Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 márciusi csodák fórum

2011 márciusi csodák (beszélgetés)

5702. m.gery (válaszként erre: 5701. - Moncsi85)
2011. febr. 10. 09:20

Szia! Az éhgyomri cukrod ennyi? Mert igaz hogy magas, de szerintem ezt még egy szénhidrátszegény diétával karban lehetne tartani...Ne idegesítsd magad rajta túl, hidd el nem lesz semmi baj.

Hanyadik hétben vagy? A baba még simán megfordulhat, ne idegeskedj feleslegesen, mert az sem tesz jót :(

5701. moncsi85
2011. febr. 10. 08:52

Megjöttem a diatbetről. És hát nem sok széppel kecsegtettek. Mivel most is 8.1 lett a cukrom azt mondták ez csúnya és hogy szívük szerint azonnal inzulinra ítélnének. :((( De doktornéni még adott egy hetet. Mondta hogy szigorúan minden reggeli után mérjem meg, vezessem a étrendnaplót és egyek annyi zöldséget amennyi csak belém fér. Jövő szerdán kell visszamennem akkor eldől a sorsom.

Komolyan mondom nekem nem szülés utáni depresszióm lesz, nekem szülés előtti van. Teljesen elkeserít ez is, hiába figyeltem oda végig az étkezésemre mindössze 6 kg-t híztam eddig, abból fele a gyerek és kellékei. Emiatt a faros dolog miatt is olyan szomcsi vagyok.... állítom hogy valaki megátkozott :((((

5700. m.gery
2011. febr. 10. 08:14

Sziasztok, jó reggelt!

Most én is jót aludtam, olyan mintha a bébi kezdené megszokni az éjszakai ritmust!

Én március 5re vagyok kiírva, hát nem tudom, hogykihúzzuk-e addig! Nekem is már annyira fájnak az izületeim, csontjaim, hogy rendesen nehéz "bejáródnom".

5699. d0b7178f40 (válaszként erre: 5695. - Amália78)
2011. febr. 10. 07:34

hát én is 03.20-ra voltam kiírva. De csak nem akart kibújni. Aztán még azon imátkoztam én is, hogy ne 1-e legyen belőle. Nem is lett. De amikor betöltöttem a 42-t akkor már rákérdeztem, hogy mi lesz??? Apa tegnapo mondta, hogy az utolsó nst-ken fog beszélni a dokival, hogy nehogy már megint csak a nőgyógyászaton kelljen 2 hétig nézelődnöm. Szerintem nem kell. Mivel van már előzménye a dolgokank, és a császár után szülésindítást tudomásom szerint nem csinállhatnak, így nem lesz. szerintem befektet az utolsó nstvel(ez már bizti, és vár 2-3 napot. Ha addig is semmi akkor amnioscop, és ott kiderül, hogy zárt vagyok-e vegy sem. Ha zárt akkor tuti a császár. Ha nem akkor vége a nótáának mert jön a héderezés. AMit nem szeretnék, mert azért apa semk érheti, hogy 2-3 hétig ne nemjen vidékre és ne osszák be ügyeletbe.

mert akkor csak Ő fog a gyerkőccel lenni. mivel anyuéknál nem hajlandó ottaludni. Bár ha nem vagyok tthon ki tudja mi lesz. Addig még sok víz lefolyik a Dunán. És ezt nem azért mondom, mert nélkülem megáll a világ. Ne értsen félre senki. DE apa még nem volt huzamosabb ideig együtt a Dudyval. Mármint édes kettesben.

na szép napot mindenkinek.

2011. febr. 10. 07:07

Szép jó reggelt Lányok!

Az este voltam bent megnézni a szülőszobát, itthon. Be kellett magunkat biztosítani, ha netán Nadin meggondolná magát és hamarabb jönne, akkor nem fogok tudni Kecskemétre rohanni. Így a nagyontuti szülésznőm bevitt a zárlat ellenére, megnéztem mindent....és hát be vagyok tojózva :) Furi volt, le is ragadtam lélekben a szülőszobában...de nagyon megnyugtat a gondolat, ha itthon indul be a szülés, akkor is JÓ kezekben leszek :) Az osztályon rooming-in rendszer működik, nem kell kérni, itt így megy és nagyon segítőkészek :)

Amúgy azt mondta március 16-ig kizárt, h kihordom a jányt :) Szerinte is március eleje. Na majd meglássuk :)

Tegnap este jól bekajáltam....és most nagyon fáj a pocakom. Brrr....kerülget a hányinger....én kis torkos....

Szép napot, ma jön védőnéni....

5697. moncsi85 (válaszként erre: 5694. - ÉÉÉVVVAAA)
2011. febr. 10. 06:29

Éva, milyen tüneteket produkáltál pontosan a rosszullét alatt? Nekem is azt mondták, hogy tutira megérzem ha megfordul. Most egész éjjel úgy feszítette az oldalamat, persze máskor is volt már ilyen, de most társult hozzá némi alhasi fájdalom is, a derekamról meg már nem is beszélve. Egy ponton annyira fáj, főleg fekve. Kivételesen nem kellett az éjjel pisilnem, de a derékfájás miatt 3szor is felkeltem mert járnom kellett, akkor csillapodott. Nem tudom mitől lehet. Vagy csak a csontom tágul?

Tegnap késő délután voltunk szülésfelkészítő előadáson. Egy nagyon aranyos hölgy tartotta és sok hasznos infót elmondott a helyi szokásokról. Beszélt a fájásokról, magáról a szülésről, néztünk videót. Megnyugtatott, hogy a kórházzárlat ellenére apuka bejöhet, persze a műtősruha és az arcmaszk kötelező. Sőt a gyermekágyi részre is az első nap jöhet egy segítő. Nincs teljes karantén. Volt szó arról is, hogy ha van elég tejcsim akkor éjjel is kihozzák a babát szopizni, nem tömik feleslegesen teával vagy tápszerrel. Sőt ha kérem egész éjjel velem lehet, csak fürdetni viszik majd el hajnalban.

Csak fordulna meg ez a nagylány és minden mehetne úgy ahogy elterveztük.

Szép napot mindenkinek. Nemsokára megyek vissza a diabetológiára, talán megvan a véreredményem.

5696. jozsi.38 (válaszként erre: 5673. - Zsana0)
2011. febr. 10. 06:27
ezt nem mondod komolyan :D nekem is pont akkorra van időpontom. egy tanács: ne ülj le kint a folyosón mert nem szólítanak, hanem egyenesen be kell menni, a folyosón meg akár órákig ülhetsz, ha mindegyik hely foglalt odabent akkor kint lehet megvárni amíg valaki végez
5695. amália78 (válaszként erre: 5692. - D0b7178f40)
2011. febr. 10. 04:45

ezzel én is így vagyok. A császártó nem félek, a spontán szüléstől viszont igen. Bár nekem természetesnek indult a múltkor is, úgyhogy tudom mennyire fáj, azt viszont nem hogy mikor magától világra jön milyen érzés.

Én most azon szurkolok, hogy 25-03-ig valamelyik nap jöjjön világra Hédi.

Micsoda kívánságaim nincsennek....

Bár igaz apa Rékával is megbeszélte, hogy nehogy már ápr 01-én szülessen:))) Így Ő 2-án hajnal 2 órakkor úgy gondolta na most már szót fogadott beindulhat:))))

2011. febr. 9. 23:00

Hali!Ma voltam védőnéninél.Nagyon úgy néz ki, hogy a tegnapi rosszullétemet a baba befordulása idézte elő.A szívhangját hallgattuk-eddig mindig fent találta, most egész lent-úgyhogy....:))))Örültem és bízom így is marad.

A szüléstől nem féltem 4 éve sem, most sem-elmúlik.

Azon izgulok, hogy minden simán menjen-egészségesen kapjam a karomba.

5693. lilipeti (válaszként erre: 5692. - D0b7178f40)
2011. febr. 9. 21:17
Valószínűleg -amikor majd eljön az idő- az én gyomrom is görcsben lesz, csak most még nem tudom, hogy mitől kell félnem. Nem tudom, hogy az a fájdalom mekkora. Hiába mondják, hogy iszonyatosan fáj, de én még nem éreztem. Nem vagyok én olyan erős...:) Nagyon-nagyon gyorsan repülnek a napok, már nagyon várom, hogy Lili itt legyen a kezemben. Érdekes, az arcát sohasem tudtam még elképzelni. Vizuális típus vagyok, ezért ha Rá gondolok, akkor "látom", de az arcát soha. Jó lenne már azt írni, hogy: "lányok, azért nem voltam napokig, mert szültem egy csodás kislányt."
5692. d0b7178f40 (válaszként erre: 5688. - Lilipeti)
2011. febr. 9. 20:48

hát az őszintét megvallva a császártól már nem félek, mert azzal hoztam világra a dudyt. De ha spontán beindulna a szülés teszem fel itthon akkor már legörbülne a szám a félelemtől. Mert hiába láttam annó gyakszin élőben a szülést, az még sem ugyan az mint amikor az ember ki van terítve és a fájdalmát sokan látják. És itt nem az intim szégyenlősségről beszélek. Mert van sok sok erős nő, de a szülőszobán még is elvesztik erősségüket.

na de ez még odébb van. Remélem

5691. zsana0 (válaszként erre: 5690. - Lilipeti)
2011. febr. 9. 16:05
Hát van benne valami.:))
5690. lilipeti (válaszként erre: 5689. - Zsana0)
2011. febr. 9. 15:50
Ugyan már, Te is túl vagy már egy-két dolgon, és még gyógyszer sem kellett. Igaz-e?
5689. zsana0 (válaszként erre: 5688. - Lilipeti)
2011. febr. 9. 15:44
Nem is szabad.(ezt pont én mondom):)
5688. lilipeti
2011. febr. 9. 15:39

Igen, van olyan amikor a méhem feszül, de az más érzés. Ez kis ribizli a hasamban mozgatja a lábát, meg a kis fenekét, mert elég rövid ideig tartanak, csak kellemetlenek.

Irígylek mindenkit, akinek vannak már emlékei a szüléssel kapcsolaban. Előttem még fekete lyuk, de nem félek tőle...annyira

5687. zsana0 (válaszként erre: 5686. - Lilipeti)
2011. febr. 9. 15:29

Eddig én is azt hittem ha feszít akkor azt a babó produkálja,de ma felvilágositott a doki hogy nem,az méh összehuzódás.

Annó a fene sem tudja éreztem e ilyent.:)

Bezzeg a szülésre kifejezetten emlékszem.:)

5686. lilipeti
2011. febr. 9. 15:26

Én ma érzem úgy magam, hogy sehogy sem jó. Se ülni, se feküdni, se állni. Ha állok iszonyatosan begörcsöl a derekam 1 perc múlva, ha ülök, akkor nyom Lili...és ma olyan megmozdulásai vannak, hogy az fáj egy kicsit. Feszít, biztos tornaórán van...

"Szerencsére" nálunk Imi van betaknyosodva, de még nem durván. Trüszköl, meg folyik az orra. Persze szájmaszkot nem vettünk, pedig most jól jönne.

5685. amália78
2011. febr. 9. 14:57

Köszi lányok:)

Szerintem is édes tündérke volt, de hát én elfogult vagyok.....

5684. zsana0 (válaszként erre: 5682. - Amália78)
2011. febr. 9. 14:53
Jajj de nagyon édes kis tündér volt,örülök neki hogy legalább nappal jobb a helyzet.:)
5683. lilipeti (válaszként erre: 5682. - Amália78)
2011. febr. 9. 14:49

Ilyen szép tündérkét még nem is láttam!...:D

Tényleg aranyos!

5682. amália78 (válaszként erre: 5681. - Lilipeti)
2011. febr. 9. 14:44
Tündérke volt. Pár kép van a naplómban róla.
5681. lilipeti (válaszként erre: 5680. - Amália78)
2011. febr. 9. 14:31
Beöltözött Réka valaminek?
5680. amália78
2011. febr. 9. 14:11

Hazaértünk a farsangról, nagyon elfáradtam....

Réka viszont elemében volt, senki meg nem mondta volna hogy milyen éjszakánk volt:(

5679. zsana0
2011. febr. 9. 13:18
Hát a színe szerintem normális ilyenkor,de ha aggaszt mutasd meg valakinek aki jártas benne.:)
5678. 204b456479 (válaszként erre: 5677. - Zsana0)
2011. febr. 9. 12:54
de csak az az egy valami érzékeny, maga a cicim meg a cicibimbó nem érzékeny, na meg a színe aggaszt, de majdcsak elmúlik.
5677. zsana0 (válaszként erre: 5676. - 204b456479)
2011. febr. 9. 12:53

Lehet:D

Igaz az enyém nem érzékeny,nekem sem volt ilyen,ugy látszik minden változik.:)

5676. 204b456479 (válaszként erre: 5675. - Zsana0)
2011. febr. 9. 12:51
bekentem neogranormonnal, az mindenre jó :-P
5675. zsana0 (válaszként erre: 5674. - 204b456479)
2011. febr. 9. 12:50
Nekem is van olyan,nem hinném hogy baj lenne.
2011. febr. 9. 12:46

Csajok!

az egyik mellbimbómon az egyik mirigy v nemtudom mi teljesen kitüremkedik és SÖTÉTLILA az az egy kiálló bigyó, meg ha hozzáérek érzékeny...ez mitől lehet? :(

Jó, tudom, hogy nemsokára szoptatok és készül fel a szervezetem, de ez tök fura, miért sötétlila? mintha vérrel lenne telve, olyan.

Valaki? Ötlet?

5673. zsana0
2011. febr. 9. 12:39

Sziasztok

Megjöttem a dokitól,kisfiam megfordult egyenlőre,de még bármit is produkálhat.

Eléggé fenn van,remélem időben rögzül.

Kaptam NST-re időpontot,mivel sok a jósló,kedd 9 óra.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook