Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 márciusi csodák fórum

2011 márciusi csodák (beszélgetés)

5732. amália78
2011. febr. 11. 12:32

Sziasztok lányok!

Én ma tudtam le a 36. heti vérvételt. Hétfőn vagy kedden megyek az első Nst-re. Attól függ Nyíregyen lesz-e időm bemenni oda is (Rékának szemészet 8:40-kor, be kell mennem a munkaügyre ezt a táppénzes kavart személyesen is megbeszélni + a szül szabihoz a papírokat kitölteni,azután munkatársamhoz akinél az adópapírjaim vannak) és ha esetleg nem lesznek sokan nst. Ha mégse jönne össze akkor kedden itthol (Kisvárdán), miután Rékát leadtam az oviban akkor átsétálhatok a város másik végébe.

5731. r.solyca
2011. febr. 11. 11:29

Sziasztok...

Nekem is nagyon fájt mindenem tegnap, a hasam olyan volt mint a kő! De mégis nagyon jó napom volt...beszéltem a szülésznőmmel aki egy tündér és olyan jó érzés volt, hogy ő lesz mellettem, hogy már egy hajszálnyit se aggódok, bár eddig se aggódtam...Voltam NST-n már volt negyed óra alatt 4db 60-as erősségű fájásom, aminek szintén örültem, hogy végre történik vmi, bár én semmit nem éreztem, a nődokinál is voltam, ő mondta, hogy már rövidül a méhszáj. Viszont Balázs nagy, mert már most 2,9-3,1kg közt van és én is március 3.ra vagyok kiírva, az még 3 hét.Mekkora lesz vajon?! Szóval annyi jó élmény ért, hogy le se lehetett lőni, és végül még pár ruhát is vettem a kismanónak... Már tényleg nem sok van, hogy itt legyenek a karjainkban...lassan már kezdődnek majd a beszámolók a szülésekről... :) Jó egészséget mindenkinek!

5730. zsana0
2011. febr. 11. 10:02

Sziasztok

A frontnak köszönhetően,rendes jósló fájásaim voltam az éjjel,elég pocsékul aludtam.

Én is 17 re vagyok kiírva.:)

5729. moncsi85 (válaszként erre: 5728. - D0b7178f40)
2011. febr. 11. 09:59

Tényleg jó sokan vagyunk Mónik :) egy időben gyakori név volt.

márc 17-re vagyok kiírva, aztán majd látjuk mi lesz belőle. Nekem amúgy a fejem fáj, de már tegnap este óta. Reggel kicsit elmúlt, de most már egyre erősebb. De hát ki bírja már ezt az időjárást követni...

5728. d0b7178f40 (válaszként erre: 5727. - Moncsi85)
2011. febr. 11. 09:21

köszi és bocsi a keveredésért. Én is móni vagyok. ÉS annyi mónit egyrakásra???!!!!

Akkor türelem, és kitartás.

Mikorra is vagy pontosan kiírva?

Nem tudom mi van ma, de szédülök mint a fne. ÉS szivem meg sokszor pörög.

remélem nem tart sokáig. Mármint a szédülés.

5727. moncsi85 (válaszként erre: 5726. - D0b7178f40)
2011. febr. 11. 09:04
Ő Mona! :) Nekem még van pár hetem... de az is elszáll hamar. :)
5726. d0b7178f40 (válaszként erre: 5725. - D0b7178f40)
2011. febr. 11. 07:46
hoppá. lehet, hogy nem jó helyre írtam? Nem Te voltál aki korábban szülte meg a babáját?
5725. d0b7178f40 (válaszként erre: 5722. - Moncsi85)
2011. febr. 11. 07:44

ez olyan jó. tessék türelmesnek lenni. A kiscsaj szívós és harcias. Küzd rendesen. foglald le magadat és jobban telik az idő. Annyira kis édi, ahogy a pelenka nagy még rá. kis falat az egész. Milyen súlyban van? Mennyivel engedik haza? Van tejed?

szép napot

5724. manocicuka (válaszként erre: 5719. - Zsuska69)
2011. febr. 11. 07:28
Az mindjárt itt van :)Addig is vigyázz Magatokra nagyon!! :)Már tényleg nincs sok hátra!!
5723. jozsi.38
2011. febr. 11. 07:26
a tegnapi napom nekem is sz.r volt, egész nap pihentem szedtem a magnéziumot, mégis olyan kemény volt a hasam mint a kő és fájt hozzá a derekam és a hasam. remélem a mai nap jobb lesz :)
5722. moncsi85
2011. febr. 11. 07:21

Jó reggelt!

Sikerült kialudnom magam az éjjel és jobban is érzem magam lelkileg. Lehet hogy tegnap már az is rátett a hangulatomra, hogy nyűgösebb voltam az átlagosnál.

Azért kicsit hihetetlen, hogy szinte már csak napok választanak el attól, hogy magunkhoz ölelhessük babáinkat. Ez olyan jó érzéssel tölt el :)

Szép napot mindenkinek!

5721. Zsuska69 (válaszként erre: 5720. - Lilipeti)
2011. febr. 10. 22:07
Te is vigyázz! még egy kis idő, semmiség az eltelt (nekem nagyon szép és viszonylag könnyű) 8 hónaphoz képest.
5720. lilipeti (válaszként erre: 5719. - Zsuska69)
2011. febr. 10. 21:34
Húúúúúúúú, ez izgalmas! (Én is 03.03.-ra vagyok kiírva) Akkor tényleg nincs már sok hátra. Vigyázz magadra nagyon!
5719. Zsuska69
2011. febr. 10. 21:10
Sziasztok lányok! Nagyon jó hírem van, megbeszéltük a császár időpontját a dokimmal és a 39. hét környékén lesz, két időpont lehet, február 22 vagy 24 az eredeti március 3-hoz képest! Tehát szinte csak a jövő hetet kell kibírnom! Nagyon izgulok már! Azt mondta, azért húzzuk ki addig, bár nagyon nagy már a babuci és sok a jósló is, majd meglátjuk. Addig is kétnaponta járok be a kórházba, NST és vizelet ellenőrzés, ultrahang stb. A vérnyomásom elég magas, szerencsére nincs fehérje a vizeletben, a toxémiát azért jó lenne elkerülni. Szóval nagyon befordultam a finisbe!
5718. lilipeti
2011. febr. 10. 17:28
jó étvágyat mindenkinek... :)
5717. lilipeti (válaszként erre: 5716. - D0b7178f40)
2011. febr. 10. 15:11
Igen-igen. Ezzel én is így vagyok. Ő egyedül nevelte fel a két gyerekét, mindig az volt, amit ő akart. Persze most már nem így van, de a stílusa, határozottsága megmaradt. Majd megtanuljuk ezt a helyzetet is kezelni, legalábbis remélem... :)
5716. d0b7178f40 (válaszként erre: 5714. - Lilipeti)
2011. febr. 10. 14:41
azt elhiszem. Kapok néha én is velős megjegyzéseket. De tudom, hogy nem úgy gondolta, hogy vérkomolyan. Kcsit bánt, de Ő ilyen ilyennek kell elfogadni. Szabadszájú, mint én, csak én tiszteletben tartom, hogy idősebb tőlem és a párom anyukája. Addig amíg nem szól bele a dolgainkba és tényleg egymáson ott segítünk ahol tudunk addig nincsen gond.
5715. zsana0 (válaszként erre: 5714. - Lilipeti)
2011. febr. 10. 14:35
Nagyon kedves anyós./fött krumpli/ ahhoz is lehet könnyü.:)
5714. lilipeti (válaszként erre: 5712. - D0b7178f40)
2011. febr. 10. 14:28
Igen, én is erre gondoltam. Csak ott belül nem esett valami jól. Más téren meg jól kijövünk egymással, csak nem az ő nevelése vagyok.
5713. zsana0 (válaszként erre: 5696. - Jozsi.38)
2011. febr. 10. 14:26

Igaz hogy Kecskeméten szülök,de nem oda járok nst-re ,hanem ide hozzánk a szakrendelöbe.

Hát szép is lenne buszozgatni,mikor már menni is alig birok,ugy érzem magam mint egy mini elefánt.:)

5712. d0b7178f40 (válaszként erre: 5710. - Lilipeti)
2011. febr. 10. 14:22
hát néha nehéz az anyósokkal. Bizosn nem akart rosszat. CSak hát régen nem igazán diétáztak.
5711. Ancsi0417 (válaszként erre: 5709. - Amália78)
2011. febr. 10. 14:15
Köszönöm!Most próbálok pihengetni.Megszokta nekem is masszírozni apa,de sajnos egy 2 hónapja ez már nem segít.Eddig csak du-ánra jött elő,de most már felkelés után pár perc és iszonyatosan fáj.Nagyon sokat szenvedek a 3 gyerekkel akiket nevelek,nagyon kicsik még,most ők betegek és sokkal több a gondom velük mint általában.Muszáj volt Őket emelgetnem stb..Szerintem most már ez végképp betette a kaput.El vagyok fáradva nagyon.Első babánkat várjuk.Sajnos ritka az ilyen alkalom mikor pihizhetek egy cseppet.
5710. lilipeti (válaszként erre: 5708. - Moncsi85)
2011. febr. 10. 13:27

Ez ismerős...mármint a környezet "megértése". Pont mielőtt kórházba mentem volna, kezdtem el mondogatni a férjemnek, hogy nem kívánom a fűszeres, sós kajákat. Könnyűt szeretnék enni, az esne jól. Ő megértette, de amikor hazautazunk a szülőkhöz, az anyukáj -mikor neki is mondtuk, hogy nem szeretnék nehéz kaját enni-, megkérdeztem, hurka-kolbászt, vagy birkapörköltöt csináljon más nap ebédre. Azt is mondta, hogy ha valaki nem akar belőle enni, az majd főttkrumplit eszik. Egy "Kicsit" kikerekedett a szemünk Imivel. Kedves, nem? Nem rosszindulatú ő csak, szerintem azt hitte, hogy hisztizek, vagy valami ilyesmi. Két napra rá kórház, és diéta. Azóta komolyan veszi a sótlan kajámat.

Biztos lesz vele 1-2 meccsem.

5709. amália78 (válaszként erre: 5707. - Ancsi0417)
2011. febr. 10. 13:24

Ancsi jobbulást! Ha nagyon rosszúl érzed magad, inkább menj el az orvoshoz, nehogy valami nagyobb gond legyen belőle!

Vigyáz magadra!

Az a tenyérnyi hely a lapocka alatt, vagy inkább a 2 lapockám között nekem is szokott fájni, néha a párom megmaszírozza és akkor pár napig jobb.

5708. moncsi85 (válaszként erre: 5706. - ÉÉÉVVVAAA)
2011. febr. 10. 13:18
Köszi a biztatást, nagyon aranyos vagy. Aludtam az előbb egy kicsit, az mindig segít kicsit túllendülni a rosszkedven. Remélem hogy már csak ez az 5 hét lesz ilyen, aztán szülés után visszaáll minden szépen a helyére.Párommal is beszélek, hogy minden esetben álljon ki mellettem, ha valaki meg akarna kísérteni. Mert sajnos a környezetemnek is hiába szajkózom, hogy nem lehet, "de egy pár falat nem árt" címmel mindig megingok.
5707. Ancsi0417
2011. febr. 10. 12:20
Sziasztok Kismamák!Látom mindenkinek megvan a maga baja..:( Hát nekem is.Tegnap óta semmi nem jó,sem állni sem ülni sem feküdni.Olyan szinten fáj a lapockám alatt,egy tenyérni ponton hogy az hihetetlen.Szét van csúszva a gerincem és oda sugárzik ki.Már nem bírom komolyan.Tegnap voltam dokinál,szerencsére minden rendben,kislányom egyenlőre nem szeretne kibújni a doki szerint.A CTG-m nagyon szép állítólag.Egyedül az aggaszt hogy babócám egy picit kicsi,de a doki szerint az én génjeimet örökölte,aggodalomra semmi ok.Dehát jónak mondja... Viszont összeszedtem valami nyavalyát.Nagyon köhögök,folyik az orrom,és kezd a szememre húzódni.2 órát aludtam az éjszaka.Bocsi mindenkinek,hogy ennyit panaszkodom.
5706. ÉÉÉVVVAAA (válaszként erre: 5704. - Moncsi85)
2011. febr. 10. 10:55

Annyira együtt érzek veled! amúgy vigyázni is nagyon nehéz a kajával-én is csak úgy tudom az evés szeretetet kordában tartani, hogy napi 4 km-t futok.Ami ugye, most kilőve.Nagyon kell vigyázzak, de ma cukrászda, mert a lányom mignon-imádó, tegnap óta és vmi diabetikusat én is megeszek-vagy nem diabetikusat...:)

Szóval a salátától, már jojózik a szemem, főleg, mikor mindenki a friss finom péksütit eszi.De!De!Eljön még az idő, mikor már velem a kutya se törődik, hogy hány kg vagyok:))))))Én majd jól lefutom a sok vaníliás karikát, amit már szülés után megrendeltem.Ott fogok ülni a kórházi ágyon és csokipapírokkal övezem magam.Ez lebeg előttem-neked is kitartást.Ja, még a beforduláshoz annyit, hogy sokat legyél négykézláb.Én úgy vagyok-voltam vele, ha nem fordul, annak is oka van.

5705. ÉÉÉVVVAAA (válaszként erre: 5697. - Moncsi85)
2011. febr. 10. 10:49

Amikor a lányommal voltam terhes, ő a 32. héten fordult be.Akkor fájt a fejem, hányingerem lett és borzasztó gyengeség lett rajtam úrrá.Igazán nem éreztem, hogy nagyon vergődött volna bennem.

tegnapelőtt 33 hetesen általános rossz közérzetem lett nagyon hirtelen, egyik pillanatban még vígan pakolásztam, másikban meg elsápadva ültem, hogy rosszul vagyok.Most nagyon vergődött a pici, nem fájt igazán semmim, csak gyenge voltam és a mintha a mellkasomra ült volna vki. (Vagy, mintha influenza előtt lennék)-nem tudom pontosabban leírni.

Le kellett feküdnöm, de 20 perc, vagy 30 után elmúlt.Amilyen hirtelen jött, úgy múlt.Egyébként én nem is hallottam még, hogy vki megérezte volna, hogy fordul-legalábbis az ismerőseim nem.Gondolom, ott korábban befordul, nem ilyen nagy korában.

5704. moncsi85
2011. febr. 10. 10:17

Aranyosak vagytok, hogy próbáltok nyugtatni. Én is igyekszem jobban hozzáállni, hisz nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

A reggeli után egy órával mért cukrom ennyi. Amúgy épp ma töltöm a 35. hetet.

Nincs mit tenni, át kell változnom nyúllá és tömni magamba a zöldséget, akármilyen drága is és ki tudja mivel növesztik meg ilyenkor. De inkább ez mint a döfködés...

5703. lilipeti
2011. febr. 10. 10:08

Sziasztok!

Moncsi, senki nem átkozott meg Téged! Ne idegesísd magad ilyenekkel. Minden rendben lesz.

Anyut megkérdeztem, hogy könnyen szült- e minket. Bátyámat is és engem is a kórházba meneteltől számított 3 -3ésfél órán belül megszült. Jó lenne, ha ezt örökölném tőle.

Én nagyon jót aludtam. Az egyszeri klotyómanó látogatás megtörtént.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook