2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Sziasztok
Látom mindenki napozik(zott):)
Én nagyon szarul voltam eddig a meleg miatt,sem ülni ,sem állni,de még feküdni sem jó,ugy megyek mint aki be.....t,már bocsi.
Mi lesz még 6 hétig,ha már semmit sem tudok nagyon csinálni,itthon meg aztán senkinek nem tünik fel hogy takaritani kéne.
Egy jó dolog,kész van a baba sarok,apa megcsinálta az egyedi gyártmányú pelenkázót,és minden a helyén van.:)
Már csak a kis tulajdonost várja:)
Sziasztok! Látom mindenki nagyon el van foglalva. Én egész nap legszívesebben csak feküdnék. Lili nagyon nyomja a csontomat. Holnap doki, véőnő, uh. Remélem most nem talál semmit a doki, ami miatt be kellene feküdnömm.
Durva ez a hirtelen meleg.
ÉÉÉVVVAAA, én tőzegáfonya levett vettem (2500 Ft körül volt). Nem valami nagy üveg (mintha 300, vagy 250ml lenne), de az mondják, hogy az a leghatásosabb, mert az a legtisztább tőzegáfonya kivonat. Sajnos a márkájára így fejből nem emlékszem, azt csak holnap tudnám megírni. Nem olcsó az tuti, de hatásos. Egy nao két evőkenállan kellett meginni belőle, ezért sokáig elég.
Szia!
Én írtam, de Én nem szedem, kapszula v tea formában van amúgy, hogy mennyi, passz...Béresnek van kapszulája azt tudom, de DM-be bemész, ott rengeteg féle van.
Állítólag nagyon jó baktériumölő.
Sziasztok kismamik!
Remélem tudtatok aludni. Nekem most egész jól sikerült. Réka is Hédi is hagyott aludni. Igaz elég sok butaságot álmodtam, de csak 1* kellett felkellnem wc-re. Hédi már nem mozgolódik annyira mint eddig. Vagyis mozog de most már mintha nem férne és óvatosan keresi a helyét:))Már nem jár step tánzot a hasam, csak lassan hullámzik...
A héten voltam szülésfelkészítőn, amin a csládjogi törvényekről is szó volt, így elég frissek az infóim: régen volt az (még az első két gyerekemnél is), hogy 300 (és nem 30!!!- az előadást tartó nőci szerint ez valahogy a védőnők fejében rövidült így le) napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kellett, mert ha 300 napja valaki a férjed volt, feltételezték, hogy az a gyereked apja. Ezt a papírt annak idején nem is adták vissza. Most viszont az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot kell BEMUTATNI, akármilyen régi, nem veszik el. Ez a hivatalos. Én is hallottam olyat egyébként valakitől, hogy kórháza válogathatja, mit kérnek, de ha jól értem, ez nem jogszabályi, nem hivatalos. Hiszen nem a kórház anyakönyvez, hanem az anyakönyvi hivatal, az meg nem kérhet frisset. Mi sem ott házasodtunk, ahol most lakunk és szülni fogok. Egyébként elég röhejes, hogy 30 napnál nem régebbi kell: hanyadik héten kéred ki? És ha nem szülsz meg 30 napon belül, újra kell kérni?
Az élettársaknál is most változott: eltörölték, hogy kellene közjegyzőtől igazolás, hogy nincs mással bejegyzett élettársi kapcsolata az anyának, és csak a szokásos nyilatkozatot kell megtenni az önkormányzatnál.
én megkérdeztem és azt mondta a kórházi védőnő, hogy nincsen időkorlát. Én is úgy tudtam, hogy nem lehet régebbi 90 napnál. DE ez állítólag megszünt. De ezt is úgy kellett kicsikarni. Mert nem mondják. Csak odadugják a paírt az ember orra alá, hogy csinálltasd meg. nálunk apasági nyilatkozat van. és 16 hetesen meg is kaptam a papírt hozzá a dokitól. És én még a régi rendszert tudtam és csak január elején jelentkeztem be az anyakönyvvezetőhöz.És mondta, hogy nem jó az a papír amit 16 hetesen adtak ki.
És Ő állította, hogy soha nem is ovlt ilyen 90 napos korlát jogszabájlyban. Na akkor most mi is van????
Sziasztok kismamik!
Én egész jól tudtam aludni, igaz félig ülő helyzetben, mert a savam feljött ha vízszintesben voltam. Réka is hagyott, szépen aludt. Kivételesen egyszer sem kellt fel. Viszont apát "elüldöztem" a másik szobába úgy horkoltam:(
4-kor arra ébredtem nagyon kell a wc-re menni nagydolgozni. Amint leültem a hányinger is rámjött...még jó hogy volt vödör a közelben.
Utánna már nem sikerült visszaaludni.
Sziasztok. Mostanában nekem is a 3 órai időszak az ébrenlété. Aztán valahogy 4 körül vissza tudtam aludni, Noi most hagyott.
Tegnap jó lett a ctg, de a dokim hétfőn is kér egy frisset, mert aznap délután megyek hozzá vizsgálatra. Na puff neki, hát legalább hallom a kis szívét dobogni.
Na ez nem semmi. Én meg azon mérgelődök, hogy ha a hónap utolsó hete a tp papírnak csak a bal oldalát foglalja a doki nem adja6adhatja ki mert akkor ha nincsnen a jobbon semmi sem akkor az olyan mintha megszünne tp. Baromi jó. Miért nem lehet az mint ami régen votl, hogy 1 papír kaptál hónap végén, hogy tól-ig tp-en voltál és kész. Nem kellene 25 papírt megírni meg kiadni.
így a tb-nek köszönhetően most is kb 6-8 e ft ami elment. majd a jövőhónapban. De sztem abból sem fogok rezni semmitm ert tutira megint úgy jön kia hónapvége, hogy az utolsó hetet nem kapom meg. Már a hócipőm tele van.
meg az eüben ez a bürokrácia....
Az egyes vizsgálatokon nekem kell tudni, hogy mikor kitől mire kell beutalót kérni??? ez azért nem semmi.meg az itteni doki nem írja alá annak a kismamának a papírját aki nem az idetartozó kórházban szül. így akik messzebb mennek dokihoz ezt is észben kell tartsák, hogy kérjenek beutalóat a laborviszgálatokra. Mert nem írják alá az itteni dokik.
Tuti azt érezted,én is forgolódtam+ majd le szakadt a derekam.
Ma jó idő lesz,a melegfront ki készít mindenkit.:)
Sziasztok!
Most én kukorékolok itt! Volt egy idióta álmom, amire felébredtem és azóta csak pislogok. Nem megy az alvás. Közben úgy érzem, hogy a fejem is egyre jobban fáj. Talán ma sütni fog a nap kicsit biztos azt érzem. Persze azért Fruzsi is rásegít kicsit, hogy ne aludjak... bukfencezik, csuklik...
Volt vasalás, alvás, főzés (nem feltétlen ilyen sorrendben). Imi nemsoká hazaért, és indulunk vidékre a szülőkhöz. Viszem haza Lili ruháit is, mivel én ott fogok szülni. No, nem csak a ruháit, hanem mindent, ami kell. Nekem is elkezdett lent nyilalgatni. Én is hétfőn megyek nst-re, most előszőr. Beléptünk az utolsó hónapba. :D
Jó lenne, ha még visszajöhetnék, legalább két hétre. Majd meglátjuk mit mond a doki.
Nem tudom, ki hogy dolgozott szülés előtt, de mondanék egy jó tanácsot mindenki vegye ki a neki járó szabadságot. Ne hagyjatok bent 1 napot sem.
Velem most közölték, hogy az az 5 nap ami még 2007-ben bent maradt /mert veszélyeztetett terhes lettem és táppénzre mentem/ elúszott mint gólya**s a levegőben. Az akkori munkaügyisem azt mondta, hogy az is bele fog számolódni abba a szabadságba ami Réka után jár. Hát nem. Min 2008 jún végéig ki kellett volna vennem. Így a munkahelyé maradt. Én meg eddig nem értettem hova tünt el. Most pont ez az 5 nap jól jött volna.
Réka oviban van, így elvileg tudnák pihenni. Gyakorlatilag képtelen vagyok lefeküdni, így elkezdtem megint gyöngyözni, hogy addig is kikapcsoljon az agyam (fotelben hátam szopipárnával kitámasztva, lábam kisszéken felpockolva), így próbálok pihengetni. Folyamatosan számolnom kell közben így nem jár sok butaság a fejemben...
Cél is van. Mind a két ovónéni Zsuzsanna ami febr 19-én lesz. Gondoltam 1-1 kis csokor Nárciszt készítek nekik. Remélem tetszeni fog.
Sziasztok!
Ma végre eljutottam a tüdőgondozóba, rendesek voltak velem, rögtön behívtak és a papírokat is bent várhattam meg nem kellett a kinti betegek között ücsörögni. Ennyi jó volt a mai napban.
A Tp-el kapcsolatban lett még egy svédcsavar... Ahogy a Tb ügyesek azt tegnap kigondolták szép és jó lett volna, ha a háziorvos 01-én le nem adta volna a januári papírokat, így nem megvalósítható...
Úgyhogy jó néhány telefonhívás után (mindezt az orvosi váróban jó sok köhögős beteg között....)az az eredmény eddig, hogy a munkahely írni fog egy határozatot, hogy 25-31 nem vagyok jogosult a Tp-re ezért szabadságokat írnak azokra a napokra + még febr 01 -és 02-re is. A doki megszakította a táppénzemet 01-02-ra és 03-tól újra táppénzre vett, hogy mindezt meg tudják csinálni. Már lassan nem bírom követni én sem mit mivel miért hogyan csinálják....
Sziasztok
Én tegnap óta szarul vagyok,semmi sem marad meg bennem,biztos a melegfront.Keményedek én is rendesen,de érdekes hogy nem lent a hasam alja,hanem fent.De a magnézium ugyérzem semmit sem használ.
Ilyen érzés a lányomnál nem volt.:)
A Kecskeméti korház még nincs le zárva.
Sziasztok! Én is most indulok vasalni egy kicsit.
Tegnap megvettem még pár dolgot, mostmár minden kész. A táskám is készen várja hogy induljunk, igaz még van 4,5 hetem.
Nekem tegnap is olyan sokszor befeszült a méhem, és iszonyatosan fáj odalent, kíváncsi vagyok ha doki megnéz mit lát, van egy érzésem, hogy elkezdtem nyilni. Ma megyek az első ctg-re!
Nálunk a kórház már le van zárva, de a szülésznőm azt igérte, hogy apát be tudja majd vinni a szülésre!
Jó reggelt mindenkinek!
Én is fent vagyok már fél hét óta. Eddig rápihentem a most következő vasalásra :(
Már "nagyon" vártam ezt a pillanatot, de muszáj elkezdeni, hogy egyszer a végére érjek.
Amália, hogy bírod ezt az alig alvást? Napközben tudsz pihenni, vagy Réka otthon van? Nehogy kimerülj a szülésre...
Sziasztok kismamik!
Remélem sikerült aludnotok.
Én 1-ig egész jól aludtam, de azóta csak forgolódok jár az agyam, már nem bírtam tovább feküdni.
Szerencsére Réka is egész jól aludt mellettem, igaz gyakran cserélem a vizes törölközőt a radiátoron és óránként kinyitottam kicsit az ablakot. Úgy látszik száraz a szoba levegője azért szokott fuldokolni. Az a baj, ha a férjem itthol van ezt nem tehetem meg mert morog. Neki a szellőztetés az, hogy megmutatjuk a levegőnek a szobát és kész. Most próbálok tájékozódni, milyen hideg párásítót lenne érdemes venni, ami ne is túl drága, de nem is túl zajos, és nem kerül a szűrő bele többe mint a gép....
Csak hát ha pénzt nem kapok akkor addig gép sem lesz....