2011 februári babák (beszélgetés)
Nem, a tgyás összege picivel magasabb. Úgy tudom a napi béred 80%-a talán. A táppénz meg kevesebb.
Szióka! Az OEP honlapjáról kell letölteni, nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez..vagy valami ilyesmi a neve. Nekekm a munkáltatóm mondta mi kell hozzá:gyermek születési anyakönyvi kiv. és TAJ szám másolata,lezárt táppénzes papír a háziorvostól, EREDETI kórházi igazolás és zárójelentés. Nekem a munkáltatóm tudja intézni a családi pótlék igénylést is, de ez változó úgyh nézz utána. Remélem segítettem:-)
CSajok elvonulok én is kicsit, megnézem a szülés filmet. Később jelentkezem. Jó étvágyat az ebédhez mindenkinek!!
igy fél 12kor lehet én is eszek valamit. MA még 3dl tejet ittam.
ez olyan mint a matek. Én például az analízissel nagyon megszendvedtem a fősulin, nekem már a tanár mondta, hogy reménytelen vagyok. :) A számvitel meg ment mint a karikacsapás, igaz az már középsuliban is érdekelt, meg anyukám is könyvelő, lehet a véremben van:)
én meg 15kg hiztam, nekem erre nem mert semmit mondani. Mert ő alapból kb. 85 kg. háháhá:) Nem kell foglalkozni velük, de tényleg egy kaptafa mindegyik.
Az van egy nekem is :)
De nem attól érti meg az ember úgy a dolgokat, hogy másoknak is ilyen értelmesen el tudja magyarázni! Ahhoz kel egy jó adag gógyi is!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Isszátok a málnalevél teát? Ki hogyan?
37 hetes kismama
2010-es évedet fogják nézni. A biztosítási időbe, ami már 2010. májustól 365 nap(nem kell,hogy folyamatos legyen), beleszámít, de a tgyás kalkulációt a béredből fogják számolni.
Köszi, majd hétvégén veszek valami sensitive öblítőt. Meg a többieknek is köszike.
A férjem tuti tesztalany lesz, mert neki szegénynek tényleg érzékeny a bőre, nem hiába vörös hajú...
Hát ha a pici lányom is ilyen lesz, akkor lehet, átpártolok a mosógolyóhoz, vagy mosódióhoz.
én ugyanennyit híztam.szerintem tök normális az a súly.ne is törődj vele.nem tudom mit gondolnak..ott van egy majd 3kg-s baba,méhlepény,víz,több vér,nagyobb cicik8már akinél) simán belefér.úgysem ez a legfontosabb most nem? :)
Közgazdász diplomám van, csak onnan az okosság:) azért néha nekem is okoz gondot egy két jogszabály, de igyekszem tájékozódni, mindig aktuálisan. Export-import menedzserként dolgoztam amúgy.
na megyek átmegyek kis szalámiért boltba aztán ma én sütök pizzát vacsira :)
meg ma még nem ettünk lehet nem ártana valamit enni :)
Még egy képet teszek ki jövőhétre vagyis héten de már nem fárasztom magam a képemmel meg benneteket sem :)))
Pffff... Na jó, hagyjuk...
Az enyém legalább csak azért b*szogat, hogy sokat híztam... Hát nem tudom, de a mérlegje is szar, 3 kilóval többet mutat, egyébként meg 35. hétig 9 kiló. Mondjuk ő elég egyszálbelű...
Azt, hogy előre mi bántja a baba bőrét nem lehet tudni. Azért gondoljunk bele, hogy ez a sok bőrbetegség is a civilázió átka, régen mág mosószappannal mostak, és nem volt senkinek semmi baja. Nálunk a páromnak nagyon érzékeny a bőre, főleg azért mert be van neki beszélve:) Ő amíg agglegény volt öblítő nélkül mosott mert meg volt győződve hogy arra allergiás, jelentem én váltogatom az öblitő illatokat, fajtákat mégsincs semmi baja. A mosószer amivel a baba ruháka kimostam Dref+ Sensitive, de én amúgy is ezt hsználom, fehérekhez ARie+-t, és semmi bajunk. Megnéztem most éppen Coccolin+ Sensitivvel öblítettem, de szoktam még Leno+t, Sila+t is használni.
végülis a nődoki adta a papírt havonta hogy a háziorvos írjon ki :)
Ó gondolhatod szegény mennyire...még nincs babája,most végzett a suliban,26éves,első munkahelye..
jó lesz :S
Amúgy nekem a humánpolitikán azt mondták, hogy nem tudom szülés előtt igényelni a Tgyást, ha a háziorvos tart táppénzen, csak akkor, ha a nőgyógyász tartana. Hát mondjuk ez elég marhaság lehet, így belegondolva, mert hogy tarthatna már a nődokim táppénzen... Na mindegy, ők tudják...
TE ezt még nem mondtad hogy akkor van lesz a szülinapod!!!!!Vagy írtad de elnéztem nagyon is!!!Na akkor egy szót se szólok úgy legyen most már tényleg!!!!!:)))))))))))
én is mint Angelilla úgy tettem :)
nyugodtan használhatod azokat :)
Pussz, készülődünk ctg-re :)!
Manócska, megbeszéltük:)...a szülinapomon szülünk:)...és könnyű szülésünk lesz:)!!!!
lányok azért arra figyeljetek hogy a gyed max nettó 86ezer ft.+családi pótlék 12ezer azt hiszem.tehát ennyi akkor az össz jövedelmed akármennyire sokra voltál bejelentve vagy akármennyi a béred.tehát itt nem feltétlen igaz a 60%.vagyis igaz hogy 60% de max 86ezer ft.
hát én is júliustól táppénzen vagyok! akkor a 2010es vagy a 2009es évemet veszik alapul? úgy értelmeztem, amit a nő mondott nekem, hogy mivel előtte van 180 napom, így a 2010es év lesz az alap!jól értelmeztem?
Bocs, te a TB-ben dolgozol? Vagy csak ennyire vágod a dolgokat? Vagy bérszámfejtésen?
Állati jól leírod ezeket ám! Én legalábbis értem!
ne is foglalkozz vele:) úgy látom mindenhol hülyék. Amiket írtál azok mind úgy vannak, a tgyás igényléséhez, ha azt szülés előtt igényleg, nem kell anyakönyvi kivonat, mármint a babáé, mert nyilván az nincs, mert még nem született meg. Egy igazolás kell a házidokitól, hogy lezárja a táppénzt ha volt, ha nem akkor az orvosodtól, hogy hanyadik héten vagy, és mi a szülés várható időpontja(e szerint nézik a 28 napot). Ha a munkahelyed TB kifizető hely akkor ők intézik, bemész a munkaügyre szerintem ott megcsinálnak mindent. Feleslegesen kár idegesíteni magad!
Azért fogol hamarabb szülni mint 6.!!Figyeld ki!!!
Én tegnap pontosan 22:40-től szenvedtem 4 óráig 10 perces extra erős keményedésekkel amit még eddig nem is éreztem eddig!!És még mindig itt vagyok!
További ajánlott fórumok: