2012 januári babák (beszélgetés)
Hanyadik hétben vagy? :)
Mikortól jelentkezett a hányinger?
Én ma vagyok 5+0 hetes és tegnap egy jóizű étkezés után nagyon megkavarodott a gyomrom. Úgy isten igazán vissza kívánkozott. De még tünetszerűen nem észleltem az émelygést.
Nekem most ujabban reggeli hanyinger helyett esti hanyingerem van:( meg napkozbeni...
Es utalom ezt a "kivanos" kifejezest de apci elment boltba es mondtam neki hogy megorulok valami tenger gyumolcse dologert, akarmi csak hal-ize legyen:))))
Mikor kellett volna megjonnie?
Altalaban azt mondjak, hogy 2 teszt kozott kene varni 4 napot mert ha azok koze tartozol akiknek amugy is alacsony a hcg akkor jobban kimutatja.
Ne izgulj, ha pozitiv, ugysem kesel le semmirol:) szoritok!
Köszi, holnap reggel tesztelek még egyet. :)
Akkor drukkolok hogy a következő tesz 2 csíkos legyen!!!:)
Pénteken teszteltem neg. volt.
Oké ;)
Most nem tudom mi van, ma volt /van egy kicsi krémes folyásom, eddig tök száraz voltam. Ez most jó vagy nem?
Igyál citromos vizet, az jó mind2 bajra! ;)
Nha a hányinger. :) Lehet engem sem kerül el majd a dolog. Ugye napközben csak csipegetek, szinte egész nap, eddig nem volt semmi bajom. De ma párommal elmentünk étterembe és olyan jó ízűt ettem... :) Aztán mikor haza felé tartottunk meg is lett a böjtje, olyan hányinger tört rám, hogy csak nha. Csodálkoztam is, hogy nem lett hányás belőle, pedig ezelőtt sosem volt bajom azzal, ha jóízűen étkeztem.
Sziasztok!
Egész este hányingerem van és fáj a fejem!!! Már nem tudom mi ez, remélem nem a szervezetem szórakozik velem.
Nagyon tanulságos amit leírtál, és tökre igaz. Nálunk nem volt gátvédelem:( de begyógyul:). Nálunk 10 és 1,5.
Én is úgy mentem oda elsőnél, hogy csak gátmetszést neee.
Aztán nem is éreztem, de a varrás marhára fájt, az igen pedig csak 3 pont volt.
A másodiknál már gátvédelem volt, semmi repedés, csak a nyálkahártya egy kicsit piros volt, azért 2 pontocska oda is. De ez 15 napon belül gyógyult, és nem is fájt egyáltalán. Időközben nálunk teljesen eltörölték a gátmetszést, mert az első és a második között 5 év különbség van, a harmadikat is gátvédelemmel szülöm.
Egy másik doki, aki látott a második szülés után, nagyon megdicsérte a varrásokat, és 4 héttel voltam szülés után de már kiestek addigra, szóval begyógyult, na azt mondta, hogy ha nem tudná, akkor nem mondaná meg, hogy már szültem. Ez duplán jól esett, mert nem az ő munkáját dicsérte meg, hanem egy másikét. Most az a másik már nyugdíjas, úgyhogy ehhez járok:)
Első szülő anyukáknak ajánlom, hogy ne úgy menjetek oda mint a betojt nyuszikák (mint én voltam):DDDD Minden begyógyul és elmúlik. HA nem így lett volna, nem is vállaltam volna be a 3-at. Az elsőnél tök meg voltam ijedve, és valahogy minden rémisztő és idegen volt, pedig én is láttam előtte videókat.
A másodiknál már tudtam mi vár rám, de valahogy fizikailag jobban éreztem, hogy mikor kell nyomni, hogy kell helyezkedni, hogy ne repedjek, és nagyon sajnálom, hogy ez a magabiztosság nem volt meg bennem már az elsőnél. Már eleve ahogy a babához nyúltam, másodszorra, tudtam, hogy ha sírdogál, nem baj, tudtam, hogy cicit akar, vagy csak kézben lenni.
Az elsőnél meg ilyen voltam: Most miért sír? mi a baj? Mit nem csinálok jól? Nem szopik! Rátették a hasamra és szinte megijedtem, hogy most mit csináljak, nem lehetett volna bent még egy hónapot?:DDDDDD
Gribedli Neked mennyi idősek a gyerekek?
Írtam a hoxának a táblázat miatt, de sehol semmi.
:(
Sokat számít ha elfolyika magzatvíz!!!:) Ügyes voltál:)
Nálam nem folyt el a víz, 23:05-kor jött az első fájásom, majd a fájások beálltak 5percesekre, ami kb 7-8fájás után már 2percessé sűrűsödött. Akkor kerültem be a szülőszobára, de a magzatburkom csak nem akart megrepedni. Hajnali 3-kor az orvosom repesztette a burkomat, és 5:50-kor bújt ki Balázs. Azt mondták ha magától reped a burok, Balázs előbb is megszületett volna. Nem tudom ebből mi az igaz... Balázs 3 nyomásra lett meg, a főorvosnak leesett az álla. Egy s*ggfej, mit szépítsük... Pont bent volt a szülőszobán:S Nem szeretem azt a dokit... Viszont ő azt mondta, hogy nagyon ügyes voltam, olyan profin nyomtam ki Balázst, mintha legalább a 4. gyerekemet szültem volna.:)
VIGYÁZZ MAGATOKRA!!! Mi délután gasztróshoz megyünk, íg ynem tudom mikor leszek fent.Mamikának 7végén megmondjuk hogy újabb kis jövevény érkezik.
Nha nekem most mennem kell, vigyázzatok magatokra kismamik. :) Kora délután majd felnézek. :)
TUTI, én a sok mozzgásra esküszöm, mind a két kicsinél sokat sétáltam, Dominál még lépcsőztem is mert akkor még panelban laktunk, most csak 3 lépcső van az udvaron:) Úgy tünik hat végre a kismama vitamin, mert múlik a hényinger, ma már nem is volt annyira vészes.:)
Woow, Böbush, akkor tényleg gyors szülésed volt. Hát remélem mindannyiónknak könnyű szülése lesz. :)
A gétmetszés nekem sem fájt, mondtam is az orvosnak, hogy a varrást éreztem, míg a szülés sem fájt, engem az hajtott csak hogy minnél előb kint legyen a kics, mert nekem mind a két gyerkőcöm fenékkel bíjt ki, és a levegő miatt gyorsnak és erősnek kell lenni, mindketten a 2 nyomsára megvoltak.Egyáltalán nem fájt, és semmit nem kaptam. Az első szülésssem a magzatvízelfolyástól 15 perc volt, a második babánál nem folyt el a víz csak szívárgott, nála 5óra és 11 perc volt
A szülés maga nem fájt nekem, a fájásokkal is tök jól elvoltam. Meg is dicsértek, mert csendben szó nélkül szültem. Sokan rémisztgetik az ember lányát, hogy hűűű milyen fájdalmas, hát nekem pozitív csalódás volt. Persze nincs két egyforma ember, így két egyforma szülés sem, én mégis azt mondom nem eszik olyan forrón a kását... Nem kell félni tőle:)))
Oké, a gátmetszéses rész nekem sem épp tetszett, és még nézni se nagyon néztem... De azzal bíztatom magam, legalábbis még, hogy mindenki túlélte, én sem maradok ott az asztalon, akármennyire is fáj, ha fáj és a legszebb dolog történik majd velem, mert megpillanthatom a manócskám és igazán anya leszek. :) Ki tudja, lehet szülés előtti hetekben meg az agyatokra fogok menni a paráimmal. :D
Én azért néztem meg a videókat, hogy nagyjából képben legyek mi is fog velem történni. A gátmetszéses résznél zokogni kezdtem, lebeszéltem a dokimmal, hogy ha nem muszáj azt ne... De végül muszáj volt:( Magát a metszést nem éreztem, a varrást annál inkább:( Másnap viszont már újra szültem volna szívem szerint:))) Na de még így is megérte, nagyon is:), és ha tehetném még vagy 5 babát szülnék, de sajnos nem lehet... Azért a tesóban bízok, remélem megfogant!
A Noel nálunk is így áll!:/
További ajánlott fórumok: