2012 januári babák (beszélgetés)
Napi 6-7, a 8 nincs meg. Gondolok itt a rendes 20 perces szopizásokra.
Te mindig felkelted 3 óra után?
Szia!
Én úgy szoktam hogy fejek többször, és ami van délután vagy este odaadom, volt már úgy hogy 100 ml is lefejtem, volt úgy hogy 50-60 ml-t. Ma még csak reggel fejtem 30 ml-t, most fogok menni fejni mert ma nagyon nyűgös volt délelőtt, fájdogál a hasa, utána vártuk a védőnőt, majd sétáltunk. Hazajöttünk fürdés, etetés. Én úgy csinálom hogy szoptatni próbálok, de tudom hogy sajnos úgyse jön semmi ezért a férjem már készíti közben a tápszert, vagy ha úgy van a tejet, a másik cumisüvegben pedig a tápszert amíg a tejet issza. Sajnos ez van.
Sziasztok!
Még egy dologban segítsetek már lszi!
Ti kb 50 ml anyatejet mennyi idő alatt tudtok lefejni?
Nálunk is szundi van a cicin.
Mi úgy csináljuk, hogy 15-20 perc egyik cicin, aztán ha van lefejve korábbról tej, akkor azt kapja, ha nincs akkor tápszert. Ha ezzel végeztünk, akkor Apuka próbál altatni, én pedig fejek vagy kidőlök és nyomom a szundit. Nagyon kimerült vagyok.
Nekünk is hasonlóképpen, ahogy nektek. Úgy kell álomba könyörögni a kisasszonyt.
Ti ébresztitek éjszaka vagy magától kel?
Gratulálok Melindának és Cicabogárnak is a babákhoz! Sajnos nekem még várat magára a babám, ha nem indul meg, a héten csütörtökön beindítják. Így is már 5 napja túlhordtam. Úgy tűnik, jól érzi magát odabent. :)
Kitartást minden kismamának, és boldog babázást az anyukáknak!
Judit
Szia!
Na van azóta fejlemény? Nálam semmi pozitív. Cicin bealszik, nem akar szopni, gondolom mert nem jön olyan intenzitással mint kéne. Eddig nekem a rekord fejés 55 ml (tegnap éjjel), de ma már pl. csak 30 jött le. És Ti hogy oldjátok meg az etetést? Szopi, fejés, tápszer? Mert én ettől vagyok ki, mire ezzel végzünk, kezdődik a következő etetés. :(
Kedves Kismamák!
Örömmel tudatom veletek,hogy 2012.01.15.-én 3400g-mal és 54cm-vel megszületett kisfiunk,Kristóf!Anyuka és Picur is jól vannak!A Kismamáknak kitartást és egészséges picurt,az Anyukáknak örömteli babázást kívánok!
Tisztelettel:Apuka
Sziasztok!
Nektek hogy telnek az éjszakák?
Nálunk kb 1kor ébred, eszik, új pelust kap és utána még legalább egy órát fent van, amikor is foglalkozni kell vele. Utána elalszik és 5 körül ismét kelünk, eszünk és 1-1,5 órát "játszunk"
Sziasztok !
2012.01.06 án megszületett Ádám 3650 grammal , és 51 cm-el .
Jó babázást mindenkinek !
Sziasztok!
Gratulálok Hanabell és Gribedli a babákhoz!
Én is 12-re voltam kiírva, de még mindig nem bújt elő a fiatalember. Fájások már vannak, de még semmi komoly. Remélem hamarosan én is beszámolhatok Nektek a szülésről és a babánkról.
Jó babázást Nektek! :)
Gratulálok Hanabell és Gribedli!!!
Jó babázást
Sziasztok, gratula a babazoknak, az en kislanyom is megszuletett 12-en, bovebben leirtam a klubban, es a naplomban, nagyon gyors szules volt, kb 5 perccel azutan megszuletett miutan elment a magzatvizem, kb 4 nyomasra, gatvedelemmel.
Elotte mar egy napja bent voltam szerencsere, haza akartak 2x kuldeni de mivel mar 6 centisek voltunk, a fajasok nem
voltak eleg erosek de ennek ellenere bent maradtam. Meg jo, mert 5 perc alatt otthonrol nem ertunk volna be:))))))
Kitartas csajok! Es jo babazast:)
Nekem is fogadott dokim volt Pataki, én is nagyon jó orvosnak tartom. Nekem a burokrepesztést követően jó 2 órára rá már megszületett a kisfiúnk. Kaptam valami spéci "koktélt" :).
De a szülésznő is nagyon jó volt (azt hiszem Safranikné Erzsike), viszont ő nem volt fogadott.
Sziasztok!
Mi is csatlakoznánk a már babázók táborához! :)
2012.01.10-én megszületett kisfiúnk, Dávid. 3870 g és 55 cm. Nagyon nyugodt és békés baba, tettem föl egy képet róla.
A szülés pozitív csalódás volt - viszonylag gyors(6,5 óra) és kibírható. Nagyon jól irányította a doki és a szülésznő a dolgokat én meg a korábbi sok keményedésnek köszönhetően jól tágultam. A szülőszobán összesen 5 órát töltöttem, amiből 2 a szülés utáni megfigyelés volt :).
A következő babámat is Pataki dokinál és a SOTE I-en szeretném világra hozni. A kórházban töltött 3 nap is jó volt, nekem sokat segítettek a nővérek.
A még pocakos csapatnak kitartást kívánok! Ne féljetek a szüléstől, tényleg túl lehet élni! :)
A babásoknak pedig jó babázást!
Gratulálok neked is, jó babázást!!!
Meg fog nőni a kis Zitátok itt kinnt, szép napokat nektek!!!
Sziasztok!
Január 8-án megszületett a kislányom Zita. 48 cm és 2400 gramm. Császár lett a vége, miután a 3. nap után sem kezdtem kinyílni Prepidil zselé ellenére sem. Fájások voltak, de délutánra mindig elmúltak.
A baba sajnos a hosszas kórházi infúziós kezelés ellenére sem kezdett el növekedni, így a terhesség befejezése mellett döntöttünk az orvosommal.
Remélem mindenki jól van. :)
Nálam épp azt irja: Most szül?
Ne aggódjatok, még nem szülök...sajnos.
Nagyon nehéz már, holnap megyek ismét CTG-re.
Nem gondoltam volna, hogy végig kihordom a második gyerekemet is és főleg hogy kislány...
Na ezentúl bárki bármit mond...
Jó babázást nektek anyukák
Most néztem a táblázatot, nemsoká teljes lesz.
Szurkolok a még pocakosoknak:)
Sziasztok mi ais 100-110g-ot eszünk, általában.Van amikor kevesebbet eszik, de a következő szopizáskor bepótolja.
Nálunk most van az aza időszak, amikor felborul az eddig megszokott menetrend.pl tegnap alig aludt valamit, azután meg este csak egyszer kellett felkelni hozzá 6 órát aludt.
Most 60at szopizott :) erre már nem is pótoltam, ez az új rekord. Nálunk kb 20 percet szopizik az egyik mellből. A másik mellemet szoktam fejni, reggel és este mert abból nehezen tud enni és én nem szenvedek a kiemelővel. Ti mennyi ideig esztek?
Zalán általában bealszik szopizás közben, persze amikor büfiztetem felébred. De nagyon ritkán büfizik, és most hogy világosodik a széklete a hasa sem fáj.
Szerinted az baj ha nem büfizik?Nem eszik mohón...