukrom.
Szia!
Én is január 8-ra vagyok kiírva pénteken megyünk UH-ra.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy menni a súlya.
Nincs kinyílva a méhszáj,teljesen zárt, csak rövidebb, bár lehet hogy alapból nem is volt 3000, csak 2000.
Állítólag nem lehet érezni azt ha nyílik... Nekem már egy ideje minden vizsgálatnál megnézi,de már 23.hét óta nem változik szerencsére. Majd 23-án megyek legközelebb.
Ma elkezdett fájdogálni jobb oldalon a combomnál,az ágyék körül. Nem vészes csak nem volt még ilyen és mintha keményedéseim is lettek volna. Nem tudom mi lehet ez...
És volt valami tünete nálad a méhszáj kinyílásnak?
Amikor én voltam, akkor 4-en voltunk, és nem fáradtam el. Általános felkészítőről sajnos nem tudok. Nekem a doki eddig csak egyszer nézte a méhszájat, akkor rendben volt.
sziasztok
voltunk doki bácsinál csüt és az adatok alapján 31.hetesnek felelünk meg pedig csak 29.hetesek vagyunk de minden rendben. :)
Jáhn Ferenc kórházba valaki januárba szülni fog?
Bementem reggel,ettem ahogy szoktam itthon és ott is kaptam ebédet, vacsit. Volt 8 vérvétel: 10:30,13:00,15:30,18:00,21:30,1:00,3:30,7:00
Reggel elküldték a laborba, délután megvolt az eredmény. Minden eredményem tökéletes lett :) sajnos a terhelésesem csak 8,2-re ment vissza a 24.héten, ezért 180g szénhidrátdiétán vagyok.
Bár van ismerősöm akinek ezzel a 8,2-es értékkel nem is foglalkoztak...az én dokim nagyon alapos.
Nálunk ugyanez a helyzet, mi sem vesszük észre, hogy nőtt a pocakom. Csak a leendő nagyszülők szoktak ledöbbenni. :)
Terhességi cukorbetegséged van vagy előtte is volt?
Sziasztok!
Van olyan kismama ezen a főrumon aki Nyíregyházán fog szülni?
Szia!
Igen ha végig kitartunk akkor valószínű hogy 4 kg van azon is felül lesz. Azért nagyon még voltam itthon ilyedve mert 3 hete voltam, és azóta nem híztam és féltem hogy ő sem, már én kórházra meg mindenre gondoltam, mert a férjemmel így magunknak nem tűnik fel hogy akár naponta is mennyit nő a hasam, de a doki egyből azzal kezdte a poci jó nagyot nőtt. Sajnos én cukorbeteg vagyok, úgyhogy várható a nagy baba.
Szia Anita!
Szépen megnőtt a picilány. :) Szerintem elképzelhető, hogy nem lesz kis súlyú baba.
Sziasztok!
Csütörtökön voltam a dokinál, a 32. hét utolsó napján a doki 2000-2200 grammra becsülte a kislányunkat. A szülés időpontja januát 8, úgyhogy addig még gondolom duplája lesz.
Hogy csinálták a cukorprofilt a kórházban?
És rendben voltak az eredményeid?
Gondolkodtam már ezen a kismamajógán én is, de így hogy a cx 2000 már nem biztos hogy ajánlaná a dokim. Sokan szoktak lenni? Nehéz? Elfáradsz a végére?
Nálunk nem apás szülés lesz,de egy általános felkészítő lehet hogy érdekelne. Olyat is tart?
Szia!
Elmehetünk.Te tudsz vmi pontosabbat is?Hol,mikor stb?
Az a baj, hogy én nem külön szobában dolgoztam, hanem egy légtérben ültünk vagy 8-an, 9-en, és mondjuk abból volt hogy 4-en köhögtek, meg az egyik lázas is volt. Na itt telt be a pohár :)
Azzal ne foglalkozz, ha megsértődött, ha nem éri fel ésszel, hogy kismama vagy és nagyon nem mindegy, hogy lefertőz-e vagy sem... Sajnos az emberek nagy része nem foglalkozik ezzel, én sajnos tapasztaltam. :( Sőt a mhelyemen van egy másik kismama, ő le is betegedett szépen.
Nekem is sokat mocorog a Manóm,sőőőtttt...most talán még többet mint eddig, és van hogy fájdalmas is!:-SSS
De megéri...ja, és köldököm már vagy 3 hete nincs....tök síma!:-))