2011 februári babák (beszélgetés)
Hát ezen a versen most elpityeredtem magam...
Szerintem a terhesvonalzómon lévőt is ő írhatta...
Ez olyan, amit tényleg csak olyan érthet, aki átéli, és belegondol a dolgokba. De ilyen szépen versbe önteni...
Kész vagyok :')
Sziasztok!!
Hogy vagytok?Látom még nem sokat termeltettek ma!!:))Hála legalább visszatudom olvasni!!!
Szar volt az éjszakám de még milyen!!:SSSSSSSS
Ezt az okmányirodás dolgot érdeklődd meg, nálunk az Árpi tök máshova van bejelentve még a
szüleihez 160kmre innen, és megcsinálták. Nyilván más, mert itt a te lakcímedről van szó, de szerintem tartozkodási helyet is elfogadnak. Azért csörögj oda, nehogy harmadjára is menni kelljen.
tehát tulajdonképpen nekem semmit sem kell kitöltenem?
akkor megszívtam! :D mert nem tudtam eldönteni, hogy a gyeddel vagy a gyessel járok jobban! gondoltam ha úgyis ugyanannyi a tgyás meg a gyed, akkor legalább tudni fogom, hogy melyiket igényeljem! de akkor nem így van!
örülök, hogy nincs gond! :D nekem is egyszer volt vér meg fehérje a pisimben, meg baci is! aztán megismételték és semmi! tök érdekes!
megnyugodtunk már hála az égnek!majd megoldjuk! merthogy anyósomék sem tudják visszaadni a pénzt most! nah mindegy! kicsit szarul esik, de hát ez van! én számolgassam, hogy mire mennyit költök! :S még múltkor elejtett egy viccet, hogy úgy gondolták, hogy nem mennek szerdán piacozni, úgyis ott van a 80ezer (kaukció+1 havi bérlet, amit az új albérlő adott, és mi kölcsön adtuk)! és hozzá tette, hogy csak vicceltem! hát annyira nem röhögtem rajta, meg ha jól láttam a férjem sem! merthogy nem arra adtuk a pénzt, hogy dőzsöljenek... mi meg szarba maradjunk, mert igenis jól jött volna az a pénz!
de megnyugodtam! magunkra számíthatunk, ebből megtanulja az ember! bár a szüleimre egy rossz szót nem szólhatok!
elegem van egyébként ebből a sok intézkedni valóból! :D
Én a szülést megelőzően már kérem, így nekem azt a papírt kell kitölteni, ami az igénybejelentés tgyás igényléséhez. Ezt a munkáltató tölti ki a terhesgondozáson kapott papír alapján. Kaptam még egy majdnem ugyanilyen papírt, amin szülés után kell majd a babó adatait bevinni.
Ha a szülés napjától igényled, akkor szintén az igénybejelentéses papír kell, de akkor a terhesgondozóban olyan táppénzes papaírt fognak adni, ami 10-es kóddal rendelkezik, igazolja, hogy mikor szültél. Szintén munkáltató tölti ki, és ezt a kettőt szintén az egészségpénztárhoz kell bevinni.
helló!
Megjártam a labort:D Se cukor, se bilirubin nincs, és mikroszkóp alatt is csak 1-1 db vörös és fehérvérsejt, de ez semmi. Délután nézzük újra, de elviekben nincs gond.
Lehet, hogy a két nagy kímélő szelet bolondította meg a vizeletet, amit előtte gyors bevágtam:)
Te hogy vagy ma? Megnyugodtatok?
A tgyást én sem tudom még, holnap intézzük az apaságit, aztán azzal is foglalkozni fogok.
Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy az apaságit tudjuk az én tartózkodási helyemnek megfelelő anyakönyvi részlegen intézni, vagy az állandó lakcímem szerinti okmányirodában kell? Mert a kettő között azért 40 km van, nem mindegy:)
te már intézted? mert én 3 papírt is töltöttem le!
igénybejelentés tgyás igényléséhez
nyilatkozat tgyás megállapításához
pótlap tgyás megállapításához
ezek közül melyik az?
Szia!
A TB-nál, vagy a kormányablaknál tudod beszerezni a nyomtatványokat.