2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Már kezdtem aggódni, hogy ma fájdogál a hasam a magneB6 mellett is, de így hogy hallom nektek is szurkálgat kicsit nyugodtabb vagyok.
Nekem is szurkálgat a hasam :) Akkor tényleg az időjárás :)
Szia, GRATULA!!!! :) Csak így tovább! Puszika
Sziasztok.
Én is megjöttem minden ok eddig,tarkóredö1.1mm,orrcsont1.8.:)
Ma nekem is nagyon szurkált a hasam biztos az idö miatt.Meg is ijedtem pillanatra.
Szia,ma nekem is iylen a hasam lehet h az időjárás kavar be ez ügyben is és sztem normális ha nem erős és nincs vérzés akkor nem lehet gond én úgy gondolom.
Szia:)
Áááá dehogy szűntek:SAzt hittem jobb lesz majd 12.hét után d emost meg a vérnyomásom rosszalkodik de bízok benne h jobbára csak az idő játszik közre.Aztán persze a gyomor fájásom is meg van csak talán annyira nem erős,de érzem.Szóval jobb mint volt de még mindig nem az igazi,de hát küzdünk velük:)És te h vagy ,vagyis h vagytok?
sziasztok!
szerintetek, normális, hogy most vagyok 13 hetes és még görcsölget a hasam? és a jobb oldalam is szurkál. Remélem ez nem baj?!
Szia Andy! Hogy vagy, teljesen megszüntek már a rosszulléteid?
Manocicuka mi is szorítunk neked h minden rendben legyen,fel a fejjel!!!Megy a drukk nagyon!!!
Köszike! Nagyon kedves vagy :) Már úgy, ahogy megnyugodtam :) Tudom, hogy semmi baj nem lesz a kis manóval.
Egyébként elég nehez tudta megnézni a nőci ezt a tarkóredőt, mert nem akart olyan pózba fordulni, ahogy kellett volna....kicsit meg is nyomkodta a hasamat, elég sokáig tartott neki.
Hétfőn majd kiderül...bár a tanácsadóba megyek, nem tudom, hogy ott azonnal vizsgálat, vagy majd utána szerdán. Állítólag szerdánként csinálják ezt a vizsgálatot. Megkértem dokimat, ha tud legyen már bent ő is....bejön :)
Manocicuka, ne aggódj! Szorítok hogy minden rendben legyen!
Egyébként halálra rettentik a kismamákat terhesség alatt a határ értékek környékén évő eredményekkel.
Bár nem a Down szűrésnél, de nekem is van "élményem" a határokról :(
Kislányomnál a magzatvíz volt éppen határértéken és utánna egy csomó tök felesleges vizsgálatot csináltattak meg. 2 hétig nem aludtunk a párommal mire a negatív eredmények megjöttek
A barátnőmnél az AFP volt éppen határérték, mint kiderült a terhességi hetet nézték el, már több volt 17 hétnél, de azért neki is egy csomó + vizsgálatba került míg kiderül...
Szóval nyugi a határérték nem feltétlenül jelenti, hogy rossz!!!!
Szia Manocicuka! Én is szorítok, hogy minden rendben legyen, remélem, minél hamarabb elvégzik a vizsgálatokat, és megnyugodhatsz. Nekem a pajzsmirigyem szórakozik, amiatt kellett ma repetáznom a vérvételnél. Holnap lesz eredményem, és pénteken tudok a dokimmal egyeztetni, hogy mi legyen. Biztos minden rendben lesz, de ilyenkor ólomlábakon megy az idő...
A magzati tarkóredő mérés a terhesség első trimeszterében történik ultrahang vizsgálattal, a 11-13. hét között. Az ultrahang leleten NT jelzéssel látható a vizsgálat eredménye. Ez az érték 3 mm-ig számít normálisnak, de az eredmény értékét több dolog befolyásolhatja, mint pl. a magzat kora (mivel minél idősebb a magzat, annál vastagabb, hiszen együtt nő vele), valamint a magzat fejtartása is befolyásolhatja. A terhesség második trimeszterében a nyaki redő megvastagodás értéke 5 mm felett számít kórosnak.
Manocicuka ezt most találtam,tehát fel a fejjel:)
Szia,Sajnálom de ne aggodj minden ok lesz.Én holnap megyek,én is parázok.Ma megnézettem a kis picurim,55 mm es,bizom benne hogy jo lessz.Állitolag a 11,12,hétem is más lehet a tarkóredö.szoritok.: fel a fejjel.
Hétfőre kaptam időpontot, de a nőgyógyászom (dr. Nagy Károly) megsürgeti az összes vizsgálatot. Nagyon rendes, hálás vagyok érte...bízok benne, hogy semmi probléma nem lesz. Kicsit megnyugodtam. Köszi Lányok a bíztatást és az együttérzést, nagyon jól esik :) Ma akartam szólni a főnökéknek....de így ez elmarad most...
Szió! Nagyon szorítok, hogy gyorsan bejuss a genetikára, és ott megnyugtató híreket kapj!
Köszi Lányok! Nőgyógyászommal beszélt a párom, azt mondta, ha tudták mérni az orrcsontot (2,2mm), akkor az jó hír. De mindenképpen ajánlja ő is, hogy nézzék meg...és említette a félremérés lehetőségét is. Egyébként a hölgy, aki vizsgát, a neve előtt nem hordoz dr-t, bár enm tudom ehhez kell-e....lehet butaságot mondtam, de majd megnéz a doki (dr. Tankó), akkor 100%ig megnyugszom!
Nagyon szorítok és ne aggódj!
Szerintem is a genetikai vizsgálat a pontos, ne aggódj nem lesz semmi baj! Szorítok Neked!
Manocicuka sajnálom a rossz tarkóredőt, de szerintem egy ilyen határérték lehet mérési hiba is. Genetikán majd úgy is biztatót fogsz hallani, bízzál benne. Szorítok!
Sziasztok Lányok! Hát nagyon el vagyok keseredve....most jöttem uh-ról és a babám 57mm-es, 11+5 napos és a tarkóredő sajnos 3mm...PONT! Mivel határértéken vagyunk, így mennem kell genetikára...rettentően félek....nem szeretném, ha gond lenne. Mondta a nőci, aki megnézte, hogy nem kell aggódnom, de mivel határtérétk, MEG KELL NÉZNI! Ezt így jónak is látom, mert ha gond van, akkor tudjuk meg és akkor a szerint tovább....csak félek nagyon!!! Mindjárt hívom a genetikát, időpontért....szorítsatok Lányok! Puszi Mindenkinek!
Gery: én nem vagyok kívánósabb, csak egy bajom van, hogy különben is szeretek enni:) de most nagyon próbálok odafigyelni. A mostani terhességem +10kilóval kezdtem:S
Sziasztok, ismét itthon!
Nálunk nem a védőnő intézi az ilyen beutalókat, habár nem tudom mi az eljárás nem fogadott doki esetén. Fogadott dokinál az asszisztensnője intézi.
Zsana: ne parázz, kicsit keresgéltem, és sok okosságot tudtam meg. A kor az egy tényező a sok közül. Emellett nagyon sok más tényező befolyásolja az eredményt. Elvileg ezért is fontosabb a betöltött 12. hét után menni a vérvételre, mert annál jobb eredményt lehet kapni. Az én eredményemet befolyásolta valószínűleg nagyban az is, hogy én 11+3nál voltam, míg a magzati méretek amiket figyelembe vettek az 12+1(biometriai/mért adatok), így a számolásnál kicsit más adatok szerepelnek.
Úgyhogy ez teljesen jó érték:)
Én nem kaptam a védőnőtől. A down-szűrésre, mikor mész vérvételre, ott a csekkbefizetés kell, és a 12 uh. eredményt kell magaddal vinned. Nálunk csak ez kellett.
Szia Amália! Nálunk nem a védőnő intézi a beutalókat, a terhesgondozáson lévő nővér állította ki.
Kismamik, nektek van már valami amit kívántok sűrűn? Én mostanában megveszek a fantáért, pedig sose szoktam üdítőt inni. :)
Sziasztok kismamák!
Lenne egy kérdésem. Ti kaptatok beutalót a 12. heti genetikai UH-hoz és a vérvételhez?
Nekem nem adott a védőnő (kislányomnál adott,az kb 3 éve volt)azt mondta elég a kiskönyv.
Szerintem is teljesen jó a 2500,a barátnőmnek 2000-volt és 28 éves,teljesen egézséges kisbabája született.
Sziasztok kismamik. Na most aztán pe paráztam teljesen ,én 34 vagyok,akkor lehet majd az én eredményem még rosszabb lehet?Hu én már most nagyon várom a keddet,akkor uh-és után valoszinü vérvétel.de remélem minden ok lessz.Jó pihenést mindenkinek.
Olvasgattam, 1:250től rossz, szóval még a 2500 is jó eléggé :D
1:11.000hez durva. Hu ez tok jo! Most elgondolkodtam, hogy jo-e az enyem, de azt olvasom, hogy ez a 20eveseknel a downra a kockazat. Gondolom igy 29evesen megsem rossz, de majd 2.-an okosabb leszek, akkor megyek a dokimhoz. Az Edwards nekem is kevesebb, mint 1:50.000-hez.
További ajánlott fórumok: