2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Sziasztok!
A Down - szűréshez, vérvételre éhgyomorral kell menni?
Igen az első:) 7 órára megyek uh-ra azután vérvétel a Down-szűréshez.
Biztos nem ártasz a babócának a canestennel. Remélem segít rajtad és elmúlik a kellemetlen érzés.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, én eddig a Nívea intim lemoóst használtam, de kipróbálom a Sábát, hátha jobb lesz. Most voltam gógyszertárban, vettem Canesten kúpot, tűzoltásnak jó, mert 4 dokit hívtam fel, akik közül 1-nek van időpontja csütörtökre, de addig megőrülök ettől.A gyógyszerész azt mondja nem ártok vele.
Akkor nektek ez már a Down-szűrés is lesz egyben? Igaz? Biztos minden rendben lesz. Első baba?
Kedves Mona!
Nálam a terhesség kezdetétől van valami, engem is már mindenki kinevet annyira tisztaságmániás vagyok, de mindig előjön. A kúpoktól ne félj, én is kaptam (kliont-t, cns-kúpot, Mikogal) Most már mintha jobb lenne, de még mindig érzem. Én is nagyon aggódtam h. a picinek ne hogy legyen valami baja a sok kúptól. De az orvos szerint jobb ezt kikezelni mert a későbbiekben nagyobb problémát tud okozni. Amit én ajánlani tudok neked, ha a kúpot már elhasználtad, használj Gynophylus tablettát( Jótékony bacik vannak benne) gyógyszertárban és a dm-ben is tudsz venni. h. ne jöjjön vissza ez segít a ph.-t rendezni odabenn.(vagy esetleg amíg nem jutsz el orvoshoz, ezt használd) Ezt nyugodtan lehet használni terhesen is, nem árt a babának. Átérzem a helyzeted, én is szenvedek vele és semmi nem használt vagy csak ideig óráig. A sába intim lemosó is nagyon jó én ezt használom. És addig kerüljétek az együttlétet amíg van folyásod és kellemetlen.
Én pénteken megyek 12 hetes uh-ra nagy izgalommal várom, utoljára 8+2 naposan láttam.:-)
sziasztok.
Mona keresd fel a legközelebbi nögyógyászt,nem lehet vele játszani,anno 15 éve nekem is volt ilyen,2 hétig a korházba voltam vele.
Sziasztok lányok! Nagy segítséget kérnék!
Sajnos szendvedek a hüvelygombától, 3 hete volt már, akkor a doki adott kúpot, most megint visszajött és a dokim jövőhéten lesz valamikor, mert szabin van. viszont nagyon fáj. Tanácstalan vagyok, merjek-e 3 hét után egy újabb kúpkúrát?
Ha valakinek van tapasztalata, vagy ismerőse, akit meg tud kérdezni, nagyon megköszönném! Félek, hogy a picinek baja lesz!!
Pusz mindenkinek!
Sziasztok. Azthiszem en mar jartam koztetek de regen. En Marcius 26-ra vagyok kiirva es Szeptember 6-an lessz az leso uh-nk. :)
Jo egeszseget mindenkinek.
sziasztok!
Ha nem baj, én is csatlakoznék hozzátok márc 8-ra várjuk a babócánkat:))
Sziasztok!
Úgy látom, hogy elég kevés kismama várja márciusra, áprilisra a babáját, ezért, hogy többen legyünk, több tapasztalatot osszunk meg egymással, ezért létrehoztam a 2011 tavaszára várt csodák fórumot! ha gondoljátok olvasszuk egybe a két fórumot!
Dzsulajla, andy, koszonom a valaszotokat. Mondjuk a csaladban az ekcema is elo-elo jon, ugyhogy lehet egy probat megerne...
Nalunk most jottek a szemfogak, igazibol mar nincs sok vissza, majdnem mind kijott neki, de nagyon megszenvedte. A tobbi gyerekemmel nem volt ennyire nehez a fogzasos idoszak.
Sziasztok KIsmmaik!
Nem volt jó a gépünk ezért nem jöttem ne haragudjatok.
Gyors helyzetjelentés,túl vagyunk a 12 heti genetikai UH-on és vérvételeken is.
Az UH-on minden a legnagyobb rendben volt, pocaklkaónk ficánkolt össze vissza,rug,kapál,bukfencezik alig lehetett nyomon követni:)Méretei jók 58mm a tarkóredő pedig 1,4mm lett.
Vér eredmények Down szűrés 10np múlva lesz kész a többi pedig 1hónap múlva.
Úgyhogy röiden zeke történtek az elmúlt héten.
A rosszuléteim talán elműltak úgyhogy bízok benne ahogy ígértem is most már tudok jönni ésaktív is tudok lenni:)Persze ha Boti is engedi,neki most nagyon nyügi korszaka van felül egyszerre 4foga jön és nagyon szenvedünk:S
Borostyánláncról olvastam h szó volt,nekünk is van,hazsnálj(t)uk háát nem tudom h mennyire hatásos,sztem ez annyira egyén gyerek függő h kit mennyire visel meg h lehet próbálkozni sok mindennel de ha fáj akkor fáj,nincs megoldás.Mindenesetre mi mindent bevetettünk már de még igazi csodaszert nem találtunk.
Remélem mindannyian jól vagytok nőnek a Manókák oda bennt!
Szép hétvégét kívánok,sok pihenést!
Puszi
Sziasztok kismamik. Megérkeztünk a nyaralásról, hálistennek jól éreztem magam.
Szerdán megyek a 12 hetes ultrahangra, nálam a doki mindenképp a jövő hétre mondta, hogy kérjek időpontot, tehát a betöltött 12. hét utáni hétre.
Csütörtökön pedig vérvételre megyek, kombinált teszt szűrés is lesz. Ez az első itt ingyenes.
Borostyanlancra nem tudok pontos valaszt! Azert voltak szenvedos fogzasok, de talan nem annyira veszesek. De a borenek nagyon jot tett! Ekcemas volt elotte, legdurvabban a nyaka alatt a mellkasan. Na az pont erintkezett a lanccal, nagyon szep-tiszta lett a bore.
12. heti uh: gondolom korhaza valogatja! En egy klinikara jarok, maximalisan megbiztam/megbizok a dokimban! Szerintem az a lenyeg, hogy a fogadott dokitokban megbizzatok.
Szia!
En csak pecsi infokat tudok. Ehhez avervizsgalathoz nem szukseges ehgyomorra menni. Nekem ezt mondtak. Ezenkivul genetikai uh- okat altalaban 2D-ben nezik, a 3/4D az csak nekunk szuloknek lett kitalalva mozizas elmenyere, az orvosoknak a 2D szolgalja az informaciokat. Nekem volt olyan, hogy mozizas kedveert atkapcsoltak 4D-re, hogy fokozzak azelmenyt!
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik már esetleg túl vannak a 12.heti vizsgálaton a géndiagnosztikai központban . Csak annyit szeretnék tudni, hogy 12:40-re kaptam időpontot és mivel ott vérvétel is van, addig maradjak éhgyomorra?! Lehet buta kérdés, csak gondoltam azért megkérdezem! Még valami, ott milyen ultrahanggal nézik a babát sima vagy 4D-s?! Köszi a válaszokat előre is!!!! Vigyázzatok magatokra!
Köszike!
Tegnap összefutottam a dokimmal a városi megmozduláson :) Hát mondta Ő is, hogy ne foglalkozzak ezekkel a "túlképzett" asszisztensekkel!!! Majd Ő tudja, hogy mikor hova fog küldeni és miért!
Mindenkinek szép Napot!