2012 januári babák (beszélgetés)
Na, én meg már reggelenként úgy szuszogok, mint öreganyám :) Mint aki 3 km-t lefutott éjszaka. Estére lesz jobb csak. És eléggé fájnak megint a csontjaim, ha megyek.
Úgy látszik jönnek a nyűgök.
Tudtok bármi infot erről a kéjgázról? Azt hiszem lehet kérni, de a nőgyógyász szerint nem túl hatásos.
Tényleg nagyon rossz! Férjem már orvoshoz akart küldeni... Most jöttek az első keményedések is.
De még sok van vissza!!!!
Szia!
Igen, nekem tegnap, és nagyon kellemetlen volt...szó szerint fájt...aztán alábbhagyott, én meg bedobtam egy magnéziumot....de ma is rendetlenkedett a pocak!:-SS
Tuti front van!:-((
Sziasztok!!!
Nyilal eléggé alul a hasam. . . Semmi más gáz nincs, csak bele-bele nyilal. . . . Mitől lehet? Volt másnak is ilyen???
hát az én védőnőm eddig igazán még semmiben nem nyújtott semmit...
kivi leszek a szülés könnyítő szerekre mond-e valamit vagy magamtól kell...
szia
hát nem......
eddig napi 1 órát sétáltam melóba de most itthon vagyok, úgy hohy majd tudatosan kell figyelnem hogy legyen ezután is némi km, majd a városba sokfelé gyalog megyek autó helyett
Sziasztok!
Olyan fáradt vagyok mostanában. :(
Ti tornáztok/jógáztok rendszeresen?
adok pár linket, szerintem ezek segíteni fognak eligazodni, és dönteni!
Ahogy nézem, lehet 2011 -re nincs meg a 180 bérezett napod augusztus végéig, akkor: "Ha az anya nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelőző évben és a szülési szabadság kezdő napját közvetlenül megelőzően sem 180 naptári napi, figyelembe vehető jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély napi összegének alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2011-ben 156.000 Ft) harmincad része."
Ha ennél kevesebbet kerestél 2010-ben, akkor érdemesebb úgy, hogy 2011 legyen az alapod... De ha 2010-ben ennél többet kerestél és ott van 180bérezett nap, idén jobb a tgyás-t elindítani.
Én így értelmezem a dolgokat.
De itt a linkek, ahonnan okosodtam, szerintem segíteni fog, idei linkek.
Ez itt van pl:
és itt a TGYÁS-os pár cikket elolvasod, szerintem képben leszel, és az egyikben van egy link is, amivel kb tudsz kalkuláltatni is, hogy mennyi lesz az összeg:
Tehát: a táppénz a szükséges biztosítási időbe beleszámít (2éven belül 365 nap), de alapját
nem képezi a juttatásoknak, hanem bérezett/jövedelmezett napok.
Szia
akkor biztosítási jogviszonyod van bőven
nem, nem kezdem meg, mert akkor 2010-es bérből számolják, nekem volt idén némi béremelés, tehát a 2011-es jobb alap.
A táppénz nem alapja Tgyás számításának, nem lehet, hisz már az is a béred x%-a, annak nem vehetik újonnan megint az x%-át...
De ők egész pontosan úgy fogalmaznak, hogy ami után xy járulékot fizetsz, táppénzből nem vonnak azt, csak SZJA-t.
1-2héten belül én is neki akarok állni mosni,és beszerezni maradék dolgokat, csak még a szobában van kis meló.
Talán 2002 ben kezdtem el dolgozni, azóta folyamatos a munkaviszonyom, csak most vagyok táppénzen. Te nem kezded meg a szülési szabadságot január 20 előtt 28 nappal? Mert én azért gondoltam hogy megkezdeném decemberben mert akkor talán a 2010-es évet veszik alapul a tgyásnál. A munkabérem nem emelkedett 2011-ben sem. Csak azért félek a 2011-es évtől hogy a táppénz miatt nehogy kevesebb legyen az átlag.
Én ma elkedztem mosni? Csak nem hamar még, sőt a kórházi cuccomat is kezdem készíteni. Köszönm válaszodat.
nem tudom aug-ig megvan-e a 180 nap? annak veszik napi átlagát
ha nincs azt nézd meg akkor mi van, akkor mit vesznek alapnak, az mennyi és hogy viszonyul a 2010-es béredhez, így el tudod dönteni most vedd-e fel, valahol olvastam,egyszerűen rákerestem tgyás számításra, de nem jegyeztem meg, mert bár nekem is van tp, de 180 nap megvan, én jan20ra vagyok kiírva, bízok is a jan-ban, most szabim töltöm és 35.héttől tp lesz nekem is
Szia Anita!
Húúú, nem egyszerű, és sztem minden attól függ, melyik évben szülsz (ez nálam is így van/lesz), csak ezt sajnos nem tudjuk előre-
2011. évi szülés esetén:
- ha a fizud 70%-a a táppénz maximumánál (156.000 bruttó)több, akkor úgy jársz legjobban, ha szülésig táppénzen tart a dokid, mivel akkor a tgyást még utána fél évig kapod (ez a legjobb pénz, mivel nincs maximuma - a előző évi átlagkereset 70%-a) Ezután jön csak a gyed, ami viszont kevesebb a táppénznél is. Ha megszülsz még idén, akkor a tgyás a 2010 évi átlagkeresetből számolódik.
2012. évi szülés esetén:
- mivel Te augusztustól táppénzen vagy, itt viszont mielőbb tgyásra kéne menned (sztem), hogy a 2011 évi átlagkeresetedbe már mielőbb a tgyás számítson, ne a táppénz. (amúgy sztem a táppénz is beleszámít az átlagkeresetbe, csak nyilván jól lehúzza)
De ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy én jól gondolom. Remélem kicsit azért tudtam segíteni.
Ja, és szerintem a tgyást az igényléshez képesti előző év átlagkeresetéhez számítják.
Javaslom, hogy a mhelyeden kérdezd meg a bérszámfejtőket.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy én 2011. augusztus vége óta vagyok táppénzen. A szülés időpontja 2012. január 8. A tgyás-t igényelhetem december 10-től. Kérdésem hogy ha még ebben az évben igénylem akkor a 2010. évi fizetésemet veszik alapul? Vagy ha csak a 2012-es szülés napjától igénylem akkor a 2011-es évet veszik alapul. A táppénz összege hogy számít bele, vagy csak az augusztusig megkeresett béremet számítják? Mert akkor a 2011-es fizetésemmel rosszabbul járok? És mi van akkor ha mégis megszületik a babánk még az éven? Köszönöm a segítséget, de most már hogy nemsokára intéznem kell próbálok tájékozódni.
Én ma voltam dokinál, azt mondta hogy a magzatvíz átlagos, a méhlepény teljesen homogén (ha jól emlékszem), még semmilyen fokban nem érett. Nézett áramlást is, az is teljesen jó és ismét fejvégű :)
33 hét és 1 nap Viszont súlyt nem becsült :( csak a szokásos THQ,FL stb. Ezek a korának megfelelőek...
A köldökzsinórt csak szülés után mérték ugye? Előtte nem lehet megnézni, hogy mekkora? Mindig amikor rákérdezek, hogy jó helyen van-e, nincs-e rátekeredve akkor azt mondják, hogy valahogy mindig rájuk van tekeredve, de nem szorosan.
Amikor én születtem, akkor annyira rövid volt a köldökzsinór, hogy azt mondta Anyukám összeért a fenekünk. :)))
ÁÁÁ a magzatvíz miatt ne aggódj, nekem mindig extra kevés volt, alkati dolog is, mert sokat iszom, de nem akkora probléma. A köldökzsinórjuk is mindegyiknek alig volt 30 centis, de így legalább nem tudott rájuk tekeredni (vannak 80-90 centis köldökzsinórok is!)
A méhlepényt nem tudom, én jövő héten megyek legközelebb, de legutóbb azt mondták, hogy megint jó nagy, és gazdag vérerekben, de hogy ez mekkora osztályzatot jelent, fogalmam sincs. Amúgy a vége felé, ugye mindenképpen öregszik kisebb nagyobb mértékben, 9 hónapra van "kódolva"
Ez nagyon durva, tényleg:(
Nekem a picurnak isofix van, és a nagynak pedig természetesen még mindig fejvédővel ellátott, amit folyamatosan, ahogy nő, állítani lehet, ha megállítanak pl azzal a fejvédő nélküli kicsi üléssel (amivel a próbababa beüti a fejét oldalt az ablakba), akkor engem meg is bírságolnak, pedig már 9 éves a fiam, mégis ilyen fejvédős ülést kötelező használnia. A kocsimon van oldalsó airbag is, de akinek nincs, annak muszáj legalább ezt.
Az isofixnél meg míg pici volt, kötelező feltenni elöl a hasuknál egy ilyen hasvédő panelt, és csak utána bekapcsolni a biztonsági övet. A mózeskosaras elég durva volt, de mondjuk lehet, hogy nagyon gagyi márkás és ezért esett szét (szóval azért számítanak ilyenek is).
Ja, és a nagyfiam ülését egyszer teszteltem is (sors keze!!), mert elöl akart ülni és be volt kötve a biztonsági öv, fejvédős ülés, balesetünk volt de kicsi, azért megéreztük mindketten, és szerencsére nem lett semmi baja, de mondta, hogy azt nagyon megérezte mikor a biztonsági öv megtartotta...
Ezért, ha nincsenek bekötve (hisztizés miatt) tényleg az életükkel játszunk (tudom, közhely, de van, aki megengedi, hogy ne legyenek lekötve)
Sziasztok, Itt beszélgettünk a minap az autóba rögzíthető ülésekről.
Találtam egy hasznos linket:
Nos, itt minden jól látszik! Pl miért fontos a menetiránynak háttal bekötés kis korban, miben jó az ISOFIX (az egyiknél kirepül az ülés a kötésből nagyon durva), miért fontos a fejpárnák és helyes beállításuk (oldalütközés esetén verődés), valamint bár többségében csak üléseket láttok, az utolsó előtti 4ik, nagyon a végén, egy beköthető mózes (na ez utóbbi nagyon durva, szinte szétesik).
Az egyik hírportál autós részén találjátok, többek között felhívják a figyelmet, hogy baleset esetén semmiképp sem szabad rögtön kivenni a gyermeket a hordozóból, meg kell várni a mentősöket akik üléssel együtt kiemelve alaposabb vizsgálat után döntenek csak kivétel és hordágy mellett.
Udv, Adri
próbáld ki az espumisant
Nekem segített
Hálóinget Én 4-et viszek be mert abból sok kell, annyit fogunk izzadni mint 1ó, arról nem is beszélve, hogy össze is vérezhetjük
eldobható bugyi nem fontos, Én vittem, hogy vizsgálat előtt csak letéphessem magamról
pelust Nekünk kell vinni, Én 1 csomag 27 db-os huggiest viszek be
ha nem elég majd apa hoz be, de ennek elégnek kell lennie
Szia!
Hálóinget többet vigyél, legalább annyit, ahány napra bent tartanak, mert nagyon sokat fogsz izzadni szülés után, és akkor a napi 1 biztos, hogy elmegy....
Az eldobható bugyi nem létszükséglet, de egyszerűbb eldobni, mint mosogatni, ha véletlenül pecsétes lesz...nem kell szárogatni, meg ilyesmi...
Szoptatós melltartót Én kb. 8-at vettem(illetve volt is), mert az elején, amíg nem áll be a kereslet-kínálat a tejcinél, addig nagyon gyorsan el tudsz ázni, és akkor jó, ha van mire lecserélni....
A babamotyó az kórházfüggő, de ahogy hallottam, mindenkitől kértek pelust, mert nem tudnak a kórházak elegendőt biztosítani....ruhát én viszek a Manómnak, de ez is rajtad múlik.